Followers

Monday, December 30, 2013

happy new year

holaaa,,,
assalammualikum

kadang kadang diri rasa nak jadi artis ,,,kahkahkah,,,,itu kadang kadang tapi rialitinya tak payah la tak sesuai 
oh ya sekarang langkawi tengah menganjurkan http://www.langkawimagical.com.my/ siapa2 yang datang langkawi tu bolehlah singgah ,,,ramai yang marah kerajaan sebab menganjurkan event ini ,,,lokasi tak sesuai la sebab dekat dengan masjid ,,,buat jem jalan je katanya,,,bagi aku dah nama pon konsert event ,,,biasalah jem jem ni ,,,mana boleh elek ,,,buat p la tang mana pon jem juga ,,,bab lokasi tu bagi aku lokasi dorang buat tu sesuai je,,,ye la show laser tu dorang buat dalam air ,,,jadi lokasi dorang buat tu pantai lagenda memang sesuai sangatla ,,,walaupun dekat dengan masjid bagus apa ,,,time prayer orang boleh pergi prayer jalan kaki je,,,tambah2 crew event tu sendiri time prayer boleh lari kejap pergi prayer kan,,,

bab politik aku tak berani nak komen lebih2 ,,,,yang tu terpulang lah ,,,sama ada kerajaan habiskan duit ka apa ka,,,itu terpulang kepada korang lah,,,,,hari ni 31 malam ni tepat jam 12malam masuklah tahun baru yeahhh! macam tak best je nak sambut tahun baru sebabnya aku makin tua,,,harga barang makin naik,,,taraf hidup makin naik,,,kerja makin bertambah ,,,,ola ola ola,,,erm,,,
,,,kerja dengan family ni susah sebenarnya ,,,lagi best kalau kerja dengan orang ,,,ang balik kerja ikut time,,,balik terus tidur tak gadoh pikir apa,,,aku ni time tengah tidur pon kadang2 orang dok panggil lagi ,,,,,
kadang kerja dengan orang pon susah ,,,kena marah dengan bos ,,,tak payah kerja la senang,,haha,,,tak kerja duit tak der,,,,,haha,,,

ramai dah yang dok buat azam tahun baru ,,,azam apanya ,,,,aku tak dok azam,,,,aku cuma ada impian je,,,
azam aku tak payah tunggu tahun baru ,,,,bila bila masa ja,,,kalau aku nak buat sesuatu tu ,,,dah dikira azam la tu,,,,azam nak kahwin la apa la,,,,adoi aku tak terpikir pon nak kahwin ,,,,berangan nak tu ada la,,,haha,,,,
untuk tahun depan aku cuma rancang nak kurangkan pergi jalan sebabnya ,,,aku kalau jalan bukan jalan dalam malaysia ,,,kalau dah luar malaysia tu paham2 la,,,tak habis 1k ke atas tak sah ,,,,
aku nak menyimpan ,,,untuk masa depan depan dan depan hahahaha,,,,,

bila tengok harga barang sekarang yang kerja naikkk je ,,,,risau aku ,,,haha,,,macam mana aku nak bela bakal anak anak aku ,,huhu,,,tak boleh beli LV la macam ni ,,,,haha,,,
kacau izz huhu,,nakal sungguh la dia sekarang ni,,,jenuh ha nak ligan ,,,

cuti cuti ni apa lagi kenduri la ,,,tak terkecuali membe sendiri lah,,,aku ada la juga pergi kenduri membe aku yang kat kedah ,,,best sangat sebab dapat jumpa membe lain,,,dah macam runion ,,,,

dia OKU tapi dorang cakap mana2 ada kenduri mesti ada dia,,,,rajin,, walaupun dia macam tu,,,

anuar zain ,,,konsert yang ke berapa ntah,,,ni kat dataran lang ,,,aku duduk depan ha,,,dapat la snap pic dia,,,tapi dia nyanyi sikit je ,,,ye la mesti mahal kan nak bayar,,,,time ni anuar zain dan suki ,,,,dah la free hehehe,,,,


video anuar zain nyanyi 

cantik botol dia,,,tapi tak boleh colour kuku haram,,,,

beg yang dah 20 tahun lebih,,,duduk dalam stor tiba2 ja mak aku bawak kelaur tanya sapa nak,,,aku terkejut sebab beg beg ni tahan ,,,tengok la sikit tak terjejes ,,,,elok lagi ha,,,tak makan diri pon,,,
agak kagum

 tahun depan aku dah umur tuuuuttttt ahhhhh tak suka hahaha,,,,,
berdiri pada rialiti harus!
malam ni nak p sambut kat pantai,,,saja jer,,,
semoga tahun depan ,,,masa depan aku cerah secerah cerah nya,,,boleh tera tu,,heee,,
aku tak dok azam aku cuma ada impian ,,,
apa la yang nak jadi pada aku tahun depan,,erm,,

happy new year,,

Tuesday, December 3, 2013

Santapan malam

kadang sifat sejati dalam diri kita sukar nak dihakis....tapi berubah untuk disenangi orang apa salahnya....bukankah itu yang terbaik....manusia memang tak sempurna ....

