Followers

Friday, July 26, 2013

Bamboo sangkar ikan penarak

Total makan hari tu rm 70 lebih untuk dua orang...ambik udang harimau ..sup daging..siput .. sayur campur...boleh la ...udang harimau tu sedap...tapi sayur campur tu tak macam sayur campur...view memang cantik la...sepanjang bulan puasa ni tak pernah lagi makan luar...ni la pertama kali...








Monday, July 22, 2013

Apa! Jom p melaka ?


Alkisahnya membe aku nak g bercuti....aku memang pantang dengar orang nak g bercuti aku nak mengekor jer ha...haha...dasar budak kecik ni.. .mulanya aku cadang pergi pulau...aku memang tak boleh lepas ar dari pantai laut...anak jati pulau ni hahaha...tapi memandangkan kewangan tidak mengizinkan .. maka melaka menjadi pilihan ...sebabnya dia cakap sana makan sedap...
Mulanya aku memang tak teruja tapi malam tu aku google la pasal melaka...rupanya banyak tempat menarik ha...banyak muzium ha....jadi jakun sikit haha...aku perasan kan kalo nak bercuti luaq negara ada plak duit...kalo dalam malaysia memanjang ha alasan ....haha...jadi aku buat la list bajet ... bajet aku adalah myr500 kebawah ....tak termasuk shopping la. ..sakan jugak tengok tempat shopping kat melaka...makanya dengan ini aku ingat nk join lah...memandangkan dah ada offer. ...nak g zoo la..lama tak g ni...bulan depan jer ha ....sabo2...

Sunday, July 21, 2013

Wow....8/10 pernah buat

Tok rindu

Assalammualikummmm

Balik kampung semata mata sebab tok rindu alahai....so sweet ....tak pasti rindu cucu dia ke tak...yang pasti rindu anaknya ...mak aku la....jadi mak aku pun teringin la nak balik jumpa tok aku ...disebabkan aku ni bekerja ....jadi aku cakap kat mak aku ...mak balik aje la dulu ....kami ni busy kalau nak tunggu anak2 mak ni jenuh la...tapi aku tau mak aku ni malas la tu nak balik sorang2...mulanya aku malas nak balik sana...sebab duduk sana tak selesa la...tapi mak aku cakap tok pesan balik la sekali bawak anak2...lama tak jumpa....tu yang aku pun teringat nak balik jenguk tok...sepupu aku plak suka la dia balik sana makan sedap2....dia cuti jumaat saptu ....kena kat dia haha...aku plak ikut suka nak cuti hari apa hahaha....jadi aku rancang dengan dia kami balik hari khamis...saptu balik langkawi jadi dua malam la....mak aku selasa dah balik dah ....aku suruh balik dulu boleh duduk lama sikit...oh ya kampung kat Thailand mak aku orang sana....langkawi nak ke Thailand kami naik boat je...kampung kat pak bara dekat dengan jetty orang p pulau kot tarutou tu ...jadi kawasan tu membangun sikit la...ada salon...ada pantai...ada penginapan ....ada restaurants ...dulu2 kalau balik kampung ramai2...kami tidur kat chelet je....tapi kalau just aku jer nampak sangat aku ni belagak...haha....tapi nasib baik la tandas dorang bersih... aku pun hairan sebab apa mejoriti orang kampung Thailand dorang ni jenis tak mengemas rumah....time balik Tu aku tanya siap2 mak aku tidur mana .. tandas ok tak ...mak aku marah ar...jangan nak sombong sangat....baiklah! ...huhu...hahaha.....aku bukan belagak dah aku geli nak buat macam mana....
Hari khamis tu keluar pagi2 tapi tak der la awal sangat.. dalam jam 10 macam tu la...bangun lewat sebab malam tu aku buat marathon tengok citer jang ok jang haha tv dorang baru hantar ...masuk hospital sebab sakit...haha....sampai ke pagi aku tak tidur...lepas sahur baru tidur ....fuh nasib kakak aku datang awal pagi ..kalau tak memang tak bangun2 la....keluar tu terus g buat borderpast sepupu aku..rm10 jer.. pergi2 tengok kosong .. tak dok sapa kami ja....lagi cepat la.. kejap je buat borderpast tu....pergi beli tiket jam 4.30 ....dah la puasa ....kalau tak boleh la jugak makan ...disebabkan kereta aku kotor sangat ...aku pun pergi la langkawi parade kat situ ada car wash boleh tinggal kereta ...sementara kereta tengah cuci boleh la masuk dalam parade lepak2....duduk la lepak baca majalah....dah la mengantuk ....nak tidur tak boleh....elok tengah hari kul 1 macam tu kami gerak g jetty ...ingat boleh lepak main wifi ....duduk kat Starbucks haha...haram tak ley main wifi pun...duduk la melepak kat situ lama jugak...owh ya ...langkawi ke satun ada dua trip je sepanjang Ramadan ni pagi kul 10.30 petang 4.30 ....kalau kata keluar awal2 pagi boleh dah naik bot pagi...tapi tak la...dah naik bot sepanjang tu tidur tak ingat apa...sedar2 ja dah sampai...
Sampai2 kami dijemput kak jamilah ...naik kereta dia terus dia hantar g pak bara...makan memang sedap ar kat sana...sampai2 terus bukak puasa....esok nya kami pergi salon ...sepupu aku gaduh nak buat rambut curl....kat kampung macam tu murah sikit tapi tak berapa elok la...


