Followers

Saturday, April 30, 2011

wow wow bestnyerr

salam,,aku telah di taq oleh kawan aku untuk sama-sama menyertai contest "SENYUMAN MAHAL" 
 WALLAA,,,huhu agak best sebab aku xpernah masuk apa2 contest ,,
erm,,xpi aku rasa aku sure xmenang haha,,,hnya aku jer yang tahu sebab nyer,,xpi xper aku nak masuk jugakk 
ader aku kisah menang ke x,,



nanti aku cari pic yang aku smile agak meletop cikit ,,
xpi kena baca balik laa syarat2 dia lupa sudah,,ntah2 aku xlayak pon,,
xpi xper xdpt masuk contest nie aku masuk contest lain ,,





Friday, April 29, 2011

Monday, April 25, 2011

I miss my kepala hijau

sapa pala ijau ????

xtaw2


pala ijau saya uwaaaa!!

ggggrrrrrrrrrrr!!!

awat ang dok jauh ahhh!!!

taboh aa,,


Friday, April 8, 2011

H A T I SAya ^_^ sAYA yaNG TAhu

^_^ malamm,,,

apa yg aku nk story di sini ialah pandangan sesetengah orang terhadap pasangan mereka.
kadang-kadang aku xpaham apa yang dorang nak sebenarnya dari pasangan dorang,,cakap pasal girl laa kan,,
kebanyakan yang aku nampak mereka seolah2 meletakan ciri2 yang aku rasa xakan dorang dapat sepenuhnya,,
bagi aku xsemua orang  sempurna biasalah mana ada orang yang betul2 sempurna kan,,jadi aku rasa kita patut belajar menerima kelemahan orang lain,,kalau xpuas hati tuu bgtahu jer terus terang biar pasangan kita tahu apa yang kita xsuka,,sekurang2 nya dia tahu n akan cuba memperbaikinya ,,kawan aku pernah tanya aku tentang bf aku" dia tu tinggi tak?" "dia gigi cantik tak? " aku terus terpikir kenapaaa!!,,apa yang jadi persoalannya kat sini ,,salah kah ? mentang2 lah aku ni pendek n gigi aku ni ada gigi arnab laa katakan,,soo!!! pasangan aku juga kena  pendek laa ,,n gigi dia pon harus macam aku kah,,?? kepala aku terus pikirkan yang aku ni xlayak untuk dia,,xpi apa salah aku?? apa kurang nya aku ,,sampai aku nak dihukum macam tu sekali,,NOO!! aku xkan pedulikan kata2 orang ,,aku selalu pikirkan betapa kesiannya orang lelaki ni,,sudahlah nak memikat perempuan susah,,harus poket penuh maa! no money bye2 laa,,aku kesian pada bf2 kawan aku,bila keluar date 100% dorang yang keluar duit ,,kalo poket 2 penuh xper,,xkisah laa kan,,untung gf dia,,xpi kalo yg biasa2 ni,,perempuan punya pasal ,,sayang laa katakan ,,xkisah ,,taik yang busuk pon kata wangi ,,aku rasa sesekali xsalah kalo si perempuan tuu ,,keluar kan duit ,,sesekali belanja makan kaa,,xpon bayarkan duit minyak kereta dia,,sesekali bukan selalu,,kalo selalu tuu dah lain dah tuu ,,

yang c lelaki jgn pula ambek kesempatan ,,satu lg aku xberapa setuju bila c bf nih yg tolong bayarkan duit kereta misalnya tiap2 bulan ,,bayarkan duit broadband tiap2 bulan,,belum apa2 lg dah sanggup keluarkan duit untuk perempuan ,,tiap2 bulan yer,,kalo sesekali tuu nak tolong dia bayar xpa laa,,mungkim dia tgh xder duit,,sebagai lelaki kena lah tolong kan,,xpi untuk tiap2 bulan nih,,aku xberapa bekenan laa,,bukan apa ,,sebab kita xtahu sampai mana hubungan tu akan berterusan ,,kalo sampai kawin ,,bagus la,,xsia2 keluarkan duit tuu,,xpi kalo putus,,aku rasa macam rugi laa,,ni pandangan aku,,aku xsalah kan sapa2 kalo memg dah macam tu hubungan korang,,dorang punya pasal laa  kan,,^_^

satu lg bila yang memilih ,,eis2,,"xnak ar dia ni,""hitam la""xcomey laa"aku paham kita nak baik2 ajer,,aku pon nak ,,xpi bila ada yg kawan aku ckp mcm tu,,aku terus terpikir "eh,ko tu cantik sangat ka" memilih sangat ,,yer aku pon memilih xpi xder laa sampai meletakkan syarat2 yg xpadan dgn aku,,ni aku tgo ada yg letak syarat xpadan langsung dgn diri dia,,kalo ko tu super model yes aku xkisah sbb dah sah2 ko cantik,,sempurna laa katakan,,

time aku praktikal bf aku berbulan2 tinggal kan aku ,,sebab dia bz ,,aku tahu dia bz,,yg kwn aku ni dok kata "ko tggl jer dia ,dah dok jauh tu msti ada orang lain " xpi aku wat tahu jer,,hehe,,sekarang baru paham orang bercinta macam ni upanya,,katalah apa pon hitam pon nmpak putih,,hehe,,dulu selalu kata kat orang, skrg kena kat aku baru padan muka aku,,huhu,,n skrg dia dah xtgglkan aku ,,sentiasa ada laa plak,,
so skrg aku pikir yg perempuan jugak harus paham keadaan orang lelaki yang bekerja,,dah bz nk buat macam mana,,xpi lelaki pon kena laa pandai2 curi masa ,,kalo jenis aku,,cukup dia antar sms wish good nite pon dah cukup membuatkan aku tahu yg dia ingt kan kita,,jgn jadi mcm bf aku yg langsung ilang ,,sampai dia hidup ke mati pon aku xtahu,,hehe,,hah! dulu time dok kamsis kalo kwn bilik sebelah tya bf aku sihat ke x,,aku jawab mcm ni"xtaw laa hidup ka mati" ^_^ bila bf aku muncul kdg2 ,,aku akn jwb "dia hidup2 " hee