Friday, November 29, 2013

Selamat malam

Assalammualikummmm
Lama tak buat entry baru kahkahkah.....tak der apa nak cerita plus malas ....sekarang ni aku tengah syok tgok carita the heirs ....lee min ho belakon ....tengah tayang kat one hd hari rabu dan khamis ...jam 9 malam ....aku memang tak sempat tengok kalau nak ikut tengok kat tv....habis kerja kol 9...tu pon kalau balik rumah tepat jam 9 la....kalau ada yang datang lewat terpaksa tunggu dorang la....walaupun rumah tepi opiss jer......
Aku tengok on9 jer ...kat dramafire.com
Dah sampai episod 10 dah ni...mula2 tengok tu rasa macam alahai bosannya ...ingatkan diri ni dah tak minat korea...sekali dah sampai ber episod2 ....eh makin best pulak...haha...mati2 ingat diri ni tak minat kpop dah....siap boleh hafal perkataan2 korea lagi ....ni la namanya menonton sambil belajar hahahaha.....k lah nak g window shopping on9 jap....eh tahu tak aku ada 1 sifat yang pelik dimana aku suka window shopping on9 lepas tu add to chart tapi tak bayar2 ...biar je dok dalam bakul troly tu haha...bagus la jimat duit aku hee...sifat ni aku suka ....hee
K lah bye !

Tuesday, November 5, 2013

melayu !

assalammulaikum 

sekarang baru aku rasa ,,,baru aku tahu perangai orang malayu kita ni macam mana,,,,yer aku juga orang melayu ,,,orang islam ,,,,dulu aku hanya selalu mendengar aduan cereptionist dan owner hotel,motel,mahupun chalet ,,,,yang melayu ni suka buat perangai ,,,patutlaa chalet depan aku ni tak layan orang melayu,,,
patutlaaa!,,,

sekarang dah aku sendiri yang jaga baru aku rasa susah betul nak layan kerenah orang melayu,,,fuh! letihh,,,
tadi ada sorang mamat sabah ke serawak ntah ,,,ada alamat dia dalam registration form ,,,tak kisah la asal dia dari mana,,,tapi yang tak bestnya ,,,dia cakap 

"saya tak selesa la,,,saya nak check out "
"kurang facility la,bising ,meja solek tak ada" 

aku tanya la dia kenapa bising dengar orang bercakap ker,,,dia cakap eh tak tahu la ,,tapi tak selesa la,,,ok aku pun baiklah ,,,dah dia nak keluar ok ,,,ambik balik duit ,,,pergi cari tempat lain,,,,

aku paham bilik kami ni banyak sangat kekurangan dia ,,,,signboard tak ada ,,,ada tapi tak membantu pun,,,
dalam bilik simple sangat ,,,,,jalan nak masuk pun berlubang2 ,,,,nasib baik lah cuaca sekarang tengah elok,,,kalau hujan lagi la aku malu nak jual bilik,,,,haii tetiba aku rasa macam nak nyanyi lagu kalau aku kaya serius kalau aku kaya ,,,akan aku tar kan jalan nak masuk ni,,,tak pun aku buat jalan nak masuk ni elok2,,sekali dengan jalan depan2 tu,,,yang mana berlubang aku tampung ,,,lepas tu tepi jalan kiri kanan letak lampu ,,,baru la tak gelap ,,,ni orang nak masuk pun takut,,,

itu kalau aku kaya ,,,kalau aku kaya juga la aku pasti guest tak kan merungut ,,,,habislah nanti dorang komplen kat internet ,,,,erm,,,menjatuhkan reputasi ,,,

pasal mamat serawak tu ,,,tadi time cakap dengan dia tiba2 darah aku naik ,,,terus ketar2 tangan ni tahan marah ,,,,bagi aku dalam kes dia ni ,,,dia la salah ,,,time booking tu hawat yang hang tak check betul2,,,kat mana bilik ni,,,lawa ke tidak ,,,,ada apa dalam dia,,,dah booking ,,,kol tanya ,,,lepas tu kalau tak suka ha cancel la,,,ni booking bilik kipas lepas tu tanya kurang facility ,,,,ok la mungkin facility yang dia maksudkan tempat sangkut baju kot,,,sebabnya memang kami tak sempat lagi nak pasang tempat sangkut baju,,,
sebabnya semua tu duit ,,,duit bukan datang dari langit,,,

