Followers

Saturday, June 22, 2013

cinta ada dimana2

ye ke cinta ada di mana2,,

aku teringat zaman sekolah dulu ,,seawal darjah 6 aku dah kenal apa itu cinta tu pun sebab membe aku yang comel tu bercinta dengan seorang boy satu class dengan dia ,,nak kata aku kenal cinta seawal darjah 6 tu tak la jugak ,,,ntah la aku kenal cinta seawal bila ,,,cinta ni kan universal time tadika dah diajar cintakan nabi cintakan tuhan ,,cintakan makbapak ,,cintakan boyfriend eh! yang ni tak heee,,,aku plak ado ker bercinta zaman sekolah rendah ,,,nggak ada nyer sapa lah yang nak kat budak kecik ni time tu dah la halus comot plak tu ,,,tapi time aku darjah berapa ntah ada la sorang kakak ni mintak nak jadikan aku adikangkat dia ,,aku ok jer mula2,,tapi disebabkan aku rasa macam ada pertalian ,,aku jadi tak senang duduk ,,padahal tak der apa pun ,,,lalu ku putuskan hubungan itu ,,,acewah! 
yang lawaknya time rehat kot time tu aku pergi jumpa dia ,,terus cakap nak putus hehehehe,,,senang gila ,,dia pun ok ,,,

lepas tu tadi siang ,,ke siang tadi ,,apa2 jer la,,,aku teringat membe baik aku dulu dok hostel kami tido satu katil ,,korang bayangkan katil bujang tido dua orang ,,,,lepas tu katil aku tingkat dua ,,katil besi dua tingkat tu ,,aku dapat tingkat 2 ,,,betul2 kipas peh! memang port sempoi ar,,,jadi disebabkan port dia katil bawah dan malam2 terlindung dari angin kipas ,,lalu ku hulurkan bantuan ,,,ceh! bantuan konon ,,ajak dia tido dengan aku la,,aku bukan lesbian tau,,,yang sebenaqnya aku penakut bhahahaha,,,,padahal katil kembar dua dua kot ,,,hee,,,ko la rina ,,,dia pun setuju ,,,tiap2 malam tido sama,,,aku dapat tau yang dia bercinta dengan sorang mamat ni ,,,dorang bercinta lama gak,,tapi tak pernah jumpa,,,bergayut jer keje,,,tapi ada kirim gambar la,,kiranya kalau rindu boleh tatap gambar la,,,,so sweet! hee,,,jadi aku selalu gak la dengar story pasal dorang,,dah nama pun tido sekali ,,,rapat la,,,

aku dulu pernah gak la berkawan melalui telefon ni,,,jumpa tak pernah ,,,ntah macam mana boleh kenal dia ,,,mesej jer kejo aku dulu ,,,dia ajak couple ,,,disebabkan aku rendah diri dulu,,aku sedar aku tak cantik pendek,,aku cakap dengan dia tak payahlah ,,kita kawan sudah,,,lagipun dia belum kenal aku ,,aku tak kenal dia,,,jadi dia pun ok,,yela aku tak rasa yang dia akan suka aku kalau jumpa aku depan2 time tu ,,,tapi kami ada berutus surat gak la,,hee,,sampai sekarang ada lagi surat tu ,,dia so hensemm kot,,,tinggi lagi ,,,
ramai jugak yang bercinta dalam telefon ni junior aku pun ramai yang kes macam ni ,,,
heran jugak aku macam mana dorang boleh bercinta tampa jumpa depan2,,,

so sekarang conclusions cinta ada dimana mana ,,,,haha,,,betul la kan ,,mana kita nak tau cinta kita tu ada kat mana,,,boleh jadi depan tandas,,,boleh jadi dalam flight,,,tak mustahil la cinta dalam fon ni akan bahagia ,,,,mana nak p tau kan mula2 menang tak pernah tangok muka,,bercinta dengar suara ja,,,last2 jumpa ambik kau hensem macam korea,,,yang girl plak cantik ayu sopan macam situ nurhaliza,,,sapa nak tolak kalau jumpa macam tu ,,,,hikhikhik,,,moga korang bahagia la kawan ,,junior ku,,
aku pulak cinta ku tewas kerana apa ,,,ntahh laa,,,yang penting kena kejar cinta si dia yang satu ,,,puasa dah nak dekat  ganti puasa nya belum lagi,,,

xoxo selamat malam ,,

Thursday, June 20, 2013

BANGKOK 2013

nak bercuti di langkawi tapi tak cukup duit ???

