Followers

Saturday, December 29, 2012

jom p krabi bulan 1

sapa nak p angkat tangan..
mana la aku nampak ampa angkat tangan ...sapa nak join komen kat bawah...tapi aku nak yang sporting ja...nak orang muda2 ja ...sebab yang nak join semuanya couple2 n membe2 ....3hari2malam rm600 ...

posted from Bloggeroid

Friday, December 28, 2012

adoiiii

susah betul nak komunikasi dengan dia ni...aku hempuk batal kat muka baru tahu.....cucuk perut dengan garbu.....akkuuuu takkk pahammmm lelakiiiiiii......! sapa nak join aku p krabi bulan depan ....jommm....

posted from Bloggeroid

Thursday, December 20, 2012

JOM SAMBUT NEW YEAR DI CHENANG LANGKAWI

ASSALAMMUALIKUM

amboi caps lock la pulak
mencari lokasi yang bagus  untuk sambut tahun baru pada akhir bulan ni?
jom sambut new year di pantai chenang langkawi 
kenapa kenapa ?
sebab tiap2 tahun memang pantai chenang meriah kalau sambut new year ,,,memang ramai orang kat pantai nanti,,,best ,,,tepat pukul 12 je ,,semua hotel chalet,resort, dorang akan tembak bunga api,,,aku memang tiap2 tahun kalau new year je mesti keluar pergi pantai ,,,korang bayangkan semua pekat dok tembak bunga api ,,,memang meriah la,,dengan mat2 salih ada yang dok keliling ungun api,,ada yang dok bbq dengan family,,,tahun ni aku tak tahu la plak ada konsert ke tak,,,selalu kalau ada dorang pasang stage kat depan underwaterworld ,,dulu pernah dorang buat konsert kat pantai ada adira ,,,tahun ni tak tahu la tak dengar apa2 lagi la,,
 ,,,rumah maksu still available 25 sampai 31 ni tau ,,,,paksu dah ada orang tempah siap bayar penuh lagi sebab dorang nak sambut new year kat pantai chenang ,,,sekarang lengkawi tengah musim berangin puih puih angin mai ,,,seronok panas pun tak terasa,,,
jadi korang tunggu apa lagi jom sambut new year kat pantai chenang tahun ni,,,
kalau nak sambut new year kat pantai chenang tahun ni haruslah menginap di village house by reynabali 
sebab apa sebab apa,,?
sebab malam tahun baru nanti memang la jalan sesak ,,,orang ramai so dengan menginap kat village house by reynabali korang boleh jalan kaki je,,,tak payah naik kereta la,,,aku pun jalan kaki je pergi pantai ,,malam2 tak panas,,sejuk je,,,lagi kelebihan dia adalah korang boleh parking kereta depan bilik je ,,,n semua cukup lengkap kat dapur ada peti ais,,,dan aku baru2 ni ada beli kolah untuk buat takung air senang korang nak mandi ,,,sebab aku perasan kan kalau yang badan besar tu dengan makcik2 dorang tak suka mandi pakai air hujan tu ,,tak pueh depa kata ,,,jadi aku dah beli kolah plastik senang ampa nak mandi bagi pueh nanti,,,jangan dok p berendam dalam tu sudah la,,pecah kolah plastik aku ,,,

oh ya maksu still available 25 sampai 31 ni tau jadi boleh la kalau nak sambut new year kat chenang nanti ,,


boleh klik link tu untuk entry pasal villagehouse tu ye,,
gambar2 maksu house only 200 per night 



 angin sekarang tengah puih puih bayangkan korang dok berehat kat kerusi tu ,,ya allah memang best dengan angin sekarang ni,,

extra mattress for maksu house

berminat ? kol/mesej/whatsapp rina 0135933115

tarikh yang cantik

baru perasan yang hari ni 201212 cantik tarikh ni tapi 121212 lagi cantik ,,,bila tarikh cantik ramaila yang berebut tarikh nak buat kenduri kahwin ,,,kalau aku la ,,,aku selalu berangan yang aku nak kahwin ambik tarikh bzday aku ,,,hehehe,,berangan tu ,,tak ley blah langsung,,,senang apa nak ingat kan,,hehe,,,berangan ,,berangan,,,aku dah mesej kat samsung ni tapi apehal dorang tak kol aku nii,,dah la nak tamat tempoh dah,,,

