Followers

Monday, November 26, 2012

sering disalah erti maafkan aku

assalammualikum

sudah ku bilang susah mahu menjadi manusia yang betul-betul sempurna....aku perasan kan...apa yang aku cakap kadang2 sering disalah ertikan...contohnya...kes 1 dia guardian...time nak bayar tu cashier tu tanya aku eh dulu sekolah mana..macam kenal...aku cakap la bla bla...aku tanya kenal ke saya ni...dia cakap tak...bukan apa aku tanya sebab aku ni memang jenis pelupa orang...membe2 sendiri pun tak kenal...kadang2 tu aku iyakan aja macam kenal padahal aku memang tak ingat dorang...aku takut dorang kata aku sombong..jadi bila orang yang kenal aku tegur...aku selalu belakon macam kenal dorang padahal langsung tak ingat...bila balik pikir balik baru perasan oo si polan ni...polan ni...berbalik kepada cerita aku td...aku cakap kat dia saya pun tak kenal awak...lepas tu sama2 gelak...haha...keluar dari guardian aku cerita kat hasni...dia kata boleh tahan bisa ayat ang..terus aku terpikir eh alamak ye ka...padahal aku melawak je pun ..kes ke 2 time sekolah dulu...dalam class sejarah...cikgu dok.tulis kat papan hitam n than dia dok tulis sampai papan hitam.tu terkeluar dari class...papan hitam ada.roda la...kang korang heran plak ..apa papan hitam keluar class ni...bhahaha...aku lantak p cakap alang2 tu keluar terus la...terus cikgu kata apa ntah..lupa...lepas tu baru aku terpikir alamak kenapa aku cakap macam tu...aduhh..padahal maksud aku alang2 tu bawak keluar terus papan hitam tu...macam tu je...tapi bila pikir balik ayat aku macam halau cikgu...cikgu pun paham benda yg sama...sebab dia balas...memang nak keluar dh pun..mcm.tu kot dia ckp...lupa...kes 3 kadang2 aku cakap lain..dorang cakap amboi perli nmpak....padahal bukan aku perli...aduhh...ini namanya mulut aku ni lancang bercakap...kalau tak bercakap tak pa...bercakap menyakitkan hati orang ja...kesimpulannya...mulut aku ni memang jenis kuang ajo ...astafiruallahalazim...kenapa aku ada perangai yang seperti ni...jadi start dari aku sedar semua tu...aku selalu berhati2 kalau cakap...control ...tapi kadang2 lupa...so please laa...wahai diri...jangan lantang bercakap...pikir dulu sebelum bercakap....kepada semua yang pernah sakit hati gara2 mulut pedas aku ni...maafkan aku...serius aku tak pernah ada niat nak bercakap bagi korang terasa...semua tu tampa aku sedar....maafkan aku yang hina ini....jadi tolonglah wahai mulut yang kuang ajo...lepas ni jangan bercakap...diam sudah....bercakap buat dosa ja...kan ada perpatah kerana mulut badan binasa...lebih baik diam dari bercakap...goodnite..

posted from Bloggeroid

Sunday, November 25, 2012

tuhan maha mengetahui

dulu aku selalu mengeluh ...kenapa aku berenti la...kenapa nasib aku tak seperti dorang la ...nasib aku dari kecik sampai sekarang...selalu tak sama dengan kawan....zaman sekolah tak der la nampak beza apa sangat pun...aku time dok hostel maju jugak...zaman lepas sekolah...sambung belajar...ha time tu aku rasa macam2 dugaan aku tempuh...sejujurnya aku salah dalam pilih bidang ...tapi bukan semua subject aku tak minat ....aku tak minat math...aku lebih kearah teory...lebih kepada benda2 kreatif walaupun aku tak berapa kreatif....aku selalu cakap pada diri sendiri bila aku dalam situasi yang malang...aku cakap kat diri aku...tuhan pilih kau sebab kau kuat...cuba kau bayangkan si minat tu berada kat tempat kau...mesti dia akan bunuh diri kan...aku selalu think positif...aku percaya yang allah lebih tahu apa yang terbaik buat aku...mungkin sekarang tak nampak...satu hari kau akan tahu jugak....macam aku.. sekarang baru aku nampak kenapa tuhan letakkan aku di situasi seperti dulu...semuanya dah dirancang....aku sepatutnya bersyukur bukan mengeluh....kita selalu nampak kebahagian orang lain...cantiknya dia...kayanya dia...bertuahnya dia...wah dah fames la dia...bila la aku nak jadi macam dia...kita tak sedar yang sebenarnya ramai yang jeles dengan kehidupan kita ...sebab walaupun kita tak femes...tak cantik ...kita ada kelebihan lain misalnya ...kita pandai masak...kita mungkin tak disekat oleh ayah dan ibu untuk buat pilihan...sedangkan mereka...disebabkan mereka cantik..kaya...mereka harus mengikut kemahuan mama dan papa mereka...sebenarnya hidup ni ada pro dan kontra nya...kita mungkin tak cantik tak kaya...tapi orang yang kita puja cantik dan kaya tu...sebenarnya mereka jugak ada kelemahan...ini kelebihan aku...ini kelebihan kau...jadi bersyukurlah .....berhenti mengeluh....