Haha salon tu memang buruk ....tapi dah salon tu je yang ada buat curl ....redha ja la sepupu aku tu...



Taraa haha serabut ....dah macam mop jer aku tengok ...cantik je kalau rambut dia jaga bagi terurus elok....tapi disebabkan rambut asal dia memang dah curl sikit...dia serabut sikit la...tapi sepupu aku ni bukan heren pun...dia kira dia ja...haha...asal happy dah la yer...




Mak aku cakap salon ni dah lama dari dulu lagi...memang legend gila la salon ni hahaha...




Buat treatment ...rm 40 ....time shampoo tu bau fruit...wangi...tau macam mana treatment dia ....lepas shampoo buang air kat rambut ...terus dia sapu mask pakai tangan ja...macam kita pakai conditioning haha ...lepas tu terus bangun stim rambut...amboi macam tu ja...kalau sebetulnya kita akan sapu mask selapis demi selapis bagi kena semua rambut...ni dia pakai tangan ja...lepas tu keringkan rambut sikit ....dia iron rambut...dia iron tu punya la lama ...




Lama nya style...




Balik tu kena naik moto dorang g hantar naik texi

Monday, July 15, 2013

student package for holiday in langkawi

sapa student kat sini angkat tangan ,,,yeahh ! berita baik untuk korang wahai student sekalian ,,,
sapa cakap jadi student tak boleh bercuti ,,,time ni la korang nak bercuti dengan membe2 betul tak,,,
dah habis belajar nanti nak jumpa membe duduk sebelah korang pun dah susah ,,,

kelebihan yang korang dapat adalah 

rumah kayu berkonsepkan kampung cantik
tidur open dia tak der bilik malam2 nak tidur boleh bergosip
kereta boleh parking depan bilik
lokasi pantai chenang jalan kaki jer pergi pantai
ada dapur elektrik boleh masak meggi (dapur elektrik adalah terhad harap maklum )
kedua-dua rumah paksu dan maksu ada acon
kedua-dua rumah ada peti ais
boleh main aci ligan depan rumah ekoran kawasan depan rumah yang lapang
boleh tengok dvd cerita hantu bersama-sama

* peringatan lelaki perempuan muslim dilarang tidur sekali *
* pastikan anda membawa kad matrix bersama sama ketika check in * 

----------------------------------------------------------------------------------
rumah maksu 

7 orang rm 180 semalam (seorang rm25.80 untuk semalam )
5 orang rm 170 semalam (seorang rm34 untuk semalam )



--------------------------------------------------------------------

rumah paksu 
4 orang rm 100 (seorang rm25 semalam)
3 orang rm 90 (seorang rm30 semalam)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

lokasi pantai chenang langkawi 
berminat kol /mesej  mazarina 0135933115 


villagehousebyizz

Saturday, July 13, 2013

deodorant anti perspirant boleh mengakibatkan cancer beware

ni info yang aku baru dapat pagi tadi ,,,terus masuk bilik check deodorant sendiri ,,,ternyata ada 48 hr anti perspirant damn! jenama rexona 


A MUST READ..!!
This is a vital information - literally of life and death - Be sure to read it and send it to those who appreciate it.


WATER AND SOAP IN ARMPIT
BEFORE BEDTIME
We spend the night with clean and underarm deodorant, to be a free breathing time the armpit.
Some time ago, I went to a seminar on Breast Cancer, led by Terry Birk with support from Dan Sullivan.
During the discussion, asked why the most common reason for developing breast cancer tumors is near the armpit.
My question could not be answered at that time.
This information was sent to me recently, and I'm glad it has been answered.
I informed a friend who is undergoing chemotherapy and she said that I had this information, obtained in a support group that frequents ...
Now I want to share information with you.!The main cause of Breast Cancer
is the use of anti-perspirant!

Most products on the market are a combination of anti-perspirant/deodorants.
Look at the labels!
Deodorant is fine,
ANTI-PERSPIRANT, NO.
The concentration of toxins causes
cell mutation:
CANCER. Here's why:
The human body is just a few areas where it can eliminate toxins: behind the knees, behind the ears, the English area and armpits.
Toxins are eliminated through perspiration.
The anti-perspirant, as the name says, prevents you from perspiring, thereby inhibiting the body to eliminate toxins through the armpits.
These toxins do not magically disappear.

As not come with sweat, the organism ta deposited in the lymph glands found under the arms.
Most breast cancers occur in the upper outside quadrant of the breast area.
Precisely where are the glands in men seems to occur to a lesser extent, but are not exempt from
Breast Cancer develop because of the anti-perspirant used instead of soap and water.
The difference lies in the fact that when men use anti-perspirant, not applied directly to the skin, they do so in large part on the hair of the armpits.