Thursday, December 13, 2012

come to me please quickly loh

baby babyyyy 


babyy tak kan aku nak panggil kau baby kot,,,hahahah,,,eh kalau kat tempat lain berapa ar harga dia,,,serius aku nak tahu ,,,aku tanya yuyu dia tak nak gtau ,,,aku rasa yuyu beli mahal lagi dari aku ni,,,sebab tu dia tanya bagitau,,,dah macam orang kemaruk cinta dah aku ni,,,haha,,,,tak sabaq nak pegang ang nih,,,,n good news aku tanya abang jual cemera tadi ni kan,,aku tanya la samsung kalau camera memang tak tahan ker,,dia cakap samsung ler bagus,,wahhhh,,,,riang ria tak ketahuan hala,,,tiba2,,,

Wednesday, December 12, 2012

ahhhhh! so hot meh,,,

petang tadi disebabkan hari ni cuti jadi petang tadi aku tidur ,,macam pening je baca ayat tu bhaha
hari ni aku cuti jadi patang tadi aku tidur la sebab kemarin aku penat buat kerja dari pagi sampai ke malam,,,bangun je dari tidur terus aku capai smartphone aku cis! ayattt aku pun bukak la blog tengok2 yuyu ada entry baru ,,nak tau apa entry dia,,korang dah baca kot,,,bagi yang belum baca silalah baca yer,,tu aku dah bagi link dah,,


ahhhh! mau nyerr aku tak kata hot ,,,HOT disitu ok! hot,,sebab colour pinkkkk! dulu keluar je mirorless j1 pink ,,aku tak tentu arah dah ,,,pink kot,,,haruslah mengeledak air dalam perut aku ni,,,tapi aku tak der duit nak beli sebab harga dia mahal time tu,,sekarang aku tak tahu la berapa lupa nak tanya tadi,,sebab sekarang nikon dah kelaurkan v1 ,,,v1 aku tanya tadi tak der colour pink,,yang ada white n black ,,n harga dia 2ribu maa,,,,terus aku telan air liur ,,,huhu,,,

lepas je aku baca entry yuyu tu terus aku WHAT! terus mandi habaq ang,,,mandi sebab nak kelaur p cari camera tu la ,,,sebab aku jeles dengan yuyu hehehe,,,ce yang sebelum ni aku dok tengok iklan kat tv aku buat dono je,,lepas baca entry yuyu je terus kaluttt,,,terus aku siap2 lepas sembahyang je terus ajak mak n kak aku keluar ,,,bawak keta laju kot,,,mula2 aku cari kat sekitar chenang tak de yang ada canon ,,,canon canon,,meluat aku,,,pergi la kuah ,,,singgah kat samsung ,,,abang tu kata kami tak ambek camera tu,,,pulak dah,,,singgah kedai camera ,,,aunty tu kata ada,,,fuh! tarik nafas ,,,aku cakap la aku nak colour pink,,dia kata kena order ,,ok lah tak pa la kan ,,,sekurangnya aku dapat gak,,,tapi dia kata kalau colour white n black senang nak jual nanti kedepan depan nanti ,,kalau nanti nak tukar camera la,,kalau colour pink tak der orang nak,,,tapi bab tu aku tolak tepi la,,,kalau nak jual ,,aku jual je la kat orang apa susah kan,,jual kat mudah ke,,tak pun kat dalam blog ni ke,,tak pun aku guna je la sampai ke tua ,,,,betul tak? pasal function memang aku bekenan la daripada apa yang dah aku google n entry yuyu tu,,,sebab aku memang peminat dslr tapi aku dah jemu pakai camera besar dslr tu,,berat jenuh payah nak usung bila p jalan2,,nak pulak aku ni tocikk orangnya,,,aku memang dah jatuh cinta dengan mirorless ,,bila dapat tau ja yang camera tu pink n  sekarang harga tengah gila sebelum habis bulan ni,,,memang aku lagiiiiiiiiiiiiiiiiii gilaaaaaaaaaaaa laa,,,,,,,

