Followers

Friday, September 30, 2011

akhirnya aku konvo jugak

assalamualaikom
salam 1 malaysia 
yahooo,,tanggal 27 /9/2011 tarikh apo tuh ,,hikhik
tanggal 24 petang aku naik bot kul 6 ,,huhu lewat tuh sejuk aku dok dalam bot 
sorang2 aku naik bot sebab makayahkak aku dorang pergi 26 petang ,
aku kena g awal sebab 25 ada raptai 26 ambek jubah nasib laa sepupu aku bagi pinjam keta dia kalau tak ,,jalan kaki la ko rina huhu dari as g jitra ,,boleh
tanggal 25  aku pergi raptai tak buat apo pon duduk dengar dorang dok pot pet pot pet
kena pegang macam nih k ,,jalan macam nih k ,,senyum taw ,,jangan lupa cakap tq,,n bla bla bla hee
pagi 26 aku pergi ambek jubah ,,petang tuh sepupu aku dengan rajinnya menawarkan diri nak jadi photographe dia suruh aku pakai baju putih tuh n pakai jubah ambek gambar kat taman rimba 
aku apa lagi suka laa,,tunggu lagi,,
meh kita layan gambar k hehehe,,
-
-
-
-
-
-
-
kita buat tak berapa nak comel cikit k hikhikhik,,
macam prewedding i like
yang nih macam harrypotter
hikhik,,tak dok kejo
eii,,tak lawa kan kan kan,,
ahh,,lariiii!!hikhikhik
ini pon macam prewedding hikhikhik
putih itu bersih
yahoo!!


hikhikhik,,
tangok tak konvo lagi dah ada pic hikhik,,tu bukan saya punya itu sepupu nyerr,,pinjam snap pic jap,,
nampak tak kat muka tuh ada hitam macam tahi lalat la konon heran sebentar zomm nyer zomm upanya nyamuk hikhik,,dia pon nanak jugak ha bergambo,,ha ambek ko,,
pic nih ramai orang suka banyak dapat like kat facebook huhu
polimas jer bukan u pon,,tapi polimas pon ok,,bagi aku sekarang apo nak kisah ko budak u ker poli ker janji belajor jer lah mana2 tuah manusia kita tak nampak bukan apa ada mokcik2 dok pandang lekeh kat poli eleh  
aku benci mokcik2 yang berfikiran kampung hikhikhik,,kena buat entry nih,,
wah saya suka sama ini gambar
jangan nak pandai2 ambek saya punya
amboi ko ,,hikhikhik
ini pon saya suka
mak saya dan jugak cucunya macam isteri yang dapat ijazah la plak hikhikhik,,korang tengok tangan izz dia pon pegang 
hikhikhik,,nak p nikah dah nihh,,
lovelovelove
mak aku bagi bunga besar tak padan ngan tuan ,,hikhikhik,,
tak pernah dapat bunga tu yang suka tak terkira hikhikhik,,kecian kann
dah balik bawak dorang g makan kat sini best sedap ,,tempat menarik

gambar dah bercampur la plak tak pa laa,,gambar hari konvo tak banyak sebab petang habis2 jer sesi konvo tuh perut lapaq terus g antar jubah ambek sijil ambek frame snap pic sikit kawan2 pon ntah g mana hikhhik,,
tudung from kakak aku tudung tuh dia pakai time dia akad nikah dulu tq mak sebab lilit tudung tuh jadi kecik kalau tak labuh bebeno ,,
baju satin tuh memang dah ada buat time raya taun lepas2 
kain jarang tuh orang panggil apo ntah beli kat kamdar buat ,,
 sangat suka tengok kawan2 pakai putih best semua nampak suci ja yang lelaki nampak sangat kacak,,
esoknya pagi2 lagi kami dah balik sampai langkawi hujan sangat lebat huhu,,
sampai sini saja kisah konvo saya hikhik,,
next entry sekembalinya dari konvo kawan datang dari penang kami jalan2 langkawi,,huhu

selamat malam semua
xoxo reyna
pic from facebook saja edit tulis renya bali facebook nak bajet jadi artis hikhik,,kalau tak suka silalah muntah yer dengan segera hohoho,,




