Followers

Thursday, June 28, 2012

kosong..kosong

assalammualikum

jam terus berjalan...dan berjalan kalau dia berenti tu maknanya dia habis bateri...hari ini diganti hari esok...esok diganti lusa...lusa diganti tulat...cepat sungguh masa berlalu...alhamdulillah aku masih lagi bernafas...masih lagi diberi kesempatan untuk bertaubat...memperbaiki diri...saat kawan2 bercakap tentang diri ini ...aku hanya mampu tersenyum...biar apa mereka nak bercerita tentang diri ini....aku hanya boleh cakap" ada aku kisah?" biar aku tak sempurna di mata mereka...lumrah hidup kerana mereka juga tidak sempurna di mata aku...tapi siapalah aku nak menilai orang... masih terasa yang hidup ini kosong..padahal dia sentiasa ada dengan kita..manusia memang mudah alpa...

Published with Blogger-droid v2.0.2

Monday, June 25, 2012

guangzhou,shenzen,hong kong ,disneyland (part 2)

assalammualaikum
anyonghaseyo

ok kita sambung part 2 plak yer ,,,sebelum tu bagi yang terlepas part 1 boleh klik  link di bawah ni 
here we go!,, i have more pic to show you  
part 1 sampai kat makan tu kan ,,lepas makan kami pray dulu  

 tanggungjawab harus dilaksanakan biarpun dimana anda berada ,,tak gitu

 ada orang meninggal ,,innalillahiwainnailaihirojiun,,bunga betul tu cantik gila,,

disneyland HK

sampaii dah di disneyland ,,,sapa tak mau mai sini habaq ang!,,,tapi tu la time aku datang dia hujan plak,,lebat jugak la,,nak tak nak memang kena cari baju hujan or payung ,,,aku beli baju hujan jer,,payung  punyalaa comell siap ada telinga lagi ,, tapi aku tak tegerak hati nak beli  ,,hujan2 pun aku redah snap pic,,,tapi pintu masuk welcome tu tak sempat nak snap pic,,tsk,,tsk,,

kat sini lah lokasi  tiket aku jatuh dari dalam beg ,,,nasib baik la time tu hujan jadi semua orang dah masuk dalam ,,orang pun tak berapa ramai ,,aku rasa kalau musim cuaca elok dah lama tiket aku kena curi ,,

nasib tiket ni kalis air ,,,kalau tak melayang la 200 ,,,

taraa,,dah masukk dalam,,hudoh nya aku ,,huhu 

ni tengah tunggu perarakan ,,

mai dah! mai dah! ,,,dia mai dah! 

hoolaa! mickey!! minniee! look here ,,,im here,,,come to me ples,,hug me ples,,!!! (tu dia gediknya aku )

bye2 dari jauh jer,,

taken with ipad 

some pic look nice ,,some pic bad ,,but it's ok,, ipad is ipad ,,ipad not for taking a pic,, right

dah masuk dalam disneyland tu korang boleh main apa2 aje yang korang nak main ,,,tiket korang tu jangan lupa simpan elok2 ,,tiket tu korang boleh keluar masuk sesuka hati ,,,

macam la aku banyak sangat duit kan,,sikit je shopping ,,terserlah kependekkan aku pakai baju hujan tu ,,,tsk,,tsk,,

ok sebenarnya sepanjang hari tu betapa rimasnya aku kena bawak beg pink tu ,,sebab dah la berat ,,dengan hujan kejap berenti kejap hujan ,,beg tu plak kain memang basah la,,ni semua sebab time balik bas lain yang nak kena naik ,,rimas!,,

naik train 

shop

boleh gila bila masuk shop dorang sebab semua barang rasa nak beli,,,rugi aku tak tukar duit HK banyak2,,,tak pe i will back disneyland huhu,,