so sekarang aku dah dapat,,,cuma kena tunggu next week,,,aunty tu cakap kalau nikon better lagi la,,,nikon is the best camera la,,,aunty tu cakap j1 dah tak keluarkan colour pink,,kalau nak white black tu ada la,,,kalau ada colour pink ka aku dah beli dah,,walaupun sekarang dah ada v1,,,balik rumah baru aku teringat yang time aku beli camera dulu adik jual camera  ada cakap yang samsung kalau camera ni dia kurang sikit,,,alamak! aku dah beli macam mana,,,tak ley buat apa dah,,,dah beli,,,tapi aku harap fakta adik tu tak betul la,,,atau pun fakta tu dah tak ley pakai sebab mungkin dorang dah improve kan product dorang kan,,,tapi harga memang berbaloi la ,,sebab kalau 2k tu memang sakit ler keluarkan duit ,,,bawah 2k boleh la bernafas elok2 sikit ,,,kalau 2k tersekat2 hahaha,,,harga aunty tu bagi memang orait la,,,sebab dari 1999 dia turun ,,turun,,nanti je la aku bagitau ,,,hee,,,so kalau korang berminat nak beli silalah beli sekarang yer,,,tumpang samsung tengah baik hati nak bagi lens rm999 freeee,,,banyak tu 999 bukan sikit,,,
orait tak sabar nak tunggu camera tu sampai,,


xoxo reynabali publish (gara2 istambul aku datang)

Monday, December 10, 2012

terpaksa shopping


ada ka istilah terpaksa shopping...bahaha...semalam keluar cari hadiah baby sebab anak membe dah keluar dari perut dia...u know what OMG! mahall la barang baby ...ada la jugak yang murah sikit...murah sikit je..tapi disebabkan dorang bagi mata aku nampak hadiah2 yang dah siap dorang bungkus...beli terus bagi je...tak payah nak beli pembalut ...balut2 lagi dah...senang...jadi haku pun beli ler...comeyy...tak pa ikhlas beli nak bagi kat baby ....aku kalau bab2 beli hadiah kat orang...tak berkira...bagus kan aku heee...lepas tu nak dijadikan cerita punya la bawak keta lelaju...dapat kot...mat salih nak checkout...nak baju ...derr dah la nak sampai dah...terpaksa patah balik bukak laundry...lelaju drive pergi kedai baby tu...nasib kedai tu tutup lambat...dah beli lelaju drive pergi chenang mall ...dah ku beli lagi...beli dress koko yang lawoo...n n dah ku beli seluar lengging corak2...kain lembut je...azam tahun baru aku untuk tahun depan adalah...aku nak diri aku lebih bergaya...ni semalam aku tengok kat cermin OMG! muka pucat lesi...darah kena sedut oleh pontianak derr....bukankah penampilan itu penting untuk keyakinan diri...

xoxo reynabali publish

posted from Bloggeroid

Saturday, December 8, 2012

cara nak bagi mak mentua sayang

yang pertama sampai2 ja kat rumah si lelaki tu jerit kuat2..assalamualikum! mak o mak ( amboi belum apa2 dah panggil mak,hee kelas kau jah!)

yang ke2 ko jangan salam ko terus je duduk ..duduk kat sofa yang paling empuk yang paling mahal ...

yang ke3 kalau ko tengok dorang tak jamu air lagi kan...ko mintak la mana air..air mana air...ye la haus kan ...mesti la mintak air dulu kan..hee

yg ke4 tengok tak de makanan ..tanya la makanan tak der ke...lapar la...datang jauh ni...

ke5 ko sembang la tanya...nanti saya kahwin dengan anak makcik...saya dapat harta apa ar..berapa banyak yer dapat..nak buat bajet 2014 heee....perancangan harus ada...he

ke6 jangan lupa bagi pecah cawan segelas...alah satu je pun...tak pa ehh he..jangan lupa cakap macam ni...eh! alamak sengaja la mak! hee...