sapa yang tak mau bercuti kan ,,,tapi bila dengar bercuti ja mesti dalam pala otak dah kira2 akan habis duit  berapa banyak,,,,jangan risau aku boleh tolong korang ,,,ce wahh ada hati nak tolong orang 

tak ha begini ceritanya ,,
selain daripada rumah kayu paksu dan maksu tu aku ada satu lagi bilik yang boleh korang sewa


ni ha bilik yang aku boleh bagi murah tu,,,





bilik ni besar that's why la boleh masuk ramai orang ,,kalau ramai macam ni plak ceritanya 

 maaf tilam tak berbaju baru lepas mandi heee ,,,,baru lepas cuci bilik,,,tak sabo nak snap pic tu yang tilam masih lagi berbogel 

kami akan letak sofabed kat situ sama seperti yang disediakan dalam rumah maksu dan paksu boleh tengok kat link di atas,,

jadi total kalau mengikut keselesaan tempat tido 6 orang ,,,kalau korang lebih dari 6 ,,,,ambik la rumah paksu + maksu  ,,,paksu maksu sebelah sebelah jer,,yang bilik bajet dekat jer dengan rumah paksu maksu 
cuma jauh sikit je ,,,,sikit jer ,,dekat cereption ha senang ,,,

pasai pa dia murah ha korang ingat free2 jer orang nak bagi murah sebabnya adalah bilik ni bersambung dengan rumah aku ,,jadi kurang privacy ,,,kalau nak honeymoon memang tak sesuai la,,,kalau nak honeymoon ambik rumah maksu paksu ,,,ha rumah kayu tu memang tak dok sapa kacau ,,,
dan satu lagi bilik ni tak der tv ,,,tapi bilik ni selesa jer acon ada kipas pun ada,,,
that's why la kami tak kisah letak harga murah ,,,asalnya tu bilik aku kot ,,,korang nampak tak petak kayu tu yang dekat kerusi tu ,,tu asalnya pintu ,,tapi dah kami lepas sewa ,,,kami tutup la ,,,buat pintu baru belah luar,,,

harga dia rm50 jer untuk 2 orang
6 orang atau lebih rm80 

kalau tengah high season 
2 orang rm 70 
6 orang atau lebih rm100

kalau korang lebih dari 6 ikut suka la ,,tapi jangan merungut tak selese ka tin sardin ka,,,
 ni untuk yang save budget ,,lokasi pantai chenang 
bilik ni laku kat  mat salih2 dorang suka sebab  murah ,,
student2 pun suka sebab murah ,,,,

berminat kol jer rina 0135933115

Sunday, June 16, 2013

All from the thewonderlust

Dalam kata nak puasa shopping tu...beli jugak ha! Tapi tak pa aku beli baju yang boleh aku pakai hari2...tak macam dulu beli baju merapu ropon2 lah...tak dok lengan lah...yang ni ada lengan tak payah cover dengan inner lagi...kalau dulu baju merapu lepas tu nak pakai jenuh kena pakai inner lah..cardigan la...berlapis2...thewonderlust ni baju dia semua jenis yang sesuai untuk bertudung ....mak2 kita pun boleh pakai ..pandai dorang cari baju....lepas ni tak payah beli on9 dah....dalam kata nak puasa shopping aku beli sampai 4 ...fuh! Kopak duit....oh ya korang juga boleh beli on9 cari nama thewonderlust kat instagram. ..see yaa!


