Followers

Wednesday, December 28, 2011

dunia ini tidak adillll

anyongg
terima kasih kepada kawan aku sebab bagi aku pinjam berukband dia hee
dunia ni memang tak adil untuk aku ,asal aku ja ada ja benda nak jadi,,
dari dulu sampai sekarang asal nak buat apa2 ja mesti kena kat aku 
time sekarang la kerajaan nak tukar modul la tukar tu tukar ni last2 kami yang jadi mangsa
aku benci laa
kenapa la nasib aku jadi macam ni 
kalau dok study ja bilanya aku nak kawin uwaa,,,
bila nak habis study ni 
bukan sebab aku dok fail tak lulus2 k,,sat g ampa kata aku dok fail tak lulus2 plak 
bilanya boleh kerja pegang duit sendiri 
semua bila bila dan bila?????
memang tak adill,,
malasnya nak study hee
boleh tak nak berenti 
dan 1 lagi boleh tak aku nak mogok ,bukan boleh dah tapi esok aku akan ajak semua geng2 aku mogok ada ka kena ambek balik modul yang dah ambek ,,eiss

xoxo
reyna 

Saturday, December 17, 2011

saya sudah penat loh vs phuket krabi

anyong
yer seperti tajuk di atas aku penat doh! balik ja dari thailand kena kemas barang sebab nak pos keta waduh ,,aku men sumbat ja mana nak bawak hee,,tak pa la kalau tinggal setakat baju jalan2 tu nanti2 je boleh ,,
seronok kan kalau duduk belah2 darat nuh,,tiap2 minggu boleh balik ,,kalau macam aku ni nak kena naik bot,,semput2 ,,ingat nak buat entry beijing part 3 bagi habis tapi bila pikir2 lambat loading la plak,,cancel 
lambat kot nak loading satu2 pic waduh2,,tapi kalau nak buat entry thailand pun boleh,,sebab pic2 dia ringan sikit aku tak bawak camera canon tu pakai fon jer,,nasib sepupu aku gedik nak beli camera boleh la tumpang sekaki kan,,
rindu kot kat blog ni,,hee
orait meh aku tunjuk trip aku ker phuket krabi trang merata laa,,
china tu nanti2 la bila rajin hhaha dasar malas punya budak,,

sedap kot,,

bergambar dalam bilik di phukat

sweet tapi sayang nak tido sini penuh

dapat bergambar dalam bilik pun jadi lah

depan hotel yang kami tidur

pantai apa ntah nama,,banyak sangat ,,hee phuket panas kot time ni,,


rm150 sorang,,aku tak masuk pun sebab kami bajet2 duit nak g pulau tapi jangan risau next time sure aku masuk dalam

bagi aku tak best pun sini ,,tempat dia kecik jaa,,

sini best 299 ja,,jgn tanya pasal pa aku tak angkut satu ,,kalau kat chenang 100 lebih,,

