Followers

Saturday, March 31, 2012

tak tahu tajuk yang sesuai untuk entry ni ,,teehee

anyong

penat rupanya berniaga ni kan hehe,,
baru 2 hari ,,,alhamdulillah rezeki nampaknya ada di situ tak putus2 
walau penat tak kisah bila nampak ada customer 
mak dan ayah dah selamat sampai ke tanah suci ,,bestnyerr,,
harap2 semuanya dapat dilaksanakan dengan sempurna tampa ada halangan
 dan yang paling penting  selamat pergi dan pulang 
ingat nak godek2 rumah buang apa yang patut ,,ah! maklumlah mak saya tu suka simpan buat pekasam padahal bukan guna dah pun 
ciap bisik2 dengan kakak lagi ,,,"kak jom kita buat projek tumpang mak tak dok ni,,"
 hikhik,,jahat!  bukan apa rimas kot dok tengok barang penuh rumah padahal dah lama bukan nya dok guna lagi,,
tapi nampaknya hasrat tu terpaksa dilupakan ajer la ,,hikhik
harap2 busines ni berjalan dengan lancar ,,seronok kerja sendiri ni,,,tak dok orang nak arah buat tu buat ni kecuali my sis ler,,
korang kalau datang langkawi nak basuh baju mai la hantar basuh kat dobi izz laundry
nanti ajer aku promote izz laundry ni,,
ok lah penat ler mau rest jap,,

Wednesday, March 28, 2012

kenali hati perempuan peh! tajuk

anyong,,

korang nak tahu ke hati perempuan tu macam mana???
macam senipis bawang eh! bukan2 senipis kulit bawang tu baru betul,,
actually tadi dalam keta aku dok sembang2 dengan mak aku ,,terkeluar la story ,,,ada la story kami anak beranak ,,mana boleh habaq kat ampa,,hee
tapi berkisarkan hati seorang wanita
" tu dia mak dia ingat lagi no sampai la "
"memang la tu la pompuan hati pompuan ni pelik sikit tambah2 kalau bab curang2 dia ingat sampai ke sudah"
lebih kurang macam tu la perbualan aku dangan mak aku ,,,terus aku tersedar betapa lembutnya dan sensitifnya  hati pompuan ni kan,,
ketahuilah anda wahai insan yang bernama lelaki hati wanita ni memang lembut tersangatlah lembut ,,
janganlah korang dok cakap kasar2 dengan perempuan,,dorang ni mudah tersentuh,,contoh aku sendiri la kan,,,aku pernah la jugak terasa dengan kepala hijau aku ,,ada la time dok gaduh2 dia terkeluar benda2 kasar sikit ,,walaupun satu ayat zupp! terus terasa menikam kalbu ,,pehh! pedih kot ,,tapi ye la aku ni bukan jenis dok ingat2 dah,,kejap ja sejuk hati aku ni,,tu aku la ,,girl lain ?? 
pada insan2 yang bernama lelaki ingat aku taw ampa kalau tak bercakap tak pa,,tapi kalau mai geram terus keluar semua ,,jaga2 dengan percakapan tu ,,kalau tengah marah sekali pun ,,jaga2 la,,pompuan ni dia akan ingat apa yang boy cakap,,kalau macam boy mesti cepat lupa kan,, 

satu lagi kalau ampa curang ,,walaupun girl tu dah maafkan ,,sebenarnya dalam hati dia dok tersimpan kemas lagi memori tu,,sampai ke sudah dia dok ingat,,,walaupun korang dah mati,,see! bertapa teroknya girl ni hehehehe,,, sekali ampa curang memang seumur hidup dia akan ingat ,,memang betul la kata orang hati yang luka susah nak diubati  ,sekali dah terluka memang akan selama-lamanya akan ada kesan ibarat luka yang menghilangkan parut kan,,