Saturday, June 15, 2013

Langkawi ribut

Langkawi telah dilanda hujan lebat selama berhari2 ...tak berenti2 ...rumah aku pulak tereh sana tereh sini rumah sambung2 macam tu la...satu hari tu tiba2 ja hujan lebat sangat2 sampai wayar elektrik rumah tercabut ...terpaksa la tipon tmb ....hari khamis hari tu aku dengan mak aku kena pergi alor setar ...sepanjang perjalanan tu hujan lebat sangat...dalam hati risau kalau2 laut beralun..memang betul pun ...tengok laut beralunnya...nasib la naik kuala perlis...kena alun sikit ja...tapi hujan tetap tak berenti...kejap lebat ...kejap rintik2 ...jumaat balik cuaca dah ok...laut pun dah stabil...Alhamdulilah. ..
Ni sempat la snap sikit picture






Thursday, June 6, 2013

cinta itu buta last episode

assalammualikum 

masih ingat kah lagi cerita yang bertajuk "cinta itu buta"rasanya mesti la korang tak ingat kan,,,aku bukannya blogger femes yang korang nak tunggu aku update hikhik,,,dah berzaman dah entry tu,,,so sekarang aku nak sambung lah sebab cerita tu dah ada penamat ,,,happy ending ke tak korang kena baca ler ,,,pada yang tak pernah baca sillah la baca dulu entry yang aku bagi link ni ,,,


,,,,,,,,,,,,,,,,,masihkah ada cinta ,,,,,,,,,,,,,,
hari berganti hari ,bulan berganti bulan ,tahun berganti tahun ,jam terus berdetik ,,semua itu terus berjalan tampa menunggu kami , aku teruskan kehidupan aku dengan kerja2 aku,,mungkin si dia juga sama ,,,aku cekalkan hati untuk melupakan nya,,,kadang2 aku terbabas juga sms si dia ,,ada juga si sia membalas sms aku ,tapi hanya ketika itu ,malam2 aku tidak lagi dibayangi si sia ,,,aku tidur dengan aman sekali ,kadang2 aku bercuti dengan family teman2 ke luar negara ,tapi hanya asia ,kerana aku belum cukup duit untuk ke negara2 eropah 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hatiku tepu ,,,,,,,,,,,,,,,,
pintu hati aku sudah tertutup ,,,pokok kalau tidak disiram dibaja mati la dia,,mana mungkin pokok yang sudah mati hidup kembali ,,,,aku sudah bertekad untuk melupakan nya ,,,lalu aku sms yang aku akan melepasnya ,,itu lah sms terakhirku ,,,si sia diam membisu ,,,,bulan berganti bulan,,,hari berganti hari ,,,aku sudah tidak mempedulikan perihal lelaki,,yang aku peduli adalah duit ,,,kerana hidup sekarang semuanya duit,,,dengan duit jugalah aku boleh melancong ke sana sini ,,,tapi aku tidak lah obses terhadap duit ,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,berakhirnya cinta kami,,,,,,,,,,,,,,,,
satu hari sedang aku sibuk bekerja ,kakak aku beritahu aku yang si sia sudah berkahwin ,kerana kakak aku masih mengikuti nya dia instagram ,lalu aku pun bukak instagram nya ,yer memang si dia dah berkahwin ,,,nasib aku tak meroyan ,relex jer tengok pic hantaran dia,,,masih cool,,,maka bermula lah detik dimana setiap malam aku akan melawat instagram dia tengok kalau2 ada pic baru,,,day 1 tiada day2 tiada day3  entahlah ke berapa hari aku tak ingat ,,,last2 satu malam ADA! pic kolam kat sebuah hotel siap tulis honeymoon ^_^ amboi ,,time tu ada la sedih sikit,,sikit ja,,,hee,,,sekarang aku dah tak bukak instagram dia ,,,lega dah tau dia kahwin ,,,
maka dengan ini aku isytiharkan aku single hahahah,,,happy ending ,,,bukan dah lama ka aku single teehee

the end

Saturday, June 1, 2013