mak aku ckp jgn letakkan kepercayaan pada lelaki 100% sbb nnti kena tggl mulaa laa meroyan ,,aku sentiasa pegang kata2 tu,,sbb aku takot kalo dia tggl aku,,nnti aku jadi gila ,,hah! tak ka haru biru hidup aku,,
xpi peratus kepercayaan aku pada dia dah hampir penuh mcm mna nihh,,!!,,xpi xpa aku pegang 1 lg slogan hidup aku,,aku xkan kalah dgn lelaki kalo dia tggl kan aku pon,,aku xnak lemah semata2 sebab lelaki,,

ha!! petua2 mak aku ckp bila kawin nnti dok kat umh dgn laki  pakai segak2 taw,,bawu laki xcari lain,,
sekarang baru aku tahu ,,rupanya aku ni setia jugak noh,,hee puji dri sndri ,,ye la aku rasa kalo aku ni mcm2 kwn2 aku yg lain ,,aku ase aku dah putus dgn dia,,so fahami lah lelaki sama ,,eh! apa pasal aku bela lelaki nih,,gggrrrrr,,

wish u all the best ^_^ n semoga kita bertemu dgn kebahagiaan kita seerat2 nya,,sekuat2 nya ,,seteguh2 nya,,
tu dia,,^_^ 

selamat malam ,,

Sunday, April 3, 2011

kisah d salon

bangun lewat sbb semlm wat overtime hehe,,makan dulu sementara menunggu sepupuku g lunch kat luar
tunggu punya tunggu aduhai lamanyer,,makan ke ape,,xsabar ni,,
tiba2,,adikk!!dia balik ,,yes bersiap jom kita pergi,,naik kete aku,,
my bihun yg comot dah lama xbasuh keje hujan jer skrg,,
sowi my bihun ,,aku bawak laju2,,selaju yg mungkin ,,nak cepat sampai laa katakan,,
sampai2 ,,serbuuu 
akak comey = yee nak buat apa
aku = ermm,,
sepupuku= nak buat rambut (sambil bertanyakan harga)
akak comey = owhh,,maaflaa salon skrg tgh renovate ,,hanya ada perkhidmatan spa
aku = hah! penat jer dtg dari jauh ,,urmm,,uwaaaa,,nak wat jugak ,,hee (aku xckp pon mcm ni,,sedih sbb cini murah maa,,itu pasal laa dtg cini,,)

masuk kete xper2 cari lg,,
sampai2 eh cini buat spa jer laa,,rambut xder,,
urmm,,xper masih tidak berputus asa,,drive balik as
jumpa lah satu salon yang dibawa oleh sepupu kuu
kalo x aku xpenah tahu pon ada salon kat atas tu,,
park keta ,,terus masuk,,yes xder orang,,
mcm biasa tanya harga yg plg penting huhu,,
orait! setuju ,,yes bermulaa laa sesi mengulii doh,,eh,bkn rambut laa
aduh!! best bangat mau tidoo saya dibuatnyaa
ulii laa lg,,


grrr!! gatal pala sebenaqnya tuu,,

 sempat pose ,,hee

sepupu aku ,,nak jugak,,

dan hasill nyaa,,taraa!!,,

taraa,,sowi terlebey lentok,,
sekarang aku dah jumpa salon yang betol2 aku nak,,
setelah sekian lama mencuba di sana dan di sini 
ni lah salon yg betol2 hasilnya memuaskan hati aku n harga nya jauh lebih murah dari jenama terkenal yang aku dapatkan perkhidmatan nya dulu,,
nie rambut sepupu aku yang ala2 rihanna tuu,,cantik i likee,,

Friday, April 1, 2011

Hargailah isteri anda......



Hargailah isteri anda...... 

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka 
 
kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari, 
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak..jgn takut

 "kendur" atau menggelebeh pulak.. 
Si suami pulak, jgn la berebut dgn anak utk menyusu pulak….

Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah , 
Tapi bila dah habis cuti tu..layan lah suami.."offer" lah pada suami,
 
Nabi bersabda : berjimak dgn isteri itu pahala..jangan buat deekkk jeee,
 
Jangan buat alasan itu dan ini pulak….ingat tu si isteri yee!!!
 
Kata nak pahala lebih…


Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. ..
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis
nyawanya..

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis. 
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran siksa kubur. 
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.


Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan
 
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia 
terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Allah keatasnya jua.
.

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.

Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.


Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan
diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat
Allah agar tidak derhaka denganNya.

Ses
ungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.
  
Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him. 

 
"Wahai Tuhan...
ku tak layak ke syurgamu ...
namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ...

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba2 mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa2 kami, kedua  ibubapa kami,
dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah
meninggal dunia"...... 


Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah.
Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini
di  sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 

'Laa ilaaha illalLah' ini.
Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah  

'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!" 

 
 .  
( dapat email ni daripada hamba allah yang tidak dikenali
 ,dah lama tapi belum terlambat kan untuk dikongsi)
(renung-renungkan selamat beramal)