ke7 cakap dengan mak mentua ko tu...time tunang n kahwin...hantaran tu bagi la yang mahal2 sikit...mahal sikit je ..sikit je...bagi la beg lv,skll,kereta sebijik,banglo sebijik, mahal sikit je kan...kan ...kan...

ke8 ko cakap nanti dah kahwin ko tak nak anak...sebab ko cakap la yang ko nanti ni terlebey rajin...kerja kat pejabat banyak...mana ada masa nak jaga anak kan...hikhik...

ke9 pastikan banglo ko nanti ada orang gaji ,tukang masak ....

ke10 pastikan yang bakal makmentua ko tu kaya la yer n bakal laki tu kerja bagus..kerja berpangkat ...baru la hidup bahagiaaa...hee

kesimpulanya silalah amalkan yer...memang tiptop lah...lepas tu jangan tanya aku pasal pa ko kena marah dengan dorang...pasal pa ko kena tinggal dengan bf ko....jangan tanya aku ..jangan tanya aku k...jangan tanya pasal pa bakalmentua ko masuk hospital....bhahhaha

posted from Bloggeroid

dunia oh dunia

nak keluar plak dah samsung s4 ...aku belum lagi pakai s2 ,s3 dah keluar s4 ....sempat kot aku himpun duit nak beli s4 bulan 2 tahun depan....iphone aku langsung tak bekenan pasal pa ntah...aku rasa samsung lagi tahan lasak la...sebab phone aku ni banyak kali gak la jatuh ....yang sebenarnya sama ja phone ni semua....cuma beza dia bila keluar yang baru tu dia lagi upgrate la....camera lagi clear lagi gempak ....yang aku dok pakai ni pun..tak larat canggih dah pun...tapi tak tau la aku ni dalam kategori peminat gajet jugak la...tangah hari sat g aku nak p makan kenduri ...makan free ...harap2 sedap heee...tapi bukankah aku nak deco keta aku ka...alamak! lari bajet ler macam ni...kalau hari2 villagehouse aku tu penuh...boleh la...erm...apesal kau.keluar s4 haa! eiii...

posted from Bloggeroid

Friday, December 7, 2012

syok kan jadi mat salih

syok ke..? syok.la boleh p merata...duit banyak....kalau tak banyak pun ...mata wang dorang besar ...kadang aku pikir kan...dorang ni tak dok keja ka...dok melancong ja keje...ooh keje melancong keje la jugak kan....hehehe....satu lagi pakaian dorang...nipis2 ja...halus2 ...kecik2 ja...aku yg kecik ni pun baju2 aku tak de la kecik2 sangat....satu lagi aku dok pikir dorang ni tak pernah ke rasa yang hidup dorang ni bosan...sebab yang dok menetap kat negara orang tu ...dorang bukan ada keje pun...hari2 buat keje yang sama...tengok tv pun tak...dok kelebek apa tiap2 hari aku pun tak tau....kalau aku mesti aku rasa yang hidup aku ni kosong ...walaupun banyak duit...hidup tampa anak2,hidup tampa family,jauh dari family,tampa cinta,..sumpah kau akan rasa kosong...yang paling penting tuhan...walau macam mana sekalipun kau menidakannya nanti mesti kau cari dia punya....

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 5, 2012

how to decorate my car

assalammualikum


hola2 i want decorate my little car but im a girl so i don't know how ,,,and only girl in my house ,,,girl don't know anything about car ok,,,who should i asking ,,,pity me ,,don't have a brother or boyfriend ,,,now i know the important of men in our life,,,bhaha,,,since i not have a lot of money ,,so i just do it slowly  lol,, im not rich like uolls,,,but I'm thankful to God for sustenance i have  , my mom always get mad when I say "no money la" because not praise the gods she say  ,,,fine,,,
so about car ,,,im using kancil ,,suitable for me huh!,,i want change my rim car to pink,,hot or not? haha
im want colour my car to white pink,,not all pink like barbie car lol,,,fully white but roof i want pink colour ,,,
can wait to see my car fully change ,,,but i should ask everyone is ok or not,,,and also should google ,,,,

