Followers

Sunday, July 31, 2011

because of love

i hate to be alone

where you when I'm sad
where you when I'm happy
where you when I'm sick
I don't understand you
maybe
I always  try to understand you
maybe just only me feeling like this
you always say erm,,, when I message you
very bored you know
I just want your response
that's all
you always say i should understand you
but you never try to understand me
i love justin bieber
i love Jang Geun Suk
but i love you more
When you call me
with a cute name
I just like being in a cloud sky
i only want you ,although there is handsome man next to me
even though you are not handsome, but you are cute in my eyes
you are diamond for me 
because you will make me shining
like a diamond ring 
i'm not beautiful 
I'm not a clever girl
I only have love for you
i don't know why i love you
why  I not fallen in love with taeyang
why must you
I hate you but I love you
even when I phone you, you said "call back later" I don't mind
even though you let me walk alone, I don't mind
when my friends asked me to leave you
I close my ears with cotton because I don want to hear them
i know you love me but you don't know how to show 
i guess 





AZAM DI BULAN PUASA

assalammualaikum 
hehe besok sudah raya yeaa eh! silap plak,besok sudah puasa la
sempena bulan puasa nih aku telah tanamkan azam yang aku rasa aku boley buat dan mesti buat
iaitu adalah jeng jeng jeng muahahaha,,,
aku nak jadi lembut WHAT!!! 
hehe lemah lembut sebagai perempuan kena lah ayu sikit jangan ganas2 tak manis 
sebab aku nih kalau basuh pinggan pong pang pong pang bising yaaamatt 
tak ader macam pompuan dah mak aku kata "tengok orang kecik tapi buat keje ganas" 
hehe baru rock mak kan kan kan!!
jadi sempena bulan puasa nih aku nak control sikit sikap aku yang tak berapa mak mentua bekenan nih hee
sekaligus melekat terus dalam diri aku 
yeaa lepas nih boley lah jadi perempuan melayu terakhir agak2 boley ker??
niat baik harus diteruskan betul tak ?
benda baik jangan ditunggu lama2 kan 
cerita sikit2 sudah orang kata benda baik jangan heboh2 sangat tak elok 
diam2 sudah 
tolong doakan lah yerr ,,
^_^
owh yaa tadi baca paper khairul fahmi sudah putus tunang dengan elia @ jejari runcing 
baru jer tengah best baca kisah percintaan dorang dah putus 
apa2 pun kepada jejari runcing teruskan berblog dan tabah 

tinggal  kenangan sudah pic from google


Wednesday, July 27, 2011

NORMAN N MEMEY BERTUAHNYA!

hadiah terindah bak kata norman n memey 
 sepatu memey akan direka oleh datuk jimmy choo berharga rm300.000
bayangkan free jer tak yah bayaq ,,bayangkann!! macam mana rupa kasut tuh erk ,??
memey akan pakai dua persalinan yang bertahta mutiara segar dengan harga sepasang rm500,000 
tudia mahalnyaa
pakai plak set barang kemas berharga rm2.8 jutaa OMG
majlis akan ditaja sepenuhnya oleh refflesia the pearl centre bertuahnya


aku macam tak sabar laa plak nak tunggu hari dorang kawin nanti hehe 
syok kan depa jadi artis semua orang taja bawak badan ja duit simpan p honeymoon 
tu lah orang kata tuah orang kita tak nampak tuah ayam nampak sah2
apa2 pun semoga depa kawin bertahan sehingga ke liang lahat aminn

agak2 refflesia the pearl centre mau tak taja aku kawin hehe eii berangan sapa lah nak taja ang rina oii 
sunggguh tak layak 
ok lah bye 
nanite,,