korang ingat dah booking senang2 nak cancel ,,,bila korang dah booking bilik ,,,tarikh korang nak datang tu kami akan block ,,,so bilik tu kami tak akan jual kepada siapa2,,,bila korang dah datang lepas tu nak cancel ,,,,kami rugi kot,,,ye la ada orang lain nak ,,,tapi tak boleh jual sebab korang dah booking,,,

aku paham orang melayu suka duduk tepi pantai ,,,nak dalam bilik ada tv ,,,,aku paham sangat ,,,sebab apa,,,sebab aku juga orang melayu,,,,tapi kena la ingat yang facility itu berbayar ,,,maksudnya korang nak banyak facility sila la bayar lebih ,,,ni bayar sikit nak ada tv la bagai,,,kalau nak selesa ,,,nak banyak kemudahan pergi la duduk hotel siap ada breakfast lagi,,,bilik cantik,,,kemudahan banyak,,,ni bajet2 lepas tu nak kemudahan macam2,,,hai lawak la korang,,,

satu lagi jadi orang cuba take it easy sikit,,,bukan semua kehidupan ni sempurna ,,,yang mana boleh take it easy tu ,,,,just take it easy sudah,,,,ada satu kes guest dari kelantan dia booking melalui on9 ,,,and than dia nak sampai awal sehari sebelum tarikh dia booking tu ,,,dia sampai malam ,,,dia kol bagitahu aku cakap dia sampai malam pukul 10 ,,,boleh ke ,,,aku cakap  boleh tak apa aku tunggu ,,,nak dijadikan cerita dia mintak tolong carikan kereta sewa ,,,aku pun cari ,,,pakai no fon aku sand mesej no kereta sewa ,,,,
malam tu dia sampai langkawi dia kol aku ,,,malam tu dah la bz sikit,,,aku keluar ,,,tengok ada orang kol aku tak angkat ,,,sebab fon duduk dalam beg,,,,balik rumah baru kol dia balik,,,dia cakap dia dah sampai,,,hairan aku ,,,tapi dalam hati ok tak pa bagi dia sampai dulu ,,,dah la bilik full ,,,sekali dia dengan bini dia ,,,haha,,,kalau tak boleh bagi duduk dorm ,,,

nasib baik abang ipaq aku ada bilik sewa juga,,,cuma bukan tepi pantai la,,,tepi jalan ,,,dia pulak nasib baik la jenis lembut ,,,tak panas baran ,,,,tapi dia cakap juga la ,,,yang dia dah bagitahu aku ,,,nasib baik la kebetulan dia ada no fon aku kalau tak tido dalam kereta la dia ,,,sebab reception tutup  kul 9,,,kalau tutup lambat tu maknanya aku tengah tunggu guest la tu ,,,malam tu aku dok pikir la juga ,,,salah aku ke,,,last2 aku buat keputusan bayar separuh2,,,,esok tu dia check in ,,,aku cakap aku nak bayar separuh ,,,baru adil,,,bagi aku kes ni dia salah aku pun salah ,,,mungkin dia dah cakap aku yang tak paham sebab dia cakap kelantan,,,dan satu lagi dia sepatutnya tukar tarikh ,,,,tapi nasib baik la aku dok sembang2 dengan dia ,,,dia ok je,,,jenis lembut baik,,,alhamdullillah ,,,,selamat aku haha,,,,
harap2 dia tak bagi komen yang negatif nanti ,,, dalam kes ni ,,tak der apa sangat pun,,,sebabnya dia jenis cool ,,,take it easy ,,,haha,,,

hari tu ada melayu juga yang check in ,,,dia masuk bilik acon,,,dia kata
" eh tv tak der ke"
"tak pernah lagi saya masuk bilik acon kat langkawi ni tak der tv "
aku cakap " aa,,tv tak der,,kami baru lagi,,memang nak letak tv nanti "
dia punya la garu kepala buat terok boleh ,,haha,,,dia suruh letak tv ,,,dia kata
"letak la tv apa2 ,,tv office ke" 
aku cakap " nak letak macam mana tv pun tak der" aku buat bodoh je tak layan dia haha
tapi kami mintak maaf la,,,cakap mintak maaf la baru lagi,,,
pasal kes ni tak kisah sangat pun,,,paham dah melayu nak tv,,dan paham la juga yang bilik acon haruslah letak tv kan,,,dia siap pergi cakap kat depan lagi ,,,dok menjaja plak  ,,,haha,,,last2 orang tu bagitahu kami,,,
hehe,,,kantoi la dok p cakap kat depan ,,,apa ni bilik tak der acon,,,relex la pak cik ,,,bukan tak nak letak ,,,ingat beli tv pakai daun ker,,,,ni la yang aku cakap take it easy ok,,,gunakan istilah take it easy kalau berada dalam situasi ini,,,,cuba tanya reception kenapa bilik acon tak der tv,,,atleast orang kerja reception tu boleh la cerita pasal apa tak dok tv,,,tak kan la suka2 tak mau letak kan,,,adoi! ,,,ye la ,,,ye la,,,dorang bayar kan,,,