Tuesday, December 4, 2012

available homestay in langkawi for booking now

assalammulaikum

reynabali paksu and maksu still available 

check this date for booking  this month

6-7 
11-19
24-28
29-31 (maksu only)


location  
chenang beach in langkawi island 

col/message/whatsapp rina
0135933115


Monday, November 26, 2012

sering disalah erti maafkan aku

assalammualikum

sudah ku bilang susah mahu menjadi manusia yang betul-betul sempurna....aku perasan kan...apa yang aku cakap kadang2 sering disalah ertikan...contohnya...kes 1 dia guardian...time nak bayar tu cashier tu tanya aku eh dulu sekolah mana..macam kenal...aku cakap la bla bla...aku tanya kenal ke saya ni...dia cakap tak...bukan apa aku tanya sebab aku ni memang jenis pelupa orang...membe2 sendiri pun tak kenal...kadang2 tu aku iyakan aja macam kenal padahal aku memang tak ingat dorang...aku takut dorang kata aku sombong..jadi bila orang yang kenal aku tegur...aku selalu belakon macam kenal dorang padahal langsung tak ingat...bila balik pikir balik baru perasan oo si polan ni...polan ni...berbalik kepada cerita aku td...aku cakap kat dia saya pun tak kenal awak...lepas tu sama2 gelak...haha...keluar dari guardian aku cerita kat hasni...dia kata boleh tahan bisa ayat ang..terus aku terpikir eh alamak ye ka...padahal aku melawak je pun ..kes ke 2 time sekolah dulu...dalam class sejarah...cikgu dok.tulis kat papan hitam n than dia dok tulis sampai papan hitam.tu terkeluar dari class...papan hitam ada.roda la...kang korang heran plak ..apa papan hitam keluar class ni...bhahaha...aku lantak p cakap alang2 tu keluar terus la...terus cikgu kata apa ntah..lupa...lepas tu baru aku terpikir alamak kenapa aku cakap macam tu...aduhh..padahal maksud aku alang2 tu bawak keluar terus papan hitam tu...macam tu je...tapi bila pikir balik ayat aku macam halau cikgu...cikgu pun paham benda yg sama...sebab dia balas...memang nak keluar dh pun..mcm.tu kot dia ckp...lupa...kes 3 kadang2 aku cakap lain..dorang cakap amboi perli nmpak....padahal bukan aku perli...aduhh...ini namanya mulut aku ni lancang bercakap...kalau tak bercakap tak pa...bercakap menyakitkan hati orang ja...kesimpulannya...mulut aku ni memang jenis kuang ajo ...astafiruallahalazim...kenapa aku ada perangai yang seperti ni...jadi start dari aku sedar semua tu...aku selalu berhati2 kalau cakap...control ...tapi kadang2 lupa...so please laa...wahai diri...jangan lantang bercakap...pikir dulu sebelum bercakap....kepada semua yang pernah sakit hati gara2 mulut pedas aku ni...maafkan aku...serius aku tak pernah ada niat nak bercakap bagi korang terasa...semua tu tampa aku sedar....maafkan aku yang hina ini....jadi tolonglah wahai mulut yang kuang ajo...lepas ni jangan bercakap...diam sudah....bercakap buat dosa ja...kan ada perpatah kerana mulut badan binasa...lebih baik diam dari bercakap...goodnite..