dalam bot nak p phi phi island pic yang kat atas tu dah sampai

tapi pemandangan dia lawa laa,,

sudah la ceq penat laa,,mau tidurr hehe,,ampun nanti ceq sambung na

ok byee


Saturday, December 10, 2011

weh tawan2 aku nak p bercuti lagi muahaha

anyong 
hee tajuk tak boleh blah nak bagi orang jeles ,tapi tak der maknanya korang nak jeles pergi thailand jer pun 
aku nak pergi phukat n krabi dua2 tempat tu aku tak pernah pergi lagi 
jadi agak teruja hee sikit laa ,,,alhamdulillah rasanya aku dah selesaikan semua benda sebelum nak pergi terutamanya bayar yuran huhu dah boleh print pun ,,tapi yang tak syoknya ada pulak tulis x-ray diwajibkan 
dah la aku dah buat pun medical checkup tu tak kan la aku nak kena pergi pulak kot 
malas malas malas tak nak buat arr ado aku kisah huhuhu 
baju aku baru jer lipat2 letak dalam luggage macam biasa aku kepeningan tak tahu nak bawak baju apa 
LIMA dah habis uwaa sedih ,,sedih la sebab tahun ni LIMA tak best ,,aku punya la semangat nak sambut LIMA ,,ye la sebab tahun2 lepas aku tak berkesempatan nak sambut 
tadi malam pun aku ada singgah LADA punya la parking baik punya tengok2 dorang pekat dok kemas nak balik uwaa sediss betull heee
lepas balik dari thailand nanti aku nak kena pos keta plak bz sungguh ,,dan bermulalah misi aku sebagai student kembali wallaweh aku nak kawin laa ,,hee ,,kawan2 aku semua dok rancang nak mendirikan rumah tangga aku! jangan kan kata nak mendirikan rumah tangga pondok kayu pun belum tentu lagi 
sedihh! 
this is pakbombom 2ne1
segak kan dia ermm,,

berbalik kepada membebel hee bila tengok kawan2 aku berjaya dalam hati" bestnyaaa dorang" 
bila tengok kawan2 aku dok sibuk merancang nak kawin dalam hati "aku nak kawin jugak "
padahal gila ko nak kawin masak pun tak reti lagi ni kan pulak ko nak berlaki eis2 
dan lagi satu aku kan single mana ada boyfiee nak ajak kawin ,,kalau ada pun hampeh tak ley pakai bukan pernah peduli pun pasal aku 
tu pasal la aku nak cari scandal muahaha bosan la ada bf pun macam tak der buat apa kan 
kadang2 aku rasa aku ni bodoh ja dok tunggu dia 
laki ni bukan boleh percaya sangat ,,
aku harap2 la dia baca blog aku biar dia tahu aku dok kutuk dia muahaaha ado aku kisah 
kalau korang adalah sepasang kekasih yang sedang hangat bercinta 
jaga2 aku jeles dengan korang sebab aku kekurangan kasih sayang dari si dia hee
silalah menangis untuk aku T_T


ok lah bye2 have a nice day 

trip beijing part 2


asssalammualikumm
amboi lama bebeno aku nak buat entry ni ha
bukan apa bz berjalan haha ,,satu lagi aku malas sebab nak loading pic lambat 
ok lah ini adalah part 1
di depan restoran yang kami makan 

kat luar restoran yang kami makan ada meja tak tahu la apa motif letak meja kat luar 

benda ni bukan benda lah makanan sedap aku beli banyak kot hee tak der la banyak sangat melampua la tu aku beli buat makan dalam bas dan bawak balik bagi mak aku makan 
kat mana2 ja mesti ada dorang ni ,,dorang ikut jer mana kami g ,,turun bas jer nampak muka dorang

ini adalah forbidden city sebab part 1 aku letak pic sikit la tak best apa guna aku snap pic banyak2 kan jadi walaupun sepatutnya pic ni duduk kat part 1 tapi tak pe lah aku letak jugak 

ni aku nak fokus seluar dia yang berlubang tu hahaha nampak la sikit 

ni adalah cadar sutera maharaja di forbidden city masih cantik lagi 

mutiara banyak kan selama ni aku ingat ada 1 2 biji jer ,,

kat sini aku beli rantai untuk aku dan jugak kakak aku 

ni ha tempat mutiara tu beli jangan tak beli 

ni namanya apa ntah salah satu tempat istana maharaja dulu2 jugak tasik ni kalau korang nak taw ini adalah task buatan dia kerah anak2 buah dia suruh koret buat tasik sebab maharaja kan banyak musuh jadi bila buat tasik musuh susah nak melalui istana dia ,korang taw tak tasik ni memang besar tak macam tasik buatan 
sangat kagum

gara2 aku nak beli angry bird ni laa aku kena tipu dengan penjual tu bengongg toll