melayu suka pakai istilah ni,,,"hello kami bayar ok" aku paham aku dulu pun pakai istilah tu ,,,,masuk hotel geledah habis ni,,,padahal bukan nya guna pun,,,pakai istilah "hello kami bayar ok" bila nak balik bilik aku tak kemas biar berselerak,,,sampai la mak aku tegur ,,,eh kemas katil macam mana masuk macam tu keluar,,,tak malu kat orang ke,,,terus aku kemas katil tu,,,haha,,,bila dah ada bilik sendiri dan aku jadi cleaner baru tahu betapa penatnya cuci bilik,,,,

mat salih paling best ,,,memang paling best bab jual bilik kat dorang,,,dah la bagus,,,baik,,,senang berurusan,,,jaga nama baik negara dorang,,,bukan macam kita tambah2 kalau korang pergi luar negara dok buat perangai typical melayu  macam tu ,,,maluuuu weh,,,,satu lagi suka ubah2 katil la ,,ubah kerusi la,,,nak ubah tak pe ,,,tapi time keluar tu susan la balik,,,ingat tak berat ke ,,,tadi mamat serawak tu dia ubah katil ,,,sampai terkoyak tikar getah ,,,haiss,,,nasib baik keluar on time,,,kalau tak memang aku cas la,,,

pesanan aku untuk korang yang nak datang bercuti ,,,,google la habis2,,,tengok bilik yang korang nak duduk tu ,,,ok ke tidak,,,telefon tanya,,,tapi aku tahu kalau korang dok telefon kerap2 pun orang rimas jugak kan,,,haha,,,typical melayu ,, aku kalau korang telefon memang kalau boleh tu nak sehabis baik bagitahu la bukan tepi pantai ,,,bilik simple ,,,tak der apa ,,,tv tak der,,,sebab dah pernah kena ,,,datang2 komplen tu ni ,,,

ada juga yang  nak duduk tepi pantai tapi nak murah2,,,,haha,,,hello tepi pantai haruslah up harga mahal2,,,tepi pantai tu ,,,korang ingat apa,,,tak yah nak komplen2 ,,,nak duduk tepi pantai bayar la lebih,,,,
nak murah2 mai la bilik aku ,,,
chalet depan aku ni ,,,dorang cakap melayu pengotor ,,,suka bagi barang rosak,,,dorang tak layan melayu ,,,
ambik mat salih je,,haha,,,kami pun nak macam tu juga lah,,,satu lagi mat salih baik ,,,suka datang sembang2 dengan kita,,,kalau melayu sombong,,,,kalau yang baik tu baik juga la,,,melayu ni cukup pakej ,,,,ada yang baik ,,,ada yang so-so ,,,ada yang ok lah,,,ada yang teruk ,,,macam2,,,

tunggu la ,,,,bilik kami dalam proses dok loading tak habis2 lagi,,,,haha,,
  

Monday, November 4, 2013

Monday, October 28, 2013

my mom make me jealous !



because of this
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
--

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


omg! this pic soooo nice ,,,how could u leave me mom T_T

is that u mom ,,,no u just standing behing wallpaper right ,,,,muahahaha

why u close u eyes haha,,,this also just wallpaper ,right ,,,so nice ar this wallpaper ,,,

haha so funny ar,,,cute!

omg! bicester village ,,,bicester village ,,biiicester villageee,,,,

whatt! furla ,,,ahhhh 

ok bye!


Sunday, October 27, 2013

MATA IKAN

aku dapat ulser besarr ha....tension la nak makan susah ...nak gosok gigi susah ....macam mana niii....ubat yg dorang cakap bagus tu dah pergi cari tak ader ....nak letak garam sakittt ....minum air bergelen2 dah....tak jugak surut ....bangun pagi mesti sakit mulut....nak bercakap pun susah uwaaaa.....bila la nak lega....

Wednesday, October 23, 2013

Friday, October 11, 2013

Finally

Apa yang finally nya ....sebenaqnya tadi dok belek2 pic sendiri kat fb terjumpalah komen dia ...lalu ku pun gedik klik nama fb dia...ada la dia buat relationship married dengan bini dia....aku pun bukak wah comel orangnya ....Alhamdulilah moga korang bahagia.....aku bukak lagi fb membe baik dia....ada la album yang tak private ....jumpa la pic dia dengan bini dia dok pilih samping ...dorang tengah buat persiapan ....sekarang ni ntah2 dah mengandung pa...comel girl tu....lalu air mata ku pun mengalir ....der ayat ...! Haha.....baru aku tahu sedih jugak bila cinta tak kesampaian ni yer .......serius sedih la weh....Please stop la mata oiii....tidoo lerrr.....sleppp tidooo....jangannn menangisss sambil nyanyi.....hikhik....
Dear rinabali awak kuat kan....kan ker awak selalu cakap awak ni insan terpilih allah .....awak selalu cakap awak kuat kalau nak dibandingkan dengan membe2 kan....jangan la sedihhh ....kan mak cakap nanti adik jumpa orang yang lagi baik lagi dari dia.....lalalallalalaala.....rinnaaa nanti ur turn akan tiba lah....ok girl....big girl don't cry aaa....