Friday, September 23, 2011

selamat tinggal blog ku buat sementara waktu

selamat tinggal wahai blog ku yang comel  muahaha ,,comel la sangat
selamat tinggal wahai laptop ku yang comot ,,
selamat tinggal bilik ku yang cantik,,cantik la sangat
selamat selamat selamat 
muahahaha,,gelak jahat
aku nak tinggal kejap jer korang erk aku nak tinggal beberapa hari jer sebab aku nak pergi ambek sesuatu 
sesuatu yang telah dijanjikan 
sesuatu yang telah aku perjuangkan selama dua tahun 
akhirnya saat2 yang ditunggu telah tiba 
nak kata teruja tak?
nak kata gembira pun tak ?
nak kata sedih ada jugak ,,
tapi yang pasti aku suka sangat sebab kawan aku nak datang 
pergi seorang balik berdua bestnya kawan nak datang rumah 
selamat malam ,,





Thursday, September 22, 2011

outfit siam

muahahahaha,,
tak der kejo aku g pakai baju yang mak aku beli kat thailand 
saja ja tetiba aku nampak dalam almari tu kan 
ambek pakai try
macam best memang best siap jejalan lagi dengan baju tuh,,
tapi tak kuar keta la maluu,,huhu
 haha letak url blog aku besar2 macam la orang nak ambek kan,,perasan tol,,

 dan lagi,,

erm,,

korang mesti kata kan eleh tu pun nak tunjuk 
saja la tuh 
tak der kejo
bla,,bla,,bla,,
cakap ler apa nak cakap ,,

ok lah bye memang budak nih tak der kejo 



 rajin klik nuff n churp2
tehee





Tuesday, September 20, 2011

budak engus

assalammualaikom 
selamat malam bagi yang dah diulit mimpi yer,,
aku nak berterima kasih la kat kawan aku sebab dia buat entry pasal aku 
sebab aku ada join contest and aku ingat boleh lah tolong dia cari followers reramai kan so aku pun taq dia
di entry ini ada orang nak bagi doodle free lah
dia baru jer berjinak-jinak dengan blog nih,,jadi hope korang boleh lah beri dia tunjuk ajar mana yang patut erk,,
aku panggil dia budak engus sebab dia sendiri yang gelar nama dia macam tuh hehe,,
nih blog dia sila lah melawat yer
sekali lagi aku nak ucapkan terima kasih kat dia sesangat dan juga aku rindu mahu ketemu sama itu budak ,,
T_T

Monday, September 19, 2011

BILA WINDU


aku rasa nak tumbuk2 muka ang,aku nak picit2 pipi ang
aku nak tampaq ang,aku nak cucuk perut ang dengan garbu  
aku nak balun ang dengan lidi uwaa!!
sebab aku windu kat ang,,ang taw ak betapa aku benci sangattt2 kat ang
so aku nak nyanyi teehee

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata


sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula



nampak nih ada dua lagi tembak kang 



cerita dongeng langkawi

assalammualikom 
salam 1 malaysia 
ada ka orang india orang cina baca blog aku muahaha rasanya tak ader kan,,memang tak ader kan cakap jer tak ader
aku pernah cakap kan yang aku nak cerita pasal dongeng langkawi
ataupun kita panggil lagendaa,,
tu pun kalau ada yang baca laa,,hee kesian kat aku
tak per kalau tak baca lagi baca di sini k tu pun kalau nak baca laa

kalau korang nak tahu pulau dayang bunting dikatakan bentuk dia seperti wanita hamil sedang berbaring 
baring ke sisi la,,ramai yang cakap tasik dayang bunting tuh ada penunggu tak tahu laa betul ke tidak 
penunggu dia korang tahu apa hehe buaya putih kata dorang kalau siapa2 yang kahwin tak ader anak korang pergi tasik tuh minum air dia insyaallah korang akan dapat anak 
benda nih terbukti apabila ada laa membe kawan mak aku nih dorang dah kawin lama tapi tak dapat anak last2 dorang g minum air tasik dayang bunting nih n dapat anak 
haha dia suruh mak aku buat macam tuh jugak ,,memang tak laa bagi aku tuh kebetulan saja ,,anak tuh kan rezeki dari allah mana boleh percaya benda2 macam tuh,,tak baik k ,,
dan lagi orang cakap tasik dayang bunting tuh dalam dia sedalam pokok kelapa yang tinggggi tuh bukan yang ketot k ,,hehe,,wow korang try tengok pokok kelapa yang tinggi nuh ,,dalam sungguh 
untuk lebih info korang baca kat sini
Pulau Dayang Bunting merupakan pulau yang terbesar selepas langkawi di kedah nih info yang aku baru tahu hee