Monday, July 25, 2011

BILA KAWIN AJER DUDUK ASING KESIAN MAKAYAH

sudah lumrah memang macam tu kan 
asal kawin ajer duduk asing  
anak punya lah ramai tapi bila semua dah kawin 
kawin plak dengan orang jauh2 kerja jauh2 
so memang sah2 lah kena duduk negeri dorang keje or ikot laki dorang 
sunyikan ,,??
makyah duduk lah rumah besar tuh dua2 orang 
anak2 semua pindah duduk asing 
tapi tak boley nak salahkan anak2 jugak 
dah dorang kerja jauh2 nak buat macam mana
kalau yang girl plak kena ikot laki kan 
nak tak nak makayah kena lah terima 
anak ramai macam mana pun last2 tinggal berdua jugak 
dah lah duduk rumah besar 
rumah besar pun tak guna bagi aku 
kalau last2 hanya tinggal berdua 
korang nak ker kawin tinggal dengan mak mentua ???
korang nak ker bawak makyah tinggal sekali dengan korang ??

pernahkan tengok drama suami tak bagi isteri pergi tengok family dia
walaupun si suami tuh kaya dengan harta ,kasih sayang tapi 
nak buat apa kalau nak pergi tengok mak sakit kat kampung pun tak boley 
dosa nyaa,,

sekarang tinggal aku jer kat rumah nih 
kalau aku kahwin nanti 
siapa nak jaga makayah aku ??

bukan alasan bawak jer tinggal sekali dengan aku 
orang cakap iyer ker 
aku cakap insyaallah 
lagipun kakak aku pindah dekat ajer 
aku jer yang pikir lebey huh

kalau orang bandar senang makayah dorang boley hidup sendiri tampa anak2
kalau kuat tak apa lah 
nih suami pun dah takbermaya 
si isteri hanya mengharapkan anak2 
masa untuk anak2 menabur bakti 
kita tengok siapa yang akan jaga peduli makayah  bila dorang kawin 

korang ada adik abang kakak yang dah kawin ??
tengoklah 
dah boley nampak siapa yang lebey siapa yang kurang 
jangan merungut bila anda yang lebey jaga makaayah 
nanti bila makayah dah tiada sibuk plak nak harta lebey konon dia yang jaga makayah 
sungguh tak ikhlas 

bukan nak kata yang aku baik 
bukan jugak nak salahkan orang lain 
saja jer nak luahkan perasaan 
hanya memikirkan diri sendiri makayah 

adakah makayah perlu berdikari sendiri bila anak2 sudah besar ??
tak 
anak2 pulak yang perlu ambek alih tugas jaga makayah 
masa nih lah nak balas budi kan 

syurga dibawah tapak kaki ibu 
ayah jugak 
mak ayah maafkan anakmu  ini kerna sudah banyak dosa yang dilakukan 
ampunkan aku,,,,






Sunday, July 24, 2011

SAYA LAPARR

HOREYYYYY
HARI INI ADALAH HARI TERAKHIR BERPUASA 
HUHU POSA GANTI LAH ,,KORANG TAK DER KORANG DIAM SUDAH 
BODY DAH TAK BERMAYA ,,
SEBAB TAK SAHUR PADAN MUKA AKU KAN SAPA SURUH MALAS 
DAH LAH BADAN MACAM LIDI KO NAK JADI LIDI LAGI KA HAH! MARAH DIRI SENDIRI
JANGAN KATA AKU PONTENG POSA K 
GIRL PAHAM2 SUDAH 

6 HARI LAGI 
KITA AKAN MENYAMBUT RAMADHAN 


Wednesday, July 20, 2011

APABILA HATI ADA SIFAT KEIBUAN

HEHE
gelak dulu macam lawak jer title kat atas tuh 
yee aku sukakan budak2 baby sebab dorang tersangatlah comell
dorang jujur 
                                             dorang baik kalo yang bueh tuh macam mana ??
                                                             dorang comell sudah lah berapa kali aku nak cakap yang dorang comel
mungkin sebab aku nih tak ader adik jadi aku suka budak2 
heran aku bila baca kes2 buang bayi 
dorang nih tak kesian ker baby2 letak kat atas tanah 
letak kat tepi tangga 
tepi longkang
dalam kotak 
nak beranak susah kot walaupun aku tak penah beranak 
satu lagi kes dera 
jangankan orang gaji makbapak sendiri pun ada yang dera anak sendiri 
eis2 tak sayang anak ker,,!
yang nak anak tak ader anak 
yang tak mau anak terberanak 
sekarang baru dapat rasa nak jaga baby nih susah sebenarnya 
kena jaga malam tido tak cukup 
experience jaga anak menakan 
kata orang sekarang anak itu satu pelaburan 
mana tak nya susu saja dah rm 50 -100 
jenis yang kuat menyusu jenuhh,,
takut aku dengan rm nih 
keluar macam air jer aku ler tuh kuz kuat shopping
maaf yer  saya membebel ,,huhu