Kakak uwaaaa....

Sunday, October 6, 2013

shopping jom





NNB NH10176

Size Available: M/L
Weight: 0.28kg
Size M: Length: 80cm Bust 100cm Shoulder: 36cm Sleeve: 60cm Hem: 160cm
Size L: Length: 82cm Bust 104cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm Hem: 164cm
Material: Chiffon With Full Silk Inner Lining 
**With Belt

RM55 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3

whatapps 0135933115

Monday, September 30, 2013

boaguesthouse in korea yang comelll,,,



comal sangat ha ,,,boa guest house ni ,,,kan best kalau aku ada membe yang pandai travel sendiri2 ni ,,,kalau nak harapkan aku ,,memang tak la,,,aku nak manage sorang2 memang tak la,,,kalau dalam malaysia boleh ,,,kalau luar negara memang aku takut sikit,,,lagipun awal2 dah aku fail tahu sebab apa ,,,booking tiket flight pun tak reti selama ni orang yang tolong booking kan ,,,aku bagi duit nah tolong booking sat ,,,haha,,,aku bagi duit jer selebihnya korang tolong urus sat haha,,,

kemarin sis aisyah datang kami cakap la kami ni logo untuk izzroom pun tak der ,,,dia cakap alah apa susah ni tengok ni simple jer buat macam ni sudah la ,,,,sambil bukak laptop tunjuk boaguesthouse ,,,aku tengok2 wow comelnya ,,,bukan logo tu yang comel ,,,logo tu comel jugak la,,tapi decoration dia tu ,,,dengan cara dorang buatkan tempat tu bila orang tengok orang akan rasa dihargai ,,,lagi segi semua aspek la 

ce korang try bukak web dorang siap ada galery guest yang datang dari seluruh dunia ,,,bestkan,,,aku pun nak buat macam tu jugak la kat izzroom ,,,haha,,,terus aku dapat idea nak deco izzroom punya tempat,,,yeahh! aku nak tiru satu idea dari boaguesthouse ni iaitu mengalukan alukan guest yang datang ,,,
tulis kat papan whiteboard welcome lepas tu tulis nama dorang haha,,,tapi buat lain sikit la,,,kang sama bulat2 korang kata aku meniru plak,,,,





berkongsi dapur ,,,comelnyer hehe,,,

dah la pic2 lain korang google sendiri la hee,,,ni la sebab aku minat korea bagi aku everything about korea kawaii comell,,,

review MACHERIE shampoo


Wangi sangat shampoo ni ....ni botol besar ni dh 70 lebih kalau yg besar mau sampai 100 ni ....oh dunia dunia....memang best shampoo ni....insyaallah kalau rezeki lebih boleh la pakai shampoo ni...susah jugak nak jaga rambut kan...stress betul .....untung la korang yang lahir2 je rambut cantik....ermm....hee...

Wednesday, September 18, 2013

new arrival item!

NNC NH10032

Color Available: Shown As Picture
Weight: 0.23kg
Length: 129 
Bust: 86cm
Material : Chiffon With Silk Inner Lining

RM58 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3

 NNY NH30038

Color Available: Shown As Picture
Weight: 0.34kg
Length: 118cm 
Bust: 60-90cm 
Hem: 170cm
Material: Cotton

RM48 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNY NH30040

Color Available: Green/Fuschia
Weight: 0.38kg
Length: 115cm 
Bust: 80-96cm 
Waist: 50-90cm 
Material: Cotton+Chiffon With Inner Lining
**With Belt

RM57 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNJ NH0923

Color Available: Green/Black 
Size Available: S/M/L 
Weight: 0.29kg
Size S: Length: 76cm Shoulder: 33cm Sleeve: 40cm Bust: 88cm Waist: 32-82cm Hem: 114cm 
Size M: Length: 77cm Shoulder: 34cm Sleeve: 41cm Bust: 92cm Waist: 36-86cm Hem: 118cm 
Size L : Length: 78cm Shoulder: 35cm Sleeve: 42cm Bust: 96cm Waist: 40-90cm Hem: 122cm 
Material : Quality Thick Chiffon 

RM57 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNK NH10261

Aira Fishtail
Color Available: Green/Orange
Weight: 0.22kg
Length: 72-96cm 
Bust: 80-96cm 
Shoulder: 34-38cm 
Sleeve: 60cm 
Hem: 128cm 
Sleeve Hole: 20cm 
Material : Brushed Cotton 