finally yang ditunggu2 pertunjukkan bunga api di disneyland ,,,pic tak der tapi video ada,,aku akan upload di part 3 ok,!,,habis jer bunga api tu berpusu2 orang keluar balik,,tapi aku singgah membeli lagi hehe,,sampaikan semua orang tunggu kami ,,actually aku temankan membe aku membeli jer time balik tu,,
next time i come to disneyland i want bring dslr camera ,,,because in here u can take so much pic u want ,,this place is so fun and very colourful ,,but make sure don't come in rain season
ok tamat part 2 kita continue di part 3


love 
reynabali
have a nice day

Friday, June 22, 2012

video keadaan pantai chenang dan pantai tengah langkawi


anyong
assalammualikum

video ni dirakamkan pada 6/6/2012 ,,saat malaysia digemparkan dengan laut yang mengalami air pasang yang luar biasa ,,,sepatutnya dari awal lagi aku publish entry ni tapi video pantai tengah tu tak tahu la apa proplem dia tak nak publish2 ,,tension tol aku ,,,keadaan time tu memang agak ribut la ,,sampaikan feri pun dorang tutup kejap,,island hoping pun dorang tutup buat sementara ,,nasib baik pagi tu feri jalan lagi ,,lepas la maksedara n sepupu aku balik ,,semata2 nak sambut bzday izz,,dorang cakap beralun gila,,tu yang aku singgah pantai chenang tengok ombak,,memang pelik jugak la pasang sampai ke atas ,,dah tak nampak pantai dah,,,,angin tak yah cakap la,,memang kuat sampai aku pun nak melayang jadinya,,syukur lah keadaan tu hanya sementara ,,,kalau tak parah jugaklah ,,bumi sekarang memang dah tak boleh kita jangka kan,,macam2 berlaku secara tiba2,,,

video
ni di pantai chenang

disebabkan video pantai tengah tak dapat nak upload aku publish pic ajelah aku akan try jugak publish video   tu ,,

 ni di pantai chenang

 pantai chenang 

pantai tengah hakis habis ,,

 pecah tembok gara2 ombak kuat

pecah habis simen

ni time tengah pasang pantai tengah 

Pengarah Pusat Ramalan Cuaca Jabatan Meterologi, Muhammad Helmi Abdullah 
menyifatkan kejadian itu adalah fenomena biasa kesan pertukaran angin dari monsun timur laut kepada monsun barat daya bermula 4 Mei lepas.

Katanya keadaan ombak turut dipengaruhi angin kuat yang bertiup dengan kelajuan 40 hingga 50 kilometer sejam yang diramal berterusan sehingga Jumaat ini.

"Keadaan laut agak bergelora pada ketika ini. Walaupun masih pada kategori pertama, nelayan dinasihati supaya tidak turun ke laut sehingga keadaan reda," katanya. - Bernama


love
reynabali

guangzhou,shenzen ,hong kong,disneyland ( part 1)


anyong
assalammualikum

aku dah balik ,,sampai airport nahh kau! semua geng2 mak aku ,,veteren punya haha,,,tapi tak pa la kan dah  dapat rezeki pergi tempat orang tu bersyukur la ,,,jam 9 dah kena berkumpul kat airport ,,jam 11.45 baru naik flight langkawi-kl   12.45 sampai lcct,,,air asia je tak der nya nak naik mas ,,,jam 4.5 minit baru flight ke shenzen ,,dalam flight macam biasa tido ajer ,,,4 jam lebih sampai la shenzen ,,sampai2 je terus masuk hotel malam tu memang tak der apa2 aktiviti ,,bagus jugak la kan sebab penat naik turun flight ,,pic aku tak berapa ok sangat sebab pakai cemera biasa ja,,satu lagi hujan tak best terbatas ,,,some of my pic taken from my frez ipad ,, ,,now i know yang cemera ipad ni tak lawa,,hee jangan marah erk pengguna ipad,,,emosi aku plak macam tak berapa nak betul muahaha,,tak berapa nak happy2 sangat sebab aku dok teringat kat mak aku ,,ye la mak aku tak habis edah lagi aku dah bejalan ,,teringat la mak aku tido sorang2,,tapi sebenarnya tak mak aku tido dengan babyboy izz,,tak la sunyi ,,kak aku plak tido kat rumah sepanjang aku tak dok ,,

around in flight 

ni view langkawi dari atas flight cantik kan,,

me and my frez

dah sampai airport shenzen


i saw my beg dilempar macam tu je ,,erm,,,nasib luggage aku tu jenis tahan lasak jugak,,

dah sampai shenzhen ,,helloo chinaa! 

