Followers

Wednesday, March 14, 2012

tutorial button like facebook

anyong 
anda mahu entry anda disukai oleh orang lain 
tapi tidak tahu macam mana 
usah risau ada yang mahu membantu 
hikhik macam iklan la plak
aku tengok ramai jugak yang tak letak button like fb ni 
dorang tak berminat agaknya ,,bagus apa letak button like fb bila orang baca entry kita dorang like naik kat wall fb dorang orang lain tengok baca 
ni lah salah satu cara nak femes macam hanis zalikha hikhik,,tak der lah buat apa la nak dikejarkan sgt femes tu 




orait step 1
kita sekarang nak buat button like fb macam dalam pic ni ,,




step2

pergi kat edit html tu 




step3


mark seperti dalam pic ni 




step4
tekan Ctrl F dan cari data:post,body




step5
lepas korang jumpa data:post.body ni korang past kan coding kat bawah ni di bawah data:post.body 




step6



<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href="
+ data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;
action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden;
width:530px; height:60px'/>


copy coding ni letak bawah data:post.body 

lastly save 

2 comments:

kai said...

nice tutorial...
teruskan memberi informasi sebergini lagi

reyna said...

tq ,,