RM52 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNY NH30037

Color Available: White/Black/Coffee
Weight: 0.2kg
Length: 60-70cm 
Bust: 110cm 
ShoulderSleeve: 34cm 
Hem: 116cm
Material: Cotton

RM47 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNY NH30036

Color Available: Shown As Picture
Weight: 0.34kg
Inner: Length: 79cm Bust: 82cm Waist: 70cm Hem: 224cm
Outer: Length: 66cm Bust: 110cm Shoulder: 39cm Sleeve: 55cm
Material: Cotton+Lace
Description: Back Zip.
**Come in 2 pcs With Belt 

RM62 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
 NNY NH30031

Color Available: Brown/Gray 
Weight: 0.2kg
Length: 88-99cm 
Bust: 90cm 
Material: Cotton
**With belt

RM48 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3
NNY NH30039

Color Available: Shown As Picture
Weight: 0.29kg
Length: 79cm 
Bust: 86cm
Waist: 74cm
Shoulder: 35cm
Sleeve: 38cm
Hem: 116cm
Material: Denim
Description: Back Zip.

RM50 INCLUDE POSTAGE
SABAH&SARAWAK ADD RM3



nak order boleh mesej yer,,,whatapps /wechat  0135933115 rina

Wednesday, September 4, 2013

raya 2013

boleh tak nak buat entry raya hahaha,,,
kita masih raya apa! heee

sebenarnya raya tahun ni adalah raya yang paling meriah sekali bagi aku sebabnya semua sepupu aku balik langkawi ,,ye la family aku kan kecik jadi bila dorang semua balik meriah la ,,,memang best la ,,,raya ke 4 kami buat kenduri ,,open house ,kenduri akikah izz ,kenduri kahwin mak sedara aku ,kenduri arwah ,,,satu kenduri berkongsi 4 event ,,,
mulanya aku ingat tak nak beli baju raya sebab aku sekarang jarang bebeno nak pakai baju kurung ,,melainkan kalau aku pergi kenduri la ,,,memang kena pakai baju kurung la,,,tapi disebabkan kaki ni gedik g bejalan kat bazar raya tu ,,,,aku terrrbekenan ,,,terbekenan yer bukan bekenan hahahaha,,,,aku beli baju ni pun sebab dia murah ,,,berapa puluh ntah aku beli sekali dengan skirt ,,,lagi satu baju ni kita boleh pakai asing2 ,,,murah dah berbaloi ,,,jadi aku pun beli la bagi ada satu baju raya kan,,aku ada la jugak beli selendang ,,,tu je la aku beli ,,,
ootd raya day 

raya pertama kami bejalan je tak lekat kat rumah ,,,bejalan beraya rumah orang ,,,raya tahun ni aku tak sempat pergi sembahyang raya sebab mulanya memang la nak pergi ,,,semangat ni bangun awal ,,,,mandi bersiap semua la,,,last2 guest rumah maksu nak masuk ,,,,dia sms cakap dia dah otw ,,,aku ingatkan dorang  dah sampai  ,,,tunggu la kita ni ,,,rupanya dorang dah sampai jeti ha baru ,,,melepas aku nak sembahyang raya ,,,tsk tsk!,,,
raya kedua duduk rumah,, mak aku masak kuey teow sup ,,,dan dah start kerja,,,,raya ketiga petang tu sempat keluar pergi bejalan ,,,malam tu beraya lagi haha,,,raya ke4 kenduri ,,malam sebelum kenduri sempat buat bbq ,,,memang meriah la,,,dengan semua balik ,,,lepas kenduri sorang2 balik ,,,yang tinggal 4 orang je,,
raya ke berapa ntah ,,,kami pergi island hoping ,,,lepas seminggu baru dorang semua balik ,,,ye la dah start kerja kan,,,sunyi la rumah 
orait ,,,layan gambar aje la sepanjang raya ,,,










end raya 2013

Sunday, September 1, 2013

perhentian island trip

assalammualikum 

yeahh dah balikk ,,,dan dah bertambah hitam kulit huhu,,,tapi perhentian island ni tersangatttlahh best ,,,,cantik sangat tempat dia ,,,baru selesai kira berapa rm dah habis sepanjang pergi sana start dari mula sampailah balik rumah even duit toilet pun aku kira sekali ,,,

sebenarnya aku dengan membe aku rancang nak pergi melaka makan2 ,,,tapi disebabkan adik dia n membe dia tak jadi ,,,terpaksa la kami berdua tukar plan ,,,aku cadang pergi pulau sebab boleh mandi2 pantai ,,,maka perhentian menjadi pilihan ,,,,

