Followers

Tuesday, October 27, 2015

krabi phuket trip kawan-kawan

again again againn and again 

thailand ja tempat paling dekat dan senang pergi,,,haha ,,,,memang rumah number dua la,,,,alkisahnya ramai membe-membe yang suruh plan trip ke thailand sebab dorang tengok aku asyik pergi siam je kan,,,,ada la membe aku sorang ni dia yang beria - ria nak g,,,last-last dia juga lah yang tak pergi,,,ciss ,,,, ramai sebenarnya yang nak join tapi paham je la kan bukan senang dengan masa dengan yang dah ada family ,,, last-last tangguh banyak kali dah aku pun buat la trip ni dengan men shortlist kan yang mana serius saja ,,,, tinggallah 10 orang saja ,,,haha ,,,dalam ramai-ramai yang nak pergi tu,,,tinggal 10 saja ,,,erm,,,susah juga sebenarnya nak atur trip ni,,dengan ada yang cancel last minute ,,,dengan duit kita yang jatuh ,,,,,so aku pun mesej la guide yang aku guna time aku pergi bulan 4 hari tu ,,,cakap nak pergi dengan membe - membe ,,,nak ada emerel pool tu,,,hard rock cafe ,,,apa lagi ntah aku reguest ,,,, lepas tu harga bincang lah dengan kak jamilah sebab sampai-sampai ja dia yang nak kena urus van ,,,, 
susah sebenarnya atur plan dengan membe-membe ni,,,sebab masing-masing sangkut dengan komitmen ,,,,
akhirnya jadi juga trip ni,,,
walaupun salah timing sebab musim hujan la pula,,,,aku pula tak berapa sihat perut masuk angin,,,dengan ada sedikit salah paham,,,ermmm,,,,rasa bersalah kat membe-membe sebab aku yang urus trip ni,,,,nanti lah kejap lagi  aku cerita ,,,

sampai je terus singgah sini,,,best lah sini ,,,, 


balik dari sini ,,,tengah tunggu geng tukar baju,,,guide panggil aku,,,cakap kata makan tak termasuk,,,aku hah ! ha sudah ,,,mana boleh macam tu,,,saya dah cakap kata makan termasuk,,,tak kan nak mintak duit kat dorang,,,aku buat dono ja,,,dia kata ok lah malam ni saya guna duit saya,,,yang lain-lain dia kan usahakan,,,ermmmm,,,,drama bermulaa,,,

kena bayar rupanya ingat free je

group photo please ,,,nama resort kami sunda resort 

bilik kami cantik kan ,,,depan bilik ada kolam,,,yang tak bestnya bilik ni pompuan kena duk tiga orang,,,tak kisah pun ,,,tapi nampak macam tak professional la,,,kalau betul nak duduk tiga orang ,,, sepatutnya katil kena la ada gueen and single ,,, ni tak nampak macam untuk tiga orang pun,,,,aku dah start tak sedap hati dah,,,takut membe kata bukan-bukan

toilet besar

kayakk tapi nasib aku dok tengah,,,relex sajaa,,,,

kena juga kayuh haa,,,hujan mencucah curah turun

naik gajah



dekat phu tara ,,,apa motif datang sini ntah,,,dalam gila air dia ,,,,sebenarnya disebabkan hujan yang tak berenti renti,,,,dorang cakap plan nak g pulau cancel,,,digantikan dengan aktiviti kayak,,datang put tara ni,,,dan naik gajah ,,,ok awal-awal tu semua redha ja la,,,balik tu aku tengah mandi kolam ,,,lepak pool ,,,ada sepasang couple honeymoon ,,,sembang punya sembang,,,dia cakap dia pergi pulau ,,,ok ja ,,,ramai ja yang pergi,,,ada ja bot yang keluar,,,,geng-geng laki dah start muka lain,,,aku plak tak sedap hati dah,,,ermmm,,,,,,

group photo please 

malam tu jalan pasar malam ,,,tapi disebabkan hujan banyak yang tutup,,,kalau tak kenyang makan kat pasar malam tu,,,kami beli mee goreng basah macam tu lah,,namanya dalam siam dah lupa,,,ya allah sedapp sangatt,,,tu pic kebetulan time tu dorang ada event jual-jual pokok,,,matahari kat belakang tu subur sungguh,,,


masing-masing berpecah dan janji untuk tunggu dekat sini,,,kami adalah yang terawal sampai,,,

fleksibel  tak kaki aku bahahaha ,,,,buruk gila aku ,,, malam tu terjadinya drama 20minit,,,,dorang tak puas hati,,,dorang nak pergi pulau,,,so malam sebelum g pasar malam tu ,,,,kami cakap la yang kami nak pergi pulau ,,nak juga ,,,rugi datang tak pergi pulau,,,,guide lee tu pun pening pala,,,haha,,,aku setuju ja dorang kata apa pun,,,aku dah rasa serba salah dah,,,sebab aku yang buat trip ni,,
dannn akhirnyaa kami berjaya juga pergi pulau ,,,huahua

teman-temanku 


hujan lebat,,,beralun ,,,

im here finally





kak aku cakap apasal ko buruk sangat,,,haha,,,,



tudung jadi joyahh abaikann

phuket jalan-jalan cuci mata sekitar patong beach

banana pancake

ni sebenarnya tempat aku nak dorang tengok hehe,,,mostly dorang memang tak tahu pasal benda ni,,,macam-macam aku usik dorang pasal benda ni,,,hahahaha,,,adehh lawak,,,

dalam malas-malas aku siap juga entry trip ni ,,,yahooo,,,walaupun gambar buruk-buruk hentamm sajaa la labuu

Tuesday, October 13, 2015

Thursday, October 8, 2015

cinta pertama

anyonghaseyoo

kasi lah aku bajet korea sikit,,,hehe
betul ke korang tak boleh lupakan first love korang ?
ceciter sikit ,,, sebab nya aku memang dah tak ingat kisah dulu ,,, ke sebab aku je yang tak ingat,,,
mengikut pengiraan aku setelah ditolak tambah yes memang betul rata rata manusia yang ada kisah cinta pertama ni ataupun kita selalu panggil first love akan ingat kisah nya bersama pasangan walaupun dah lama putus,,,,
alaa move on lah ,,,, kesian pasangan baru korang,,,tu je nak cakap,,,
sekian terima kasih,,,