Followers

Tuesday, October 27, 2015

krabi phuket trip kawan-kawan

again again againn and again 

thailand ja tempat paling dekat dan senang pergi,,,haha ,,,,memang rumah number dua la,,,,alkisahnya ramai membe-membe yang suruh plan trip ke thailand sebab dorang tengok aku asyik pergi siam je kan,,,,ada la membe aku sorang ni dia yang beria - ria nak g,,,last-last dia juga lah yang tak pergi,,,ciss ,,,, ramai sebenarnya yang nak join tapi paham je la kan bukan senang dengan masa dengan yang dah ada family ,,, last-last tangguh banyak kali dah aku pun buat la trip ni dengan men shortlist kan yang mana serius saja ,,,, tinggallah 10 orang saja ,,,haha ,,,dalam ramai-ramai yang nak pergi tu,,,tinggal 10 saja ,,,erm,,,susah juga sebenarnya nak atur trip ni,,dengan ada yang cancel last minute ,,,dengan duit kita yang jatuh ,,,,,so aku pun mesej la guide yang aku guna time aku pergi bulan 4 hari tu ,,,cakap nak pergi dengan membe - membe ,,,nak ada emerel pool tu,,,hard rock cafe ,,,apa lagi ntah aku reguest ,,,, lepas tu harga bincang lah dengan kak jamilah sebab sampai-sampai ja dia yang nak kena urus van ,,,, 
susah sebenarnya atur plan dengan membe-membe ni,,,sebab masing-masing sangkut dengan komitmen ,,,,
akhirnya jadi juga trip ni,,,
walaupun salah timing sebab musim hujan la pula,,,,aku pula tak berapa sihat perut masuk angin,,,dengan ada sedikit salah paham,,,ermmm,,,,rasa bersalah kat membe-membe sebab aku yang urus trip ni,,,,nanti lah kejap lagi  aku cerita ,,,

sampai je terus singgah sini,,,best lah sini ,,,, 


balik dari sini ,,,tengah tunggu geng tukar baju,,,guide panggil aku,,,cakap kata makan tak termasuk,,,aku hah ! ha sudah ,,,mana boleh macam tu,,,saya dah cakap kata makan termasuk,,,tak kan nak mintak duit kat dorang,,,aku buat dono ja,,,dia kata ok lah malam ni saya guna duit saya,,,yang lain-lain dia kan usahakan,,,ermmmm,,,,drama bermulaa,,,

kena bayar rupanya ingat free je

group photo please ,,,nama resort kami sunda resort 

bilik kami cantik kan ,,,depan bilik ada kolam,,,yang tak bestnya bilik ni pompuan kena duk tiga orang,,,tak kisah pun ,,,tapi nampak macam tak professional la,,,kalau betul nak duduk tiga orang ,,, sepatutnya katil kena la ada gueen and single ,,, ni tak nampak macam untuk tiga orang pun,,,,aku dah start tak sedap hati dah,,,takut membe kata bukan-bukan

toilet besar

kayakk tapi nasib aku dok tengah,,,relex sajaa,,,,

kena juga kayuh haa,,,hujan mencucah curah turun

naik gajah



dekat phu tara ,,,apa motif datang sini ntah,,,dalam gila air dia ,,,,sebenarnya disebabkan hujan yang tak berenti renti,,,,dorang cakap plan nak g pulau cancel,,,digantikan dengan aktiviti kayak,,datang put tara ni,,,dan naik gajah ,,,ok awal-awal tu semua redha ja la,,,balik tu aku tengah mandi kolam ,,,lepak pool ,,,ada sepasang couple honeymoon ,,,sembang punya sembang,,,dia cakap dia pergi pulau ,,,ok ja ,,,ramai ja yang pergi,,,ada ja bot yang keluar,,,,geng-geng laki dah start muka lain,,,aku plak tak sedap hati dah,,,ermmm,,,,,,

group photo please 

malam tu jalan pasar malam ,,,tapi disebabkan hujan banyak yang tutup,,,kalau tak kenyang makan kat pasar malam tu,,,kami beli mee goreng basah macam tu lah,,namanya dalam siam dah lupa,,,ya allah sedapp sangatt,,,tu pic kebetulan time tu dorang ada event jual-jual pokok,,,matahari kat belakang tu subur sungguh,,,


masing-masing berpecah dan janji untuk tunggu dekat sini,,,kami adalah yang terawal sampai,,,