cantik kan

ok sambung di part 3 pulak
bye2



OMBAK WINDUU

ombak winduu

korang taw tak best gila citer nie ,,bila aku dapat tahu jer citer ni kuar apa lagi kalut nak pergi tengok 
sebab aku pernah baca noval nie ,,tu dia tak bg salam tak cakap apa terus serbu ja haha ok2 
assalamualaikum 
semalam aku pergi tengok citer ni kat wayang dengan kawan sekolah aku ,,nasib ada dia kalau tak memang aku tak kuar la semalam 
petang tu ada pergi awana konon nak naik kapal selam atau kapal navi haramm dah la kena jalan jauh kapal kecik jer yang ada tu pun  kena beratur panjang nak naik kepal dah la panas tak mau aku seksakan diri haha
petang tu kawan aku mesej ajak kuar sebab dia bosan memang kena gaya sangat laa 
aku ajak  dia tengok ombak rindu 
bestnya citer tu yang paling penting dorang banyak berlakon kat langkawi dan aku masih lagi tertanya2 kat mana lokasi rumah yang atas bukit tu tapi yang pasti tu memang dekat langkawi dan yang paling aku pasti lagi tu mesti rumah mat salih sebab mat salih kat langkawi memang banyak yang sewa atau beli tanah buat rumah dorang kan banyak duit 

ni la lokasi rumah tu cantik gila kot nampak pulau2 ada buai lagi waduh ce bayangkan bayangkan 
memang tip top lah

kepada siapa2 yang tak pergi tengok lagi silakan lah bawak anak bini cucu cicit korang pergi tengok dan jangan lupa bawak tisu yer hee
ok sekian itu sahaja pasal ombak rindu 
marilah kita sama2 sokong filem melayu ,,melayu bolehh

ok bye

Thursday, December 8, 2011

kesibukan dengan berjalan huhu

anyongg
aku sekarang bz dengan berjalan huhu
rindu nak update blog 
huhu 
korang apa khabar
tak datang tengok lima ker?
bz sungguh langkawi sekarang
hehe
laptop pun buat hall adoii,,rindu blog rindu blog
ada fon canggih pun tak boleh nak tulis entry heran tulis tajuk boleh
ok lah dah lewat
bye2

Friday, December 2, 2011

when i say i love you

saya
sayang 
awak 
percayalah 
walau sebelah saya ada seorang laki ensem bangat 
tapi awak jugak yang saya pilih 
walaupun saya sakit awak tak pernah peduli saya tetap sayang awak 
walaupun awak jarang kol mesej saya 
saya tetap sayang awak 
bila saya cakap yang saya sayang awak 
selamanya hati saya tertutup hanya untuk awak seorang 
melainkan ada yang datang cuba pecah masuk hati saya 
itu pun kalau dia berjaya pecah masuk la
bilalah kita boleh kawin erk,,ko gatall erk rinaa
nanak iphone pless tiba2
ok2 balik kepada topik yer,,
tak ader apa nak tulis dahh,,

meh layan lagu nie best
video

Thursday, December 1, 2011

opppaa! yoo ah in saya punya

anyongg,,
cis tajuk tak boleh blah apa ko ingat laki ensem macam yoo ah in tu nak kat ko ker perasan tol la ko rina
hihihi biarlah aku nak perasan pun bukan kuar modal apa pun kan 
tapi kan aku memang dah gila bayang laa dengan geolo niee,,geolo ni nama samaran yoo ah in dalam citer sungkyunkwan scandal yang aku tengah tengok sekarang ni,, 
citer ni boleh tahan best laa,,best sebab ada geolo hahahaha habis la aku tak tidur malam 



ahhh my oppaa!,,habis la aku kena lempang dengan peminat dia 

ni kalau ada laki macam ni kat malaysia pun sure la laki tu tak pandang aku sebelah mata pun tak akan punya jangan harap laa ni kalau ada muka macam ni kat malaysia sure taste tinggi nii 
jadi kesimpulannya silalah berangan tinggi2 yer wahai cik rinaa oiii,,
maaflah aku sekarang bz dok tengok citer sungkyunkwan scandal jadi entry trip beijing aku tangguhkan dulu yer 

ok byee