posted from Bloggeroid

Saturday, November 24, 2012

hair treatments in my house

assalammulaikum

sekarang dah tak perlu lagi nak pergi salon bestnyerr,,,jimat duit,,sebab apa,,sebab apa ,,,sebab dengan adanya benda ni 




pic kecik dah la yer,,,benda ni aku beli on9,,made in bangkok,,aku order colour pink dia bagi biru alahai,,tapi tak pa la ,,,janji sampai kat tangan aku,,,benda ni best sebab lepas pakai mask rambut,,,boleh steam rambut guna benda ni,,,selalu kalau nak treatment rambut mesti pergi salon,,dah tu aku pergi salon yang murah ja,,,sekarang dah ada steamer ni boleh la buat sendiri kat rumah,,boleh buat sambil tengok tv lagi,,semalam aku dangan kak aku dah try dah,,ringan la sikit rambut aku ,,,kalau tak macam lion,,sekarang dah jadi anak lion,,,lepas ni boleh la tiap2 minggu buat ,,,,

Tuesday, November 20, 2012

lexee




tgok utube macam mana dorang  uji tuala wanita ni

kol me /msj/whatsapp
0135933115 

village house by reynabali

tengah kosong sekarang siapa2 nak datang bercuti or bulanmadu kat langkawi boleh lah booking sekarang,,

klik this link 

oh ya rumah maksu boleh duduk dalam 5 orang ,,,
rumah paksu dalam 4 orang,,

 tv dah ada siaran sekarang astro je tak de,,insyaallah kalau hari2 penuh ada orang boleh la pasang astro n beli tv canggih sikit,,aku ingat nak derma kepada gaza la,,kalau ada dalam masa terdekat ni yang mai menginap aku akan guna duit tu untuk derma kepada gaza

have a nice day


pray for gaza



http://www.facebook.com/photo.php?v=506195522739165
see the real situation of gaza 

tak dapat dibayangkan ,,,aku sendiri bila dengar bunyi jet time LIMA mesti gerun ,,apatah lagi mereka di sana ,,,ya allah ,,kau lindungi lah mereka ya allah,,,aku tahu aku bukanlah seorang muslim yang sempurna ,,mungkin kalau ada kawan2 aku yang tengok mereka boleh buat andaian yang macam2,,,

jom kita menderma melalui sms pun boleh 

taip PALESTIN 10 (Nilai rm 10/5/3/1)

contoh : PALESTIN 10

hantar ke 39111

tengok kalau korang malas sangat nak derma melalui bank ,,,pakai fon pun boleh,,rm1 pun boleh,,,

Dana Sumbangan & Derma

Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
Bank Muamalat: 12070005133717
RHB Islamic Bank: 21245760004907
Bank Rakyat: 22-080-619592-2
Tabung
Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95

fb heliza helmi,,
http://www.facebook.com/helizahelmi?fref=ts

info dapat daripada heliza helmi jadi jangan la ragu2 nak menderma seala info tu betul ,,aku pun mula2 was2 jugak,,ye la takut tak sampai kepada pihak yang betul ,,tapi iyanya betul sebab heliza helmi sendiri dah mengesahkan ,,,kagum aku tengok wanita seperti heliza helmi ni ,,,dah la comey ,,,hati pun comey ,,,kalau aku jadi lelaki mesti aku akan cari isteri seperti dia,,