posted from Bloggeroid

Sunday, November 25, 2012

tuhan maha mengetahui

dulu aku selalu mengeluh ...kenapa aku berenti la...kenapa nasib aku tak seperti dorang la ...nasib aku dari kecik sampai sekarang...selalu tak sama dengan kawan....zaman sekolah tak der la nampak beza apa sangat pun...aku time dok hostel maju jugak...zaman lepas sekolah...sambung belajar...ha time tu aku rasa macam2 dugaan aku tempuh...sejujurnya aku salah dalam pilih bidang ...tapi bukan semua subject aku tak minat ....aku tak minat math...aku lebih kearah teory...lebih kepada benda2 kreatif walaupun aku tak berapa kreatif....aku selalu cakap pada diri sendiri bila aku dalam situasi yang malang...aku cakap kat diri aku...tuhan pilih kau sebab kau kuat...cuba kau bayangkan si minat tu berada kat tempat kau...mesti dia akan bunuh diri kan...aku selalu think positif...aku percaya yang allah lebih tahu apa yang terbaik buat aku...mungkin sekarang tak nampak...satu hari kau akan tahu jugak....macam aku.. sekarang baru aku nampak kenapa tuhan letakkan aku di situasi seperti dulu...semuanya dah dirancang....aku sepatutnya bersyukur bukan mengeluh....kita selalu nampak kebahagian orang lain...cantiknya dia...kayanya dia...bertuahnya dia...wah dah fames la dia...bila la aku nak jadi macam dia...kita tak sedar yang sebenarnya ramai yang jeles dengan kehidupan kita ...sebab walaupun kita tak femes...tak cantik ...kita ada kelebihan lain misalnya ...kita pandai masak...kita mungkin tak disekat oleh ayah dan ibu untuk buat pilihan...sedangkan mereka...disebabkan mereka cantik..kaya...mereka harus mengikut kemahuan mama dan papa mereka...sebenarnya hidup ni ada pro dan kontra nya...kita mungkin tak cantik tak kaya...tapi orang yang kita puja cantik dan kaya tu...sebenarnya mereka jugak ada kelemahan...ini kelebihan aku...ini kelebihan kau...jadi bersyukurlah .....berhenti mengeluh....

posted from Bloggeroid

Saturday, November 24, 2012

hair treatments in my house

assalammulaikum

sekarang dah tak perlu lagi nak pergi salon bestnyerr,,,jimat duit,,sebab apa,,sebab apa ,,,sebab dengan adanya benda ni 




pic kecik dah la yer,,,benda ni aku beli on9,,made in bangkok,,aku order colour pink dia bagi biru alahai,,tapi tak pa la ,,,janji sampai kat tangan aku,,,benda ni best sebab lepas pakai mask rambut,,,boleh steam rambut guna benda ni,,,selalu kalau nak treatment rambut mesti pergi salon,,dah tu aku pergi salon yang murah ja,,,sekarang dah ada steamer ni boleh la buat sendiri kat rumah,,boleh buat sambil tengok tv lagi,,semalam aku dangan kak aku dah try dah,,ringan la sikit rambut aku ,,,kalau tak macam lion,,sekarang dah jadi anak lion,,,lepas ni boleh la tiap2 minggu buat ,,,,

Tuesday, November 20, 2012

lexee




tgok utube macam mana dorang  uji tuala wanita ni

kol me /msj/whatsapp
0135933115 

village house by reynabali

tengah kosong sekarang siapa2 nak datang bercuti or bulanmadu kat langkawi boleh lah booking sekarang,,

klik this link 

oh ya rumah maksu boleh duduk dalam 5 orang ,,,
rumah paksu dalam 4 orang,,

 tv dah ada siaran sekarang astro je tak de,,insyaallah kalau hari2 penuh ada orang boleh la pasang astro n beli tv canggih sikit,,aku ingat nak derma kepada gaza la,,kalau ada dalam masa terdekat ni yang mai menginap aku akan guna duit tu untuk derma kepada gaza

have a nice day


pray for gaza



http://www.facebook.com/photo.php?v=506195522739165
see the real situation of gaza 

tak dapat dibayangkan ,,,aku sendiri bila dengar bunyi jet time LIMA mesti gerun ,,apatah lagi mereka di sana ,,,ya allah ,,kau lindungi lah mereka ya allah,,,aku tahu aku bukanlah seorang muslim yang sempurna ,,mungkin kalau ada kawan2 aku yang tengok mereka boleh buat andaian yang macam2,,,

jom kita menderma melalui sms pun boleh 

taip PALESTIN 10 (Nilai rm 10/5/3/1)

contoh : PALESTIN 10

hantar ke 39111

tengok kalau korang malas sangat nak derma melalui bank ,,,pakai fon pun boleh,,rm1 pun boleh,,,