 pergi sana tampa booking apa2 ,,,redah saja haha,,,sebab kalau booking dorang suruh ambik pakej ,,,aku google ramai yang tak puas hati bab makan ,,,jadi aku memang tak nak ambik pakej ,,,membe aku pun cakap membe dia pesan tak payah ambik pakej ,,,maka kami redah saja,,,

pulau perhentian ada dua iaitu perhentian kecil dan besar kami duduk perhentian kecil sebab ada bilik murah2 dan perhentian kecil lebih hidup malam2 perhentian kecil lebih sesuai untuk backpacker macam kami ni ,,,,,menginap di long beach,,, chalet kami duduk adalah lemon grass rm 80 semalam ,,,bilik memang daif tandas kat luar ,,,memang tak best tapi disebabkan penat bejalan dari pantai satu lagi ,,dah jumpa tu ambik aje la sebab murah ,,,sebenarnya ada lagi murah rm50 semalam rock garden tapi dah penuh tinggal rm 100 lebih jer,,,kalau ikutkan nak jer bilik tu tapi bajet2 duit kan,,,redha aje la,,,,

                                                        kekurangan lemon grass chalet                                                    
- bilik yang daif 
- selimut tidak disediakan 
- tuala tidak disediakan 
- tandas diluar tapi tandas ok je 
-owner yang tak best 
- bantal busuk kotor patut tukar 

kelebihan lemon grass chalet
- dekat tepi pantai 
- murah 

bagi aku kalau yer pun buat bilik bajet jual murah2 ,,,jangan la daif sangat keadaan bilik tu,,aku paham mat salih jenis tak kisah tapi tahukah anda dorang tu pembersih kot ,,,aku rasa dorang duduk situ pun sebab dorang bajet duit,,,sebab murah ,,,,jadi la melayu yang tak kedekut ,,,bulan2 masuk beribu ,,,bagi la bilik tu cantik sikit ,,,ni bantal pun layak letak kaki jer,,,ni ler yang memburuk kan malaysia ,,,,dah tu layan aku dengan membe aku nak tak nak je ,,,tahu la tak layan melayu pun,,,kami bagi duit kot ,,,

lemon grass chalet tak layak melayu duduk kecuali korang tak kisah la kan ,,,kami pasal tutup mata jer tu pasal boleh duduk haha,,,,tapi memang melayu tak layak la duduk bilik macam tu ,,,korang nak sembahyang susah nasib aku bawak tikar ,,,kalau ada anak lagi susah ,,,korang kalau pergi perhentian bawak duit lebih sikit cari bilik yang selesa ,,,

perhentian kecil
perhentian kecil sesuai untuk orang2 yang backpacker ,,sebab chalet2 dia lebih murah ada yang semalam rm50 jer ,,,perhentian kecil ada dua pantai ,,,long beach dan tak tahu nama apa pantai ni ,,,pantai yang aku tak tahu nama tu ,,pantai dia tak cantik ,,,tapi untuk yang menginap kat sharila untung la sebab sharila ada private beach untuk guest dia ,,,pantai yang aku tak tahu nama apa ni memang sesuai untuk family ,,,bilik2 sepanjang pantai tu pun kebanyakkan nya mahal ,,,mahal dan cantik ,,,,
disebabkan aku dah google jadi aku tahu la kewujudan long beach ni,,,jalan nak pergi long beach ni kena jalan kaki jer,,,,pertama kali korang lalu jalan tu memang penat ,,,dah banyak kali rasa dekat jer haha,,,
long beach ni malam2 mat salih dok berparti ,,,jadi pantai dia malam2 memang happening la,,

perhentian besar
hotel2 mewah ada kat sana ,,,yang ada family elok pergi sana saja ,,,malam2 pantai dia memang sunyi sepi la,,,,sebenarnya perhentian kecil ke besar ke sama saja ,,,cuma korang pilih la nak ketenangan ka nak enjoy2 party ,,,,kalau nak hotel mewah pergi perhentian besar jer,,,

what der?

pergi sana bajet2 jadi ni la makanan dikala lapar,,,sebabnya makan kat sana tersangatlah mahall 

bukti makanan sana mahal memang kena jadi kaya kalau pergi sana haha,,,

perhentian kecil long beach ,,,perhentian kecil ni ada dua pantai time sampai tu bot lepaskan kami kat pantai satu lagi tu,,,kat situ memang hotel mewah2 sharila hotel kat situ la,,,tapi disebabkan kaki melangkah juga kat long beach ,,,maka sampailah kami ,,,sampai2 tu terus nampak rock garden tahu kat situ ada bilik rm50 terus daki anak tangga tanya bilik,,,tapi tak der dah penuh,,,terus turun jumpa lemon grass ,,,haha aku tengok pic cantik ,,,pergi tengok bilik alahai tipah tertipu patutla dia suruh trngok bilik dulu haha,,,sekali lagi redha ,,,