sory izz maksu suka kaco izz tidoo huhu






Monday, July 18, 2011

jiwang karat la plak

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
salam 1 malaysia 
korang nak tahu tak aku dulu2 layan apa huhu
sangat jiwang karat haha
macam biasa laman sesawang  sosial youtube sangat popular bukan sahaja di malaysia
bahkan di seluruh pelusuk dunia haha ayat karangan 
dulu time duduk hostel kawan-kawan aku suka dengar carta lagu jiwang kat radio malam-malam
sampaikan aku pun terpengaruh tapi tu time zaman sekolah lah 
sekarang aku minat korea 
dulu bukak youtube jer search lagu jiwang haha
dan aku terjumpa dengan seorang jejaka yang suka menyanyi
dikenali sebagai APIT 
dia bukan sahaja menyanyi bahkan dia jugak adalah seorang pencipta lagu 
lagu-lagu dia semua dia cipta sendiri 
best-best plak tuh
dan orangnya jugak ensem boy huhu 
sekadar memuji ciptaan nyaa
lagu-lagu dia lebih kearah jiwang lahh 
aku download kot dok layan dulu hehe
korang pun dah tahu kot kewujudan dia sebab dah lama 
dia pun aku tengok popular jer kat youtube tuh
mesti korang kenal 
kalau korang tak kenai n tak pernah lagi dengar lagu dia 
try lah dengar kot2 jatuh cinta 

antara lagu-lagu yang popular adalah 


Luahan Hati - Apit ( ORIGINAL )



apit~khilaf




Apit-Dipenjara Hatimu


sudah kot selebihnya korang cari lah sendiri berlambak kat youtube tuh haa
korang plak kalau bukak youtube search apa kongsi ler


enjoyy!!






tips untuk hilangkan bulu hee

bulu apa!  macam-macam bulu boley 
hehe 
nih bukan kaedah waxing hair removal 
tapi ini adalah kaedah kampung
aku dapat tahu kaedah ni pun daripada mak aku yang diperolehi oleh nenek aku 
memang berkesan tapi dengan syarat kaedah ini mestilah dibuat pada zaman sekolah rendah lagi 
sebelum bulu-bulu yang tak diingini tumbuh 
so bagi yang dah tumbuh bulu tuh tak dapat den nak tolong hee
bagi yang ada adik boleylah bagi tahu adik tuh supaya guna tips nih
esok besar tak payahlah buang duit untuk waxing kan
owh ya kaedah nih diguna pakai pada bahagian armpit 


cara-caranya adalah senang jer 

ambek beberapa bayang putih ikot lah nak banyak mana kupas dan basuh bersih 
tumbuk bawang putih tersebut jangan sampai lumat sangat plak
kemudian boley lah sapu bawang tersebut di ketiak amalkan selalu 
cepat sebelum terlambat hee
insha allah kalau amalkan selalu bulu tak akan tumbuh satu pun serius tak tipu 

selamat mencuba 

Wednesday, July 13, 2011

GARa - GARA macaron

macaron macaron macaron 
femes sungguh 
nampak sedap 
orang kata manis 
erm 
orang kata mahal
-
-
-
aku pun nak jugakkkk!!!
lantas aku belek2 fb turjumpalah satu fb like nih dia jual macaron 
wah sedappnyerrr
addlah owner dia sebab kalo tak add tak boley nak inbox 
dia kata kalo delivery kena order minimum  30pcs sebiji rm 1.80
ada 5 jenis perisa 
chocolate
cream cheese
strawberry
blueberry
oreo
postage rm10 
disebabkan teringin nak makan order ler kita nih
aku order semua perisa hehe tamakk!
ye la kalau kat langkawi nih mana aku nak cari 
ntah-ntah ada kot aku je yang tak taw 
eiss!!