Dana Sumbangan & Derma

Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
Bank Muamalat: 12070005133717
RHB Islamic Bank: 21245760004907
Bank Rakyat: 22-080-619592-2
Tabung
Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95

fb heliza helmi,,
http://www.facebook.com/helizahelmi?fref=ts

info dapat daripada heliza helmi jadi jangan la ragu2 nak menderma seala info tu betul ,,aku pun mula2 was2 jugak,,ye la takut tak sampai kepada pihak yang betul ,,tapi iyanya betul sebab heliza helmi sendiri dah mengesahkan ,,,kagum aku tengok wanita seperti heliza helmi ni ,,,dah la comey ,,,hati pun comey ,,,kalau aku jadi lelaki mesti aku akan cari isteri seperti dia,,


Thursday, November 15, 2012

ngeriii ,,,

assalammulaikum

tajuk macam cerita kemalangan ,,,sebenarnya aku baru je tahu ,,,straight to the point aje la yer,,,sebelum ni aku tak pernah terpikir mana datangnya tuala wanita tu,,siapa penciptanya?,,apa aku peduli kan ,,,macam mana dorang buat pads tu,,,al kisahnya aku saja ja join dengar pasal pads ni,,,sebab dulu kan kecoh orang suruh "tukar pads anda kepada pads herba" la kan,,aku memang tak berminat langsung bila ada orang promote pads herba dulu tu ,,,tapi aku selalu tertanya2 sebab apa yang dorang dok suruh tukar pads ,,tukar pads,,,
sebenarnya ramai yang tak tahu pads yang dok jual kat pasaran tu ,,apa kandungannya,,,macam mana proses dia,,,meh sini aku bongkarkan jeng,,jeng,,jeng,,

ohh,,rupanya selama ni aku pakai kayu kat mis v aku,,ngeeriii ,,,dah la kayu ,,bahan buangan plak tu,,,dah korang buang lepas tu pakai plak,,,dah la tu gunakan pulak bahan kimia yang kuat untuk meluntur warna ,,
satu lagi fakta yang memang ada kan orang dulu2 mana ada pads2 ni dorang pakai kain ,,,,ce try tanya mak korang berapa peratus orang sakit kanser servik/kanser rahim ,,,zaman kita ja dok dengar benda2 alah ni,,,mana tak nya dah p letak bahan buangan kat situ ,,,


disebabkan aku nak selamat kan diri aku dari menternak bakteria kat mis v aku ,,,jadi aku mulalah mencari2 pads yang selamat untuk dipakai ,,,setakat ni yang aku jumpa pads herba ,,pads kain ,,,
pads herba aku tak suka sebab bau kuat,,,,pads kain aku lagi tak suka sebab kena basuh ,,,satu lagi bagi aku pads kain ni tak selamat la,,,kalau time datang banyak tu tak ke rimas,,eiii,,,dannn tiibaa2 orang kata kalau dah jodoh tu tak kan kemana acewahh tiba2 bhaha,, aku dah jumpa pads yang telah buat aku jatuh cinta ,,,

ianya adalah lexee! yang colour pink tu pads biasa sesuai pakai hari2,,,ada wings ,aku memang sangat mementingkan wings2 ni haha,,yang biru tu overnight punya,,yang hijau pantiliner ,,,satu lagi yang best lexee ni nipis sangatt sangat selesa ,,,dah la tu setiap kali kita beli siap dapat set vagina test percuma lagi 
disebabkan aku suka lexee ni,, aku dah jadi penjual lexee bagi penduduk langkawi,,,so kepada orang2 langkawi siapa2 yang nak ,,boleh je beli melalui rina,,bukan orang langkawi pun tak pa ,,boleh je nak beli ,,rina boleh pos,,mesej/whatsapp rina k ,,0135933115 

selain daripada  pads yang memang selamat untuk kita ,,pads ni semestinya banyak kelebihan dia,,,apa dia kelebihan dia,,aku dah mengantuk la esok aku try sambung k,,,
oh ya harga dia 15.00 memang la mahal sikit daripada jenama yang kita dok pakai tu ,,tapi kelebihan yang kita dapat banyak ,,,100% kapas ,,,apa la sangat 15.00 tu,,,beli makeup mahal2 boleh kan,,,