ambek la kisah ni sebagai iktibar ni pengalaman orang lain la,,mak aku yang cerita,,,time kahwin korang jaga la bini korang elok2,,maksudnya dari segi layanan la ,,,macam kata pepatah bila kita layan orang baik2 orang pun akan layan kita baik2 ,,macam kita buat baik dapat balasan pun baik la,,pepatah pun tak betul hehehee,,contohnya macam ni la ,time hidup korang layan jaga sayang bini korang elok2,,andai kata si suami jatuh sakit bini tu mesti jaga walau macam mana sekali terok pun sakit suami dia tu,,basuh berak tolong mandikan ,,korang ingat senang ke jaga orang sakit ,,mencabar kot,,bau busuk berak lagi kena basuh najis ,,tapi demi sayangkan si suami si isteri ni mesti sanggup punya lah,,korang pernah dengar tak kes2 isteri cabut lari bila si suami jatuh sakit tau sebab apa?? tu kes time sihat si suami dok layan tak elok bini,,nak pulak pernah curang kan,,time sihat tak pernah ambek peduli bini sibuk dengan kerja ,,kalau ya pun bz cari duit jangan la sampai lupa nak bersosial dengan family ,,bersosial dengan family mean holiday dengan anak bini ,sekali sekala p bercinta dengan bini macam zaman muda2 ,,betul tak,,

bila aku pikir2 balik betul jugak apa yang mak aku kata,, macam aku sekarang pun siapa2 yang baik dengan aku ,aku jadi tak kisah nak keluarkan duit bagi hadiah mahal2 ,,tapi kalau orang tu biasa2 atau perangai busuk memang aku kedekut la dalam apa2 hal pun ,,nak pulak perangai busuk lagi aku black list laa,,
lagi mak aku cakap dalam kehidupan rumah tangga ni kena ada gurau senda,,kalau tak boring la,,tu memang sah la kan kalau aku pun bosan ,,try bayangkan kita buat lawak dia tak gelak hehehe,,,memang sah dia tak dok nafsu nak bergelak kan hehehe,,
ok lah malam ni aku kena tidur awal ,,,awal la sangat kan,,

reynabali saranghea orang yang buat baik dengan dia,,

Tuesday, March 27, 2012

beronok korang tahu apa itu beronok,,

anyong 

beronok ! apa tuu ,,ha korang jangan dok buat heran plak 
ni benda makan ok,,sedap ,,sedap gila,,
selalu orang langkawi ja yang kenal beronok ni ,,
memang selalu kalau aku tanya membe2 aku yang bukan orang langkawi memang dorang tak kenai beronok tu apa
bila aku pos kat fb berjela2 tanya,,
beronok ni bentuk dia bulat bujur ,,colour dia lutsinar 
beronok ni orang akan basuh buang perut dia potong kecik2 
lepas tu buat kerabu memang sedap,,
dia tak boleh masak beronok ni ,,kalau korang masak dia atas api cair jadi air la dia,,
korang kalau datang langkawi apa kata selain shopping try makan kerabu beronok ni,,
tapi tak semua kedai makan ada laa,,pandai2 la cari ,,teehee
selain panggil dia beronok nama dia timun laut,,
selalu kalau membe2 aku tanya beronok tu apa aku akan kata timun laut,,


beronok yang dah jadi kerabu

selamat malam,,eh pagi la,,

Wednesday, March 21, 2012

weee,,,muatan berat

anyong,,
muatan berat! mana,, mana???

nahhh,,
-
-
-
-
-
kuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaatttttttttttt!
kuuuaaaaatttttt!!,,,
kuuaatt!!
kuat!