time balik luggage aku tak beranak tapi pregnant je  hee,,sampai2 je kat airport shenzen terus naik bas check in hotel ,,hotel yang kami menginap adalah CAA HOLY SUN HOTEL malam tu memang tak ada apa2 aktiviti ,,dok dalam bilik makan meggi ahahaha,,,

pic taken inside my room in sun holy hotel shenzen

bilik yang cantik tidur asing2,,hee 

berlambak channels 

day 2 HK

kul 8 lepas breakfast terus bertolak pergi HK dari shenzen nak pergi HK ada la dalam 1jam lebih kot ,,tak de la lama sangat aku lupa la 45minit kot ,,,naik jambatan ,,kalau dulu aku g beijing dia jauh dari laut tapi kat shenzen tak,,shenzen memang dekat dangan laut,,,nak pergi HK naik jambatan ,,rupanya HK ni pulau ,,ada banyak pulau sekitar dia ,,setiap pulau2 dihubungkan dengan jambatan ,,n HK sangat2 kecil ,,,tak tahu lah kecil mana kan ,,tapi guide bagitau HK ni sangat2 kecil ,,,


pic budak yang hilang semangat dengan bibir pucat ,,tsk,,tsk,,

masuk je HK kena cop pasport dah la kena jalan jauh ,,penat dengan keadaan hujan kat luar ,,dah la kena tukar bas berkali2 ,,,sebab china ni nama ja china tapi setiap negeri ada beza plak,,macam HK dia tak pakai yuan dia pakai dollar HK ,,,nak masuk dalam negeri sendiri pun kena cop la bagai kan,,,leceh tul ,,bukan kata warga asing ja kena,,warga depa pun kena ,,,
time cop tu plak kan,,kastam dorang ni teliti sikit ,,dorang tengok muka kita tenungg lama ,,tengok tahi lalat betul ke macam dalam gmbo,,,kira berapa bulu mata kita ada sama tak macam dalam gmbo,,jenuhh!,,,bila dah lepas tu ahh! legaa,,


yang korang nampak petak2 tu ,,tu dorang tangkap tiram buat makan,,

HK merupakan pengexport import yang terbesar ,,kagum aku tengok besar sungguh ,,sepanjang perjalanan hujan ,,dalam hati "tak best lah nak p disneyland macam mana hujan2 ni"

hotel the peninsula yang mewah 

sebelum pergi disneyland,,,,dorang singgah kat jewellery tak beli apa2 pun sebab tukar duit hong kong sikit je,,kan ke nak pergi disneyland simpan duit la sampaikan gambar piring pun aku buat load kat orang haha,,ye la dah sampai 180 doller hk ko ingat myr10 macam di malaysia,,,180 hk kiranya duit kita 75.80,,,tapi piring kaca la bukan plastik ,,hahahaha,,

ni di apa nama ntah ,,tengok pemandangan bandar hong kong cantik gila,, nak sampai tempat ni jalan dia macam kat penang nak pergi hardrockhotel peh! tapi memang lagi curam la dari kat penang ,,dah la naik bas ,,tengok tepi walla! tapi sampai2 serius cantik view dia,,view HK city ,,kat sini la aku buat load photo piring kaca 180 HK DOLAR tu ,,haha gara2 nak simpan duit shopping kat disneyland,, sebab aku tukar sikit je,,

ni dia view hong kong city

makanan,,makan dulu before ke disneyland 

ok lah nanti aku sambung yang ni dulu 


love
reynabali