nama bandar kuah katanya dipanggil sebegitu ada kisahnya jugak katanya kuah tumpah mengalir tu yang dipanggil kuah 
semua nama2 kat langkawi nih ada kisah dia ,,pasir hitam pulak sebab pantai dia hitam pelik kan 
tapi sekarang dah tak berapa nak nampak dah sayang kan ,,kalau korang pergi pasir hitam korang boleh baca info kat situ 
air hangat kisah dia lupa la plak hehe ampun 
ha untuk lebih senang kalau korang nak tahu banyak cerita dongeng langkawi korang jangan lupa pergi taman legenda langkawi dekat situ semua dia cerita tempat tu pun cantik ,,ciap dengan replika lagi 
cerita tentang telaga tujuh 
air hangat 
pasir hitam 
kuah
paling femes sekali apa lagi kalau bukan mahsuri kan 
korang boleh baca kat sini banyak info jugak 

untuk lebih info ampa mai langkawi noh,,muhahahaha,,jangan marah ceq na,,
nih ceq bagi ampa dengaq lagu kedah mai oi ceq mai ceq mai,,
bangga aku tangok ramai yang suka lagu kedah 
video
abaikan muka laki mana ntah dalam video tuh muka orang yang buat video nih kot 
tak pa lah haha,,


ampa rajin tak hehe klik ler nuffnang tak pun churp2 
tak malu betul budak kecik nih





Friday, September 16, 2011

1 MALAYSIA I LOVE MALAYSIA

siapa yang tak sayang malaysia kan semua orang sayangkan malaysia 
kalau dia tak sayangkan malaysia memanglah dia bukan manusia hehe,,
1malaysia is coming yehaa!!  sana sini nak sambut 1malaysia 
yea dekat rumah aku pun sekarang dorang dah get ready pasang pentas, bendera




kita sebagai rakyat malaysia 
apa yang harus kita buat ?
membanggakan malaysia barangkali sangatlah susah 
kalau kita adalah datoctnurhaliza untunglah kerana dia merupakan artis yang menjadi kebanggaan malaysia  
dengan imej yang bersih dia telah membawa nama malaysia ke peringkat dunia


kalau kita adalah dia berbanggalah kerana dia juga telah mengharumkan nama malaysia





mereka semua kebanggaan malaysia 

tapi kita hanya rakyat biasa yang tidak layak turun ke medan perang sebab baru nampak lipas jer dah menjerit 
kemain lagi haru biru jadinya macam mana nak pergi perang ,,

tapi banyak benda yang boleh kita lakukan sebenarnya 
semua orang mampu 
tak payah keluarkan duit 

benda yang boleh kita buat ialah jangan buang sampah merata-rata 
tong sampah kan dah di sediakan 
kita harus contohi japan sebab dorang tersangatlah pembersih 

bawak kereta jangan laju-laju ingat jalan raya dikongsi ramai 

yess say yes to this

jadilah rakyat malaysia yang sihat

jangan bunuh-membunuh ,jangan suka simbah asid disebabkan kes simbah asid pelancong takot nak datang malaysia 


jadilah seorang suami yang baik 

jangan buang anak luar nikah merata2 mereka tidak bersalah masih ramai yang mahukan meraka

jangan bunuh diri  negara korea merupakan rating tertinggi bunuh diri
biarlah malaysia berada di tangga terakhir 