fleksibel  tak kaki aku bahahaha ,,,,buruk gila aku ,,, malam tu terjadinya drama 20minit,,,,dorang tak puas hati,,,dorang nak pergi pulau,,,so malam sebelum g pasar malam tu ,,,,kami cakap la yang kami nak pergi pulau ,,nak juga ,,,rugi datang tak pergi pulau,,,,guide lee tu pun pening pala,,,haha,,,aku setuju ja dorang kata apa pun,,,aku dah rasa serba salah dah,,,sebab aku yang buat trip ni,,
dannn akhirnyaa kami berjaya juga pergi pulau ,,,huahua

teman-temanku 


hujan lebat,,,beralun ,,,

im here finally





kak aku cakap apasal ko buruk sangat,,,haha,,,,



tudung jadi joyahh abaikann

phuket jalan-jalan cuci mata sekitar patong beach

banana pancake

ni sebenarnya tempat aku nak dorang tengok hehe,,,mostly dorang memang tak tahu pasal benda ni,,,macam-macam aku usik dorang pasal benda ni,,,hahahaha,,,adehh lawak,,,

dalam malas-malas aku siap juga entry trip ni ,,,yahooo,,,walaupun gambar buruk-buruk hentamm sajaa la labuu

Tuesday, October 13, 2015

Thursday, October 8, 2015

cinta pertama

anyonghaseyoo

kasi lah aku bajet korea sikit,,,hehe
betul ke korang tak boleh lupakan first love korang ?
ceciter sikit ,,, sebab nya aku memang dah tak ingat kisah dulu ,,, ke sebab aku je yang tak ingat,,,
mengikut pengiraan aku setelah ditolak tambah yes memang betul rata rata manusia yang ada kisah cinta pertama ni ataupun kita selalu panggil first love akan ingat kisah nya bersama pasangan walaupun dah lama putus,,,,
alaa move on lah ,,,, kesian pasangan baru korang,,,tu je nak cakap,,,
sekian terima kasih,,,

Tuesday, September 8, 2015

boyfriendsss aka balak ( tips mengatasi kesunyian )

hollaa holla holllaaa 

boyfriendd sss rata rata manusia sekarang mana main single single nih,,,semua dah ada boyfriend ataupun buaya friend ,,,, tapi aku tak,,, aku plak mana main balak balak  nih,,,bahahah pasai apa,,,pasai aku tak lakuu ,,,heee,,,time single la ,,kang kata aku muhong plak,,,tapi kan hoii single ,,,besttt ooo,,,aku ada sorang membe ni ,,,nak kata sorang tak juga lah,,,ramai juga laa,,,dorang selalu post status sunyi sunyi ,post dok cakap bilalah nak ada bf,,,bilalah nak kahwin,,,nak teddy bear tapi nak mintak kat sapa ,,, pasai apa ,,,pasai depa tak dak balak,,,,sebenarnya tu dorang punya pasal la kan,,nak post apa pun kat fb dorang ,cuma kalau dah hari hari berharrii harriii ,,,, agak agak apa kita rasa,,,,boleh move on kot,,,cuba buat aktiviti yang boleh kita hilangkan sunyi kat hati tu,,,aku pun membujang juga aku paham betapa sunyi nya ,,, orang lain ada balak boleh dok jumpa,,,ada balak boleh mesej hari hari,,,,kalau single memang tak la,,,mereput fon tu dok hujung katil ,,,,, 

tahu la kan kalau single dia punya life cenggini haa 

single life

kerja 
makan 
tidur 
belek fon ( stalk orang ) 

so boringggggggggggggggggggggggggg,,,,,,,,,,,,,,,,

couple life

every morning whatapps  good morning booo ,,,,,,morning cayangg ,, ko hado ? T_T
feeling feeling rinduuu  , kalau single nak rindu saperr ,kucing ada lah ,,, itupun kalau ada teehee
every weekend dating loh 


ini adalah tips untuk yang sedang bujang hehe,,,tips ni memang aku buat,,,

tahap bosan xyah cakap laa,,,memang ko akan rasa sunyi ,,, keseorangan ,,,, so sebelum jodoh nak sampai apa kita kita penuhkan aktiviti kita dengan benda2 yang boleh mengisi masa lapang dan juga mengisi hati yang kosong tu,,,

aku dulu xtau nak buat apa aku beli buku ,,,buku yang aku suka baca adalah novel,,buku motivasi,,,majalah ,,,, ikut korang lah,,

pergi melancong ,,,,iyerr ini best kot sebabnya time ko single ni lah ko nak pergi mana ,,,pergi lah ,,,mana ada sapa nak halang,,,kalau ada balak ,,, kena mintak izin ,,,eh eh macam suami plak,,,kalau dia tak bagi ,,,mereput ler koo ,,,padan mukaa huuu 