Thursday, November 15, 2012

ngeriii ,,,

assalammulaikum

tajuk macam cerita kemalangan ,,,sebenarnya aku baru je tahu ,,,straight to the point aje la yer,,,sebelum ni aku tak pernah terpikir mana datangnya tuala wanita tu,,siapa penciptanya?,,apa aku peduli kan ,,,macam mana dorang buat pads tu,,,al kisahnya aku saja ja join dengar pasal pads ni,,,sebab dulu kan kecoh orang suruh "tukar pads anda kepada pads herba" la kan,,aku memang tak berminat langsung bila ada orang promote pads herba dulu tu ,,,tapi aku selalu tertanya2 sebab apa yang dorang dok suruh tukar pads ,,tukar pads,,,
sebenarnya ramai yang tak tahu pads yang dok jual kat pasaran tu ,,apa kandungannya,,,macam mana proses dia,,,meh sini aku bongkarkan jeng,,jeng,,jeng,,

ohh,,rupanya selama ni aku pakai kayu kat mis v aku,,ngeeriii ,,,dah la kayu ,,bahan buangan plak tu,,,dah korang buang lepas tu pakai plak,,,dah la tu gunakan pulak bahan kimia yang kuat untuk meluntur warna ,,
satu lagi fakta yang memang ada kan orang dulu2 mana ada pads2 ni dorang pakai kain ,,,,ce try tanya mak korang berapa peratus orang sakit kanser servik/kanser rahim ,,,zaman kita ja dok dengar benda2 alah ni,,,mana tak nya dah p letak bahan buangan kat situ ,,,


disebabkan aku nak selamat kan diri aku dari menternak bakteria kat mis v aku ,,,jadi aku mulalah mencari2 pads yang selamat untuk dipakai ,,,setakat ni yang aku jumpa pads herba ,,pads kain ,,,
pads herba aku tak suka sebab bau kuat,,,,pads kain aku lagi tak suka sebab kena basuh ,,,satu lagi bagi aku pads kain ni tak selamat la,,,kalau time datang banyak tu tak ke rimas,,eiii,,,dannn tiibaa2 orang kata kalau dah jodoh tu tak kan kemana acewahh tiba2 bhaha,, aku dah jumpa pads yang telah buat aku jatuh cinta ,,,

ianya adalah lexee! yang colour pink tu pads biasa sesuai pakai hari2,,,ada wings ,aku memang sangat mementingkan wings2 ni haha,,yang biru tu overnight punya,,yang hijau pantiliner ,,,satu lagi yang best lexee ni nipis sangatt sangat selesa ,,,dah la tu setiap kali kita beli siap dapat set vagina test percuma lagi 
disebabkan aku suka lexee ni,, aku dah jadi penjual lexee bagi penduduk langkawi,,,so kepada orang2 langkawi siapa2 yang nak ,,boleh je beli melalui rina,,bukan orang langkawi pun tak pa ,,boleh je nak beli ,,rina boleh pos,,mesej/whatsapp rina k ,,0135933115 

selain daripada  pads yang memang selamat untuk kita ,,pads ni semestinya banyak kelebihan dia,,,apa dia kelebihan dia,,aku dah mengantuk la esok aku try sambung k,,,
oh ya harga dia 15.00 memang la mahal sikit daripada jenama yang kita dok pakai tu ,,tapi kelebihan yang kita dapat banyak ,,,100% kapas ,,,apa la sangat 15.00 tu,,,beli makeup mahal2 boleh kan,,,

Tuesday, November 6, 2012

main conteng muka dengan arang

bhahaha

disebabkan aku hari ni tak dok kejo maka aku mencari koje le,,terbelik lidah cakap koje ,,bahaha,,,aku telah menconteng arang di muka ku sendiri ,,,aku memang tak reti nak pakai eyeliner ni ,,tapi aku suka eyeliner,,,suka sangatt,,,dulu kalau nak keluar aku suruh je kawan2 aku yang pandai tolong pakaikan,,,sekarang kat rumah ,,,tak dok sapa nak mintak tolong,,



yang ni lawak2,,eee,,

tolongg lahh ,,tolonglahh ajarkan aku pakai arang nii,,,,plesss

Monday, November 5, 2012

pendam




jatuh cinta dengar lagu ni dalam adam dan hawa,,,jemu pun ada dok tengok bilalah ain nak terima adam,,,

Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta

aku perasan kan jalan cerita dia dorang tiru love story yang kita selalu terima sms dari membe2 sebelum adanya blackberry n android
Its a cute love story
A guy had cancer & had only 30days left.
He liked a girl workin in a CD shop but never told her abt his luv.Evryday he used 2 buy a CD just 2 spend sometime wit her. After a month he died, the girl went in search 4 him.
His mum told he died out of cancer & took her 2 his room,
Where she saw all the cds unopened & the girl started crying
U noe y?She had love letters 4him inside the CD's.
Both loved but never expressed

Friday, November 2, 2012