Tuesday, November 6, 2012

main conteng muka dengan arang

bhahaha

disebabkan aku hari ni tak dok kejo maka aku mencari koje le,,terbelik lidah cakap koje ,,bahaha,,,aku telah menconteng arang di muka ku sendiri ,,,aku memang tak reti nak pakai eyeliner ni ,,tapi aku suka eyeliner,,,suka sangatt,,,dulu kalau nak keluar aku suruh je kawan2 aku yang pandai tolong pakaikan,,,sekarang kat rumah ,,,tak dok sapa nak mintak tolong,,



yang ni lawak2,,eee,,

tolongg lahh ,,tolonglahh ajarkan aku pakai arang nii,,,,plesss

Monday, November 5, 2012

pendam




jatuh cinta dengar lagu ni dalam adam dan hawa,,,jemu pun ada dok tengok bilalah ain nak terima adam,,,

Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta

aku perasan kan jalan cerita dia dorang tiru love story yang kita selalu terima sms dari membe2 sebelum adanya blackberry n android
Its a cute love story
A guy had cancer & had only 30days left.
He liked a girl workin in a CD shop but never told her abt his luv.Evryday he used 2 buy a CD just 2 spend sometime wit her. After a month he died, the girl went in search 4 him.
His mum told he died out of cancer & took her 2 his room,
Where she saw all the cds unopened & the girl started crying
U noe y?She had love letters 4him inside the CD's.
Both loved but never expressed

Friday, November 2, 2012

Wednesday, October 31, 2012

beraya di hatyai thailand

assalammualikum


tetiba aku bertukarr!

shopping complex kat hatyai diana namanya,,sini semua barang2 berjenama so harga pun mahal la,,,

ada ka patut budak2 tu ajak aku tengok wayang ,,dah la cakap siam,,bahaha,,ni bukan pic panggung wayang tapi tempat budak2 tocik plus baby main2 gitu ,,,vakim kalut nak ajak aku main menatang ni ,,,aku mula2 deer apa baran nak ajak aku main mainan budak2 ,,bajet macam aku dewasa sangat la kan ,,bahaha,,tapi setelah diamati macam bestt ,,aku plak yang lebey ,,hee,,tapi tak ley main sebab dorang tutup,,meluat tol,,



aku ingatkan aiscream ,,,sekali ais daa,,,ais dorang parut2,,macam aiskacang tu ,,,

kat sini boleh shopping2,,,

sepuluhhinggitajer,,,

anjing ni cute ,,

ni kat klonghae floating,,kat sini dorang jual atas bot,,kita di darat depa kat laut ,,boleh macam tu,,hee,,,

ha ni la yang dimaksudkan,,paham,,,


yang menariknya kat sini dorang jual air dalam cawan tanah liat,,,macam2 bentuk ada,,




ni tempat kami menginap,,bagus gila ada tempat park keta berbumbung ,,,

dalam bilik ,,,semak sikit sebab biasa ada budak2,,

bilik mandi luas tapi sayang air slow,,

dah aku datang kau tutup plak yer,,,saja nak bagi aku meroyan,,

di hatyai park

kat sini la icedome tu ,,,kat sini jugak ada tasik ,,boleh lepak2,,dah nama pun park kan,,

disebabkan tak ley main snow,,kami naik atas,,,kalau yang datang sendiri korang tak yah beli tiket naik keta dorang ni,,naik sendiri je,,,

kat atas korang boleh naik cable car,,kami tak naik pun,,sebab dorang bagi masa 1 jam je,,kami just ronda2 kawasan tengok view je n minum2,,,kat atas ni ada cafe,,,dan yang paling best kat atas ni jugak la korang boleh tengok view seluruh hatyai ,,,mungkin kalau korang naik cable car akan dapat view yang lagi cantik kot,,





murahh,,,sedap,,

sini masuk tengok bintang,,rm2 je,,aku tak masuk pun,,

bagi makan ikan ,,,

dorang pakai gas ,,,

derr comeyyy lohh

have a nice day