shopping ,,, adalah kegemaran orang perempuan ,,,mana tak nya time ni la ko boleh shopping kaw kaw ,,,kalau ada balak ,,,paling tidak dia akan marah ko dengan alasan ko telah membazir ,,,, silap hari bulan ,,, dia siap suruh  ko listkan apa benda yang ko shopping ,,,tu baru jadi balak,,,belum suami lagi,,,

join yoga,,,zumba,,,,segala aktiviti yang sihat ,,,,sebab benda2 macam ni ,,,ko akan dapat kawan baru,,,sihat tubuh badan,,,masa terisi ,,,tak la asyik dok termenung tengok bulan ,,,tanya sama itu bulan bila mau turun,,,buang masa,,,

kerja lebih masa ,,,buat part time ,,,cari duit lebih,,,kumpul aset ,,,kumpul duit,,,beli rumah,,,beli kereta ,,,simpan duit untuk kahwin ( walaupun tak tahu bilanya)

keluar dengan kawan kawan ,,,, masa single ni lah nak keluar ,,,kalau ada boyfriend ,,, kita kan bz dangan dia,,,keluar dengan dia ,,, dia dia dia ,,,semuanya dia lah,,,

korang akan ada lebih masa dengan family ,,,, ajak lah family pergi bercuti,,, berkelah,,,keluar makan,,,,

tidur lebih,,,haha,,yang ni aku merasa,,,dulu aku single ,,,aku tidur awal,,,sekarang mana boleh,,,walau naik katil awal ,,,tapi tangan dok whatapps ,,,, 

boleh menghayati drama drama korea dengan tenang,,,sekarang dah tak boleh ,,,tangan kerja pegang fon jer ,,,dok whatapps ,,,,sampai lenguh tangan,,,nak menghayati pun susah ,,,kejap2 nak kena balas,,,,kang tak balas ,,,marah plak,,,

korang boleh buat apa saja yang korang suka,,,misalnya warnakan rambut,,,dah ada balak @ bakal suami ni,,,,kena dok ikut dia la,,,nak potong rambut pun kena tanya dia,,,haiss,,,

sebenarnya kita kena percaya yang jodoh itu ada cuma lambat atau cepat ja,,,bersabarlah ,,,, jangan lah selalu sangat fikirkan hal tu,,,buat apa kita nak fikirkan benda yang kita tak tahu bila kita akan dapat,,,buat pening kepala ,,,tertekan 
jangan selalu sangat ambik port dengan apa yang orang kata ,,,, sementara tengah single buat lah apa yang korang nak buat,,,,tips nak dapat bakal suami plak,,,aku rasa kena banyakkan berkawan,,,mungkin akan jumpa salah sorang dari tu mana nak tau kan,,,macam mana nak berkawan,,,join lah chatting kat mana2,,,berkawan lah dengan kawan kepada kawan ,,, mintak tolong kawan carikan ker,,,mana nak tau kan jodoh,,,tapi yang penting kita kena usaha,,,macam aku dulu pun,,,aku usaha juga melayan orang2 yang boleh aku layan,,mana la nak tau kot2 jodoh aku haha,,,
xboleh nak jual mahal sangat,,,orang nak berkawan terima ja lah,,,nama pun kawan,,,tapi jangan la cepat menaruh perasaan plak,,,jangan memilih kawan dulu mana tau serasi ,,,,begitulah nakk oi! hahaha,,,insyaallah ada la tu nanti jodoh korang buat yang single,,

Wednesday, September 2, 2015

Bluehippo Bogoshipeo


Biarlah gambar berbicara ahahaha.....pun bolehlahh


The meaning

BETINA

Whatapps conversation

Si kecik
Tengah buat apa .....
Si panjang
Tengok betina .....
Si kecik
Hah ..... cakap apa ni .....
si panjang


Ahahahah terkejut den....ingat tengok betina mana la plak
Sajaa naa pekanaaa

Monday, July 6, 2015

phuket krabi hatyai april 2015


assalammualikum

tanggal april hari tuu tuu ,,, aku ada trip ke thailand,,4h3m phuket krabi hatyai
eis apesal nyamuk ni gigit aku nih,,nak taip pun susah hais,,(sambil garu2 tangan)
malas nak letak pic orang ,,,so aku letak pic view ajelah,,,hakhak,,,sebenarkan sepatutnya aku ada trip korea dengan membe aku,,punya la aku seronok sebab nak pergi sndiri kan,,,last2 tak jadi sebab aku macam xdok mood ja,,,rasa tak membara langsung nak pergi padahal duit dah himpun nak pergi korea,,pelik ,,,korea no1 dihati kot,,hehe,,,rupanya ada udang disebalik mee ,,,,tuhan punya perancangan cantik betul,,,,

silalah layan gambar