ini adalah pic yang di taq kepada aku di fb katanya dah pos dah 

korang kira lah sendiri berapa aku bayar 
terasa seperti duit aku melayang-layang ke udara ataupun dibakar hehe
pasal pa ampa taw dak ??
eis geram betul

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


pic tak cantik sebab guna hp murah jer,,

tak mau kata apa-apa

ok bye,,



                                                                

Tuesday, July 12, 2011

BAJU RAYA ^_^ HOREYYYYYY

ASSALAMMUALAIKOM!

TUDIA BELOM LAGI NAK PUASA DAH KALUT NAK RAYA 
APA NAK JADI BUDAK SORANG NIH
ORANG KATA BAJU RAYA KENA TEMPAH AWAI SEBAB BULAN PUASA ORANG DAH TAK TERIMA 
ORANG KATA APA MEMANG PON 
DAH MEMANG SAH LAH 
TAPI KORANG SILAP 
KORANG TAW DAK YANG SEBENARNYA 
TIME BULAN PUASA TUH TUKANG JAHIT DOK RELEX JA 
SEBAB TEMPAHAN DEPA AWAI LAGI DAH SIAP 
SEBAB SEMUA ORANG DOK KALUT ANTAQ SEBELUM PUASA LAGI 
JADI TEMPAHAN BAJU RAYA DEPA CIAP AWAI 

YE KE KORANG PERCAYA KA?
TAK CAYA SUDAH 
TAPI TUKANG JAHIT KAMPUNG JE LA
KALO TUKANG JAHIT CINA NUH DAH SAH2 BERLAMBAK TEMPAHAN 
TU LAH UNTUNGNYA DOK KAMPUNG YANG DAH TAK BERAPA KAMPUNG DAH NIH
HABIS NAIK MOTEL HOTEL HOMESTAY LAH
SAMPAI DAH TAK NAMPAK RUMAH AKU

CAKAP PASAL BAJU RAYA KAN 
TAUN NIH STYLE MACAM MANA PLAK ARR?
MAKLUMLAH AKU NIH TAK BERAPA NAK PEDULI HAL FESYEN DUNIA NIH
TAK LARAT NAK KEJOR 
CEPAT SANGAT HEE

 MACAM NIH KAH
 MACAM NIH KAH
 MACAM NIH KAH BERBULU
 MACAM NIH KAH
 MACAM NIH KAH
MACAM NIH KAH
KA MACAM NIH HABIS SAPU KUIH RAYA
KA MACAM NIH

MEH LAH KONGSI 
HUHU,,




Saturday, July 9, 2011

lagu lama baru download

video

nak lelaki idaman nyanyi sambil menari lagu nih huh boleyy ker,,??


group member  ss501







Friday, July 1, 2011

VINTAGE CARD


















cantiknyer ,,ini adalah card yang bertemakan vintage 
sesuai untuk yang nak kawin 
ataupun nak kasi pada sapa-sapa 
cantik kan??
tapi yang ada tanda salib tu xpayah lah ikut 


wee dahh,,
selamat malam

WAJAH DISEBALIK DONUT


wajah disebalik donut ini sedang bersedih + happy 
kita harus percaya tak semua yang kita rancang dan angankan akan kita dapat 
jadi bersedia untuk hadapinya dan belajar terima kenyataan 
orang yang kita sayang tak selamanya kan berada disisi 
boleh jadi dia berpaling pada satu hari nanti 
jadi bersedia untuk terima kenyataan 
dannn jangan terlalu menaruh harapan pada orang lain 
jangan juga menaruh harapan pada mimpi indah 
boleh jadi belum sampai masanya untuk aku berada disitu 
jadi wahai diri bersabarlah yerr,,
ingat setiap manusia telah ditentukan hala tujunya 
macam juga dengan jodoh kan,,

apalah aku merepek nii ,,
sejak bila pandai berkata-kata nie,,hee