1 malaysia bermaksud kita negara aman hidup berbilang kaum
jadi jangan bermusuh sesama kaum 
kan bagus berbaik-baik itulah yang dinamakan 1 malaysia

bantulah yang memerlukan seperti anakyatim,orang susah

beli barangan buatan malaysia 

sokonglah malaysia dalam apajua keadaan

kita semua adalah kebanggaan malaysia 


love u malaysia



















Thursday, September 15, 2011

kulit kayu manis! manis sungguh hai si kulit kayu !

sejak umur makin meningkat nih makin menjadi2 eis tak suka betul la
aku sekarang menghadapi masalah jerawat hai besor la plak dia tumbuh 
tak suka betul ,,aku tak pakai apa2 produk pun ,,sekadar sabun cuci muka ,,
produk lain aku tak pakai ,,malas sebab aku sekarang tak kerja lagi ,,
masih mengharapkan duit makbapak jadi malas nak setia pada satu2 produk 
lagi satu aku tak jumpa lagi produk yang sesuai dengan aku 
dulu ada mencuba tia emilia habis nek jerawat sekitar mulut aku ,,
sepupu aku cakap "hang bagi sapa cium haa" teehee
lagi satu tangan aku tak boleh nak duduk diam kalau ada jerawat mesti nak kopek2 dia ,,teehee
lepas tuh apa lagi tinggal parut laa,,waduh!

jadi sekarang aku suka guna kaedah orang kampung 
salah satunya adalah tips dari buku 
kulit kayu manis!!!!

dorang cakap boleh menghilangkan jerawat 
aku baca dalam buku dia cakap mengilangkan parut ,jerawat dan juga bintik2 hitam,,
jadi aku pun try 


ini adalah ramuan nyaa
tak susah pun nak buat dia ,,senang jer
ampa p cari kulit kayu manis banyak2 
ampa tumbuk dalam lesung batu sampai lumat 
dah lumat ampa campurkan serbuk kayu manis tuh dengan bedak sejuk 
akhir sekali bancuh dengan air,,
jadi lah seperti gambar diatas upanya ,,
bila nak pakai sapu jer kat muka 
tapi AWAS!! dia agak pedih sedikit 
tahan kejap ajer 
aku baru jer try jadi jangan lah tanya berkesan ke tidak,,hee
baru semalam pakai,,
tapi benda pedih2 nih aku percaya yang dia bekesan ,,waahh! yakin itu perlu huhu 

dah macam rupa orang dalam pantang hee







DOODLE FREE LAGI




ada orang nak bagi doodle free lah ,,tawan2 meh la kita serbu






dia tanya  nak doodle macam mana ermm,,
mesti lah nak doodle diri sendiri 
nak doodle diri sendiri yang comel 
pakai baju comel2 hee,,
cermin mata kena ada laa sebab dah tuan dia memang seorang yang bercermin mata kan

nak ajak tawan2 yang lain join doodle free nih 





nak doodle free,,nak doodle free,,hehe tergegeh tol






WHAT IS YOUR SMURF NAME?

The Smurfs

jom kita menjelajah dunia Smurfs dengan menukarkan nama kita dengan nama smurfs

jangan lupa tukarkan kulit anda dengan colour blueeee!!! moga2 anda jadi salah seorang dari 

warga smurfs 


yehaaaa!!! 

nak tahu apa nama smurf aku hahaha sakit hati tol,,tak cantik langsung nama smurf aku 
nama penuh laa,,
kalau letak nama reyna bali cantik pulak nama dia,,

haha cantik ker,,,tak k,,

macam2 nama aku bubuh haha semuanya lawak2 belaka 

suka-suka

yang nih sangat cute ler,,haha nama anak buah aku 


  apakata try nama korang n buah hati haha,,

pergi jer kat sini erk,,








Wednesday, September 14, 2011

WORDLESS WEDNESDAY 4


STORY ABOUT LANGKAWI

tajuk omputih entry tak omputih pun huhu
sattt,,sattt  jangan dok p mana2 aku nak cerita la nih 
bukan apa aku nak la jugak cerita benda yang bagi  manfaat kepada orang lain 
aku nak bagi infomasi berguna kat ampa hee 
disebabkan aku duduk kat pulau langkawi jadi aku dengan bangganya nak mempromosikan langkawi hee
tapi hari nih aku nak cerita pasal langkawi bukan nak cerita pasal tempat2 menarik kat langkawi yang tuh nanti aku storymory 