hikhikhik,,,

Tuesday, March 20, 2012

ini adalah entry sedih,,

dia dah tinggalkan sayerr,,T_T

uwaa,,p mana pun tak taw ,,tengok2 baru sedaq sheebee ilang,,mak dok panggil sheebee ,,sheebee p mana la  sheebee ni,,ni mesti kena culik dengan mat2 salih ni,,mentang2 ang dapat tuan putih no terus lupa kat tuan hitam,,,amboi,,dulu cik putih (arnab) pun macam tu hilang rupanya tengok2 nuh dok menetap kat rumah mat salih suka la kan depa hari2 bagi makan,,layann,,ni sheebee ni p mana ni ,,balik ciap la ang ,,sapa suwuh ang tinggal aku ,,aku balun ang terok2 ,,aku bela ang dari kecik ni balasan ang bagi kat aku ,,ang tinggal aku macam tu ja,,kot nak say bye2 ,,

risau sebenaqnya mana la taw kot dia sakit ker,,tersesat ker,,uwaa ,,where are u sayang ,,balik laa,,jangan la buat macam ni ,,

selamat pengantin baru teng,,teng,,teng,,

chuka hae
to mar n syuk 

benci la camera ni tak der flash 

cantik simple jer pelamin dia,,

pink paper bag dia i like,,

yang penting dapat jumpa membe2

my tawan2,,

keta pink merah tu semo rombongan kami ,,hikhik,,

perasan tak aku letak pic yang atas sepatutnya aku letak bawah ,,huhu,,

korang bila nak kahwin,,jawab2,,??

Thursday, March 15, 2012

kereta ku dah mandi kereta ko dah mandi ke???

anyong

bekilat tak ,,bekilat kan kan kan,,heee

bekilat  kan kan kan,,,

godek2 jumpa benda2 ni ,,apa lagi gunaa ler,,

ha ni sapa punya kejer nii ,,,eis2 ,,aku ler sapa lagi,,,muahaha,,

kereta aku dah wangi korang bila lagi,,muahahah,,

Wednesday, March 14, 2012

cadbury hot chocolate drink

anyongg
jon menikmati hot chocolate drink sambil berblogging 
asyikk dong!

keluarkannya,,
 tambahkan chocco topping

sedia untuk diminum,,,asyikk dong!

cadbury hot chocolate drink adalah satu2nya minuman segera yang betul2 rasa koko... milo rasanya lain manis 
cadbury nyer dia tak berapa manis sangat ,,
sedap cubalah ,,

tutorial button like facebook

anyong 
anda mahu entry anda disukai oleh orang lain 
tapi tidak tahu macam mana 
usah risau ada yang mahu membantu 
hikhik macam iklan la plak
aku tengok ramai jugak yang tak letak button like fb ni 
dorang tak berminat agaknya ,,bagus apa letak button like fb bila orang baca entry kita dorang like naik kat wall fb dorang orang lain tengok baca 
ni lah salah satu cara nak femes macam hanis zalikha hikhik,,tak der lah buat apa la nak dikejarkan sgt femes tu 




orait step 1
kita sekarang nak buat button like fb macam dalam pic ni ,,




step2

pergi kat edit html tu 




step3


mark seperti dalam pic ni 




step4
tekan Ctrl F dan cari data:post,body




step5
lepas korang jumpa data:post.body ni korang past kan coding kat bawah ni di bawah data:post.body 




step6



<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href="
+ data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;
action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden;
width:530px; height:60px'/>


copy coding ni letak bawah data:post.body 

lastly save 

KAMI BLOGGER MALAYSIA

anyongg
di petang yang mulia ni marilah kita sama2 menjayakan misi geng kami blogger malaysia ,,huhu
aku nak join ,,korang tak nak ker??


syarat dia kena taq 5 orang erk,,tak der sapa la nak ditaq ,, ni jer yang rasa ada respon yg lain bz ,,


korang kalau nak join dipersilakan,, klik jer link kat bawah banner tu

owh yer saya adalah blogger dari kedah orang pulau huhu,,

Tuesday, March 13, 2012

musim orang mengawan sekarang

assalammualikum
actually dah lama dapat jemputan kahwin kawan aku ni 
memandangkan aku dok study kat jitra ingat nak drive sendiri ja la pergi penang 
last2 aku quit la plak ,,nasib baik la aku ada membe2 belah jitra n alor setar boleh tumpang luv u kawann! hee


Selamat pengantin baru.
Selamat berbahgia.
Selamat ke anak cucu.
Selamat sejahtera.