long beach 

ni salah satu pantai yang dorang singgah  kami ambik long trip for snorkeling sampai muntah aku ,,pening2 ,,for long trip rm 50 dia pergi shark point ,coral point ,turtle point ,singgah pantai ni ,,,singgah makan kat fisherman village kat sini makan murah sikit ,,,

sini memang cantik air dia jernih 

aktiviti kat sini mandi jemur mandi berjemur 
bajet mat salih 
burn baby burn 

ini gambar long beach malam2,,,

 ni gambar pantai yang aku tak tahu nama apa tu ,,,pantai dia tak cantik la,,,

baby turtle

 aku memang sentiasa menarik perhatian orang ,,,time tunggu bas kat syahab perdana ,,,tunggu bas nak ke butterworth ada abang tu tanya nak pergi mana ni beg besar ,,,lari rumah ker,,,aku iyakan jer hahaha,,,,
ni gambar time dah sampai kat besut ,,,sampai pukul 5 pagi ,,,

ni peta perhentian kecil dan besar 

belanjawan aku sepanjang pergi sana start dari aku keluar rumah sampailah aku balik rumah adalah rm500 lebih ,,

tiket boat langkawi kuala kedah rm23 
bas alor setar ke butterworth rm10.90 
butterworth ke kuala besut rm50 
tiket boat kuala besut ke perhentian kecil rm70 pergi balik 
penginapan rm 80 
air panas rm1 
snokeling rm 50 long trip
pemuliharaan rm5
burger rm5
nasi goreng kampung rm8 
mineral rm3 
100 plus rm 4
makan kat fisherman village rm 9.30 
beli fridge magnet rm25 
tiket bas kuala besut ke butterworth rm50 
butterworth ke alor setar rm 10.80 
boat kuala kedah langkawi rm 23

ada lagi yang tak masuk list ,,beli tedy bear turtle ,,,makan time tunggu bas kat kuala besut tu ,,masuk tandas ,,,haha

total all rm 500 lebih la ,,,yang bestnya bas hantar terus ke jeti kuala besut ,,,balik pun sama naik bas kat kuala besut ,,,dari butterworth ke kuala besut 8 jam ,,,kami naik bas malam ,,,naik pukul 10 malam sampai 5 pagi ,,,balik pun malam naik bas kul 8 sampai kul 5 pagi ,,,biasala orang langkawi kalau nak bercuti memang kena keluar duit lebih sikit ,,,haha,,,

tips 
tak yah berangan nak tarik beg roda haha sebabnya sana mana ada jalan ,,,bawak la beg backpacker macam aku even hudoh beg beso lagi dari tuan ,,kahkahkah,,

bawak beg waterproof untuk letak camera 

bawak la segala benda yang waterproof sebabnya peratus korang kat sana adalah main dengan air,,,air dan air,,

kalau ada penyakit apa2 silalah bawa sekali pergi pulau sebabnya kat pulau tak der farmasi ,,

kalau ada baby tak payah la bawak pergi bercuti kat perhentian agak tak sesuai sebab kena naik speedboat laju tapi mat salih relex ja bawak baby dorang snokeling sekali 

bawak la pakaian mandi yang mencukupi sebabnya aktiviti korang adalah air air air ,,,

makanan kat sana memang mahal gila jadi silalah bawa wang secukupnya 

kalau nak pergi sana kan selalu orang akan ambik pakej kan ,,aku tak galakkan korang ambik pakej la sebabnya ramai yang komplen dorang bagi makanan tak sedap ,,,habis duit je,,baik korang makan sendiri ,,banyak jer restoren kat sana cuma mahal ,,,pejam mata haha,,,

bawa duit secukupnya siap2 sebelum pergi pulau sebabnya kat pulau tak der ATM 

kalau ada camera waterproof jangan lupa bawa sekali rugi oo kalau pergi snokeling tak snap gambar atau rakam video sebab cantik sangat kat sana

kalau korang tak tahu berenang jangan menipu cakap jer tak tahu sebabnya kalau nasib korang baik boatman tu baik hati dia akan layan korang ,,,,kalau korang girl yang comel or cantik memang suka la boatman tu layan ,,,hahaha,,,membe aku syok ar dia ,,tak yah berenang boatman tarik je tangan dia bawak pergi tengok coral ,,,aku ni jenuh nak berenang ,,,penat oo berenang ,,,sampai kan sharkpoint  aku dah letih aku duduk je dalam boat ,,,tak bekesempatan nak tengok shark ,,,

bawak topi jangan lupa panas2 boleh lindung muka 

bawak sunblock jangan lupa nanti burn  

nak upload video ,,,kenapa ntah tak boleh ,,,tak pa la aku publish dulu la entry ni ,,,kalau boleh tunjuk kat korang video snokeling aku tu best sikit,,,nampak ikan coral penyu ,,,baru korang bekobar kobar nak pergi ,,,haha,,,


the end perhentian island trip