Women who apply antiperspirant or aftershave shaving the underarms, increase the risk due to tiny injuries and skin irritations which make harmful chemical components to penetrate more quickly into the body,

Please pass this infornaciĆ³n everyone ...
Breast Cancer is becoming frighteningly common and this warning may save some lives.
If somehow doubt this information, they can make their own investigations
They'll probably come to the same conclusion.



spot the kpop fashion (victoria from fx)

mungkin kalau yang bertudung agak susah nak bergaya seperti kpop star sebab dorang jenis pakai short jeans dipadankan dengan loose top ,baby -t ,short dress ,singlet ,,,tapi kepada peminat fashion kpop yang tak bertudung boleh le tiru,,,yang bertudung pun boleh ajer tapi yang mana short tu tak payah la pakai,,,
baru2 ni ada la aku like fan page victoria daripada group fx ,,,ada satu album victoria airport fesyen ,,,nice jer dress up dia,,,
loose top + jeans skirt  + sport shoes 
comel sangat pakai macam ni ,,,



comey kan,,
kemeja+short jeans 


short jeans jugak +t shirt +stokin panjang +kasut sport ,cuma nak bagi nampak kelainan sikit dia pakai jaket labuh jeans ,,dan jaket tu plak boleh tanggalkan bila tak nak pakai ,,,2 in 1 fesyen ni ,,,
yang ni yang bertudung pun boleh tiru dress + kemeja 

masih lagi seluar pendek t-shirt kemeja jeans 

yang ni bukan airport fesyen ,,,tapi sweet sangat pakai macam ni ,,,yang bertudung mungkin boleh padankan dengan skirt labuh ,,

yang ni boleh gayakan ketika kelaur shopping ,jalan2 ,,,

kasut dia macam lenguh jer ,,,short lagi ,,,tak pa la depa betis paha putih lincin ,,,kalau yang berparut cene muahaha

yang ni memang dah selalu kita nampak ,,kasut dia tuuu,,,tapi untuk style ni ,,kena pakai dua lapis la,,dalam t-shirt luar kemeja ,,lepas tu jangan butangkan ,,,kalau butangkan pun jangan butangkan sampai habis,,
dress + kasut flat 

dia ni memang suka simple style kot,,,aku perasan semua simple2 jer,,,even datang event pun still simple 

this one smart kan ,,,boot dengan jaket tu menampakkan  mewah  

 victoria masih kekal dengan gaya rambut depan barbie doll cuma colour jer bertukar2

ok tu jer la yang dapat tangkap ,,,terasa nak g shopping la plak hee,,,
have a nice day 

Sunday, July 7, 2013

10.39pm

Ohayooo! Sihat ke tidok korang....nak puasa dah oi....amacam dah ready ....hehe....aku tak ready lagi....sebenarnya ready dah...tapi aku ganti puasa tak habis lagi la....salah sendiri sapa suruh tak ganti puasa awal2....ada lagi dua hari je lagi ...erm tak sempat dah...kena la bawak tahun depan...dan kena bayar fidiah ....tahukah anda baru2 ni ....aku ada pergi island hoping lagi sekali dengan membe satu dorm dulu...dia datang kursus ...aku ajak tido rumah aku...sempat ber2 ke island hoping je la...tapi yang bestnya tak panas...hujan...mandi laut uuu best ....

Aku ingat raya tahun ni tak nak la beli baju raya...membazir la ...bukan pakai sangat pun ...shopping2 pun malas la....nak simpan duit...tapi kalau pasal travel aku suka...haha.....
Tahukah anda langkawi telah dilanda banjir dan sekarang tengah krisis air...nasib baik la rumah aku ada jugak air...tapi slow kena tadah...ok la tu kan...umah orang lain lagi la...tak keluar langsung ...oo parah tu...! Sekarang hujan berenti dah ...cuma pagi tadi turun lagi ...

Kami jugak telah kehilangan sepupu aku ...dia dah kembali ke rahmahtuallah .....sedih serius aku sedih ...tengok anak2 yang masih membesar ...yang masih kecik....siapa nak masak nanti...siapa nak iron baju suami dia nanti....buat aku bersyukur dengan kehidupan aku.....buat aku sedar yang kesihatan itu penting....

K lah bye nanite

Thursday, July 4, 2013

Birthday party

this is a birthday party me and piepie ..since we share the same month ....my sister and me decide to celebrate together ...actually my birthday is last month ...18/6 and piepie 8/6 ...my sister want do a party for her son but we busy attending wedding because that time so many kenduri loh! ...and piepie got fever too....so we cancel ....but lastly we decide want do a birthday party .... although is already late ....who care ? me excited loh! because never do a birthday party since I'm old ....bahaha...finally the party is done ...perfectly done ....but the weather is bad ....langkawi got heavy rain everyday ...all the time rain...rain...so my colleagues just sleep in their room...bahahaha ....all decorated by me and my sister ...so simple and cute...plus vintage ....