Semoga berpanjangan.
Semoga berkekalan. 
Semoga satu tujuan. Semoga aman.

Hidup mestilah rukun.
Sabar paling perlu..
Cinta setiap hari..
Senyum mesti selalu.
Oh oh oh oh..
eh2 ternyanyi plak hee,,bukan apa sekarang ni kan musim orang kahwin,,aku sebenarnya teruja nak tengok membe satu class aku naik pelamin ko bayangkan membe satu class ,, ! membe yang dulu sama2 kongsi gelas minum ,,sama2 dok buat lawak bodo,,sama2 dok berangan ,,sama2 dok buat roti ,,sama2 berlari ,,hehe,,indahnya zaman sekolah dulu kan kan kan,,,
dah mula2 ingat nak drive sendiri pergi kan aku mintak la card senang nak rujuk peta kat card tu ,,,dia pun pos sampai kat depan rumah hee,,tak p saja la kan ,,besar betul card dia ,,
 taraa antikk takk?? ,,omeyy takk?? ha ciap beli hadiah dah ni,,

 omeyy kan card nii ,,

omeyy kan ,,,?? kan kan kan 
nah lagu kahwin,,
ok bye 
luv reynabali

berubahlah wahai anak2 kawan2 sekalian

apa guna ko belajar tinggi2,,
apa guna ko cantik putih gebu,, 
apa guna ko hensem gila,,,
apa guna ko pandai cakap owang putih laju macam aiq,,
apa guna ko pandai bergaya,,
tapi,,,
-
-
-
-
-
see the video,,
video

mari lah kita sama2 bertaubat termasuklah aku 
mulai dari sekarang cakap baik2 dengan ayah dah mak 
cakap sopan2 jangan tinggikan suara 
biar macam mana sekalipun perangai mak kita tu,,dia tetap makayah kita
tak lupa juga belajar balik tentang agama kita banyak lagi yang kita tak tahu,,
belajar macam mana nak menguruskan mayat supaya bila ada ahli keluarga yang meninggal dunia tak la kita mengharapkan orang yang menguruskannya ,,
dan kau reynabali belajar tutup aurat  tek reti2 lagi ,,


Wednesday, March 7, 2012

karaoke tu best rupanya weee,,,!! baru ku tahu

anyong,,
assalammualikum
ek eleh,,benda tu dah lapuk ler,,mesti korang cakap macam tu kan,,hee,,,
tak der la yang sebenarnya aku memang selalu masuk pusat2 karaoke ni ,,tapi jangan harap ler nak nyanyi ,,maluuu,,tapi sejak2 kembali berkawan ni memandangkan bosan duduk kat rumah kami keluar karaoke kalau aku tak nyanyi sekali tak kan nak tengok jer dorang nyanyi kan,,bosan ler,,sekali bila dah pegang microphone tu terus melekat tak nak lepas2 dah,,fuhh! dasyat jugak rupanya penangan karaoke ni ,,hee
walaupun suara tak semerdu buluh perindu ,,tapi apo aku kisahh .HELLO! pusat karaoke  memang khas untuk orang2 yang suaranya tak merdu ok kalau ko sedap sangat suara tu jangan pergi karoake ko tak layak tempat ko adalah di majlis2 orang kahwin tu baru betul,,kasi la bilik2 gelap ni untuk kami yang suaranya ala2 bak buluh tumbang ni,,hee,,,tapi kat langkawi ni aku tak der kawan la nak ajak berkaraoke ,,kesian kan,,aku ni macam tak der kawan jer hee,,tak per lah nanti aku kumpul duit beli set karaoke nyanyi kat rumah boleh lagu tu ,,hikhikhik,,sekarang bermulalah hidup aku di langkawi dah ni pilihan yang aku buat,,harap2 tuhan permudahkan rezeki aku aminn!

eh2 koranggg kalau free jangan ler lupa ajak aku g karaoke sekali k ,,! adioss
sayonaraa,,
bubye loh!
love uu