ini lah dia langkawi island

kat mana pulau langkawi tuh erk?
eis lah langkawi pun tak taw 
ada lagi ker orang yang tak taw 

 ha picture nih bertepatan sangat nak habaq kata langkawi tuh dok kat mana 

ok cucu2 meh dengar nek nak storymory, pulau langkawi nih sebenarnya dikelilingi 99 buah pulau 
bandar utama langkawi adalah dipanggil KUAH , Langkawi diberi status bebas cukai pada tahun 1987
kalau nak taw pulau langkawi nih lebih besar dari pulau pinang taw menurut kata wikipedia " Langkawi sebenarnya merupakan suatu gugusan pulau di mana Pulau Langkawi merupakan yang terbesar."
pulau langkawi nih sebenaqnya sangat popular dikalangan warga asing seperti mat salih ,arab,china,sapa lagi ar 
mat salih dengan arab memang selalu lah ,, pernah aku dengar cerita ada satu mat salih nih langkawi dia taw ,,tapi malaysia dia tak taw eis eis eis see popular kan ,,
satu lagi langkawi nih sekarang dah jadi Langkawi Geopark.
langkawi nih dekat ja dengan thailand xyah nek flight nek bot jer 
dekat dengan Ko Tarutao 
nama langkawi diambil sempena nama burung helang 
Pada suatu masa dahulu, Langkawi dikatakan menjadi tempat tinggal kepada sejumlah burung helang kawi. Kawi beerti merah hati, ini kerana helang mempunyai bulu merah hati dan berkepala putih. Kawi juga beerti tulisan kawi, tulisan yang digunakan oleh masyarakat tradisi hindu jawa. Selain itu, Kawi juga merujuk kepada sejenis batu iaitu batu kawi . Batu Kawi dikatakan turut terdapat di Langkawi. Patung Helang yang terdapat di Dataran Helang jika diteliti, juga dilihat sedang berdiri diatas Batu Kawi.

tu pasal lah dorang buat replica burung lang nih

langkawi nih banyak sangat mitos legenda dia yang tuh nanti aku cerita 
gunung raya adalah yang paling tinggi kat langkawi nih 
gunung mat cincang plak second highest after Gunung Raya kat sini lah yang korang dok nek cablecar tuh
apa lagi yer nak cerita kalau korang nak datang langkawi jangan lupa mai pantai chenang na,,
pantai chenang merupakan pantai yang famous kat langkawi 

 ni ha pantai chenang 

kalau nak sambut new year sangat best sambut kat pantai chenang sebab semua hotel . motel , chalet dorang akan tembak bunga api dan malam tuh ramai orang akan duduk kat tepi pantai meriah sangat,dorang jugak akan lepaskan tanglung 

happy new year 

bab shopping plak jangan lupa kalau mai langkawi p shopping kat ismail group dan idaman suri
sebab apa kat situ murah 
kalau mai langkawi jangan lupa borong  
luggage ,mangkuk pinggan ,chocolate ,dan juga kain batik 

satu lagi kalau mai jangan lupa jejalan kat pulau2 seperti pulau dayang bunting ,beras basah ,dan lain2 pulau lagi lah
owh ya satu lagi tips kalau korang ada membe langkawi jangan lupa gunakan dia untuk dapatkan tiket murah nak masuk underwaterworld hehe ,,sebab aku dulu pernah buat macam tuh ,,aku gunakan ic aku untuk beli 2 tiket n you know what harga satu tiket boleh beli 2 tiket kalau guna ic langkawi sangat beruntung sebab dia tak check masa nak masuk tuh ,,kalau tak kantoi lah,,

tapi kalau tiket feri tak boleh tolong sebab dorang check time nak masuk tuh ,,mintak maaf hee
waktu yang sesuai nak bercuti kat langkawi adalah  bukan time cuti sekolah kerana time cuti sekolah akan berlaku kesesakan hee dan jugak harga untuk kereta sewa tiket2 akan melonjak naik .

tu je lah asenya hee,,harap2 entry nih berguna kat korang ,,


pic from google 
sedikit info daripada wikipedia 
by 
reynabali