Followers

Monday, July 21, 2014

a month in ramadan

assalammualikum

5 days to go ,,,wee raya raya ,,, dah nak habis dah puasa,,, cepat sungguh masa ,,,, sepanjang bulan puasa ni banyak juga la aktiviti yang aku dah buat ,,, awal2 puasa hari itu aku berazam nak terawih penuh ,,,last awai2 tu ja la,,,lepas tu mak aku cuti la plak ,,,segan nak pergi sorang2 ,,, jadinya dah tinggal terawih,,,lepas tu kadang2 ada hari yang guest datang check in malam so terpaksa tunggu la,,,tinggal lagi terawih ,,,hais,,,lepas tu pergi kl la,,,balik kampung la,,,tinggal terawih lagi,,,sekarang tinggal berapa hari je lagi aku nak la pergi terawih ,,,harap malam ni boleh la,,,semalam tak dapat pergi ,,,kena kerja ,,,aigoo

 dapat hadiah bzday lagi hehe,,,,

aku dapat telekung lcyra  colour pink,,,dah lama berangan nak beli tapi tak beli2,,,sebab telekung kan cuba berangan jeans guess laju ja dia beli,,,,,dasarr ini budakk! selain telekung membe aku ni siap print gambar2 kami lagi,,,,haha,,,sweett,,

ootd konon konon nya,,,fell like a  princess 


aku beli lipstick mary kay ,,,cantik lembut jer colur dia,,,tekstur dia pun lembut halus macam lipstick korea aku 

 membe aku ajak pergi kl nak shopping katanya,,,,aku on jer,,,

berbuka dengan  korean food 

 tamak haloba muhaha

time kat airport  tu dari jauh aku nampak ada orang dok lambai2 ,,, membe aku tanya sapa tu ,,,haha,,,dah sampai dekat baru perasan membe kami,,,haha ,,,ciwa dia kerja kl nak balik langkawi ,,,sama flight la plak ,,,, 
lepas tu ciwa jumpa membe di plak ,,,, sama flight juga ,,,haha ,,, kebetulan ,,,, last2 tengah dok berbuka tu dorang announcer yang flight delay ,,der,,,dari pukul 8.30 lajak ke 10.45 lama tu,,,dah la kami sampai airport awai ingat nak shopping kat airport ,,,, sampai2 tak menarik pun kat airport,,,victoria secret menarik,,,ada sale dah murah lagi dari aku beli kat pavi,,,dapat la coupon makan,,,

balik kampung di thailand ,,,dekat thai sana kan minyak mahal ,,, so dorang banyak pakai gas,,,murah balik,,,

 kampung tok aku dekat dengan jeti pergi koh lipe,,,mulanya aku saja ajak mak aku ,,,mak aku cakap puasa nak buat apa,,,pergi sana buat penat,,,ada adiiberadik mak aku kerja sana ,,,dia call dorang cakap apa tak tahu lah,,,lepas tu terus mak aku jom kita pergi,,,yahoo ni pic time sampai basah weh tak der jeti dorang lepas kita macam tu jer,,,aku kan pendek orang basah takat lutut jer,,,aku basah sampai punggung ,,,hais ,,,batal puasa aku,,,haha,,,1 jam naik speed boat dah la sampai kat tengah tu hujan ribut,,,dorang siap muntah lagi ,,,nasib baik aku ok ,,,aku kan orang pulau ,,,, 
time sampai tu nampak sekolah heaven kau sekolah tepi pantai,,,is koh lipe ok,,,destinasi pelancongan mat mat salih kot,,,lawa dia tak payah cakap lah,,,memang cantikk ,,,air jernih,,,aku rasa macam tak nak puasa nak mandi pantai,,,

mesti best kan,,,sekolah tepi pantai tu ,,, merajuk kat cikgu boleh lari duduk tepi pantai ,,,hahaha,,,,

 ni katilnya 

sampai2 jer dah ada orang jemput,,,memandangkan adikberadik kan so dapat la harga adikberadik,,,hehe ,,,
tapi resort kena bayar la,,,sebab dia bukan kerja resort ,,, ada banyak penginapan yang boleh kita pilih ,,,,besar juga koh lipe ni,,,dia ala2 perhentian tapi dia besar lagi lah,,,cari punya cari resort dapat lah bundhaya resort nak duduk semalam jer,,,so aku cakap kat mak aku cari lah yang cantik2 sikit,,,so pilih bundhaya sebab cantik,,,ambik family room ,,,kami 4 dewasa 1 kanak2 ,,, so duduk sekali jer,,,bilik tak besar mana ,,,tapi 1 malam jer boleh lah,,,harga 200 lebih,,,untuk bilik 2 orang harganya 100 lebih,,,tapi sarapan pagi tak halal kata dorang ,,,depa habaq siap ,,,tapi tak pa kami puasa so memang tak perlukan sarapan pagi pon,,,

kalau korang pergi disarankan jangan bawak luggage situ pantai tak der jeti jenuh nanti ,,,dan pastikan korang siap sedia untuk basah ,,,jaga kamera fon bagai tu ,,,,nanti basah ,,,pitam ,,,

READY !!! IS KOH LIPE TIMEEE








haha toilet art katanya
















NAHHHH!!! letak pic besor besor baru puas hatiii ,,, ,,,,

pehh berapa das la ni,,,

 mercun mercun
 beli beli 

 aku teringin nak makan so aku beli  la 1 ,,,walaupun harga dia mahai,,,mak aku cakap nak makan jangan kedekut hehe.,,,

taraa aku beli baju kat filzah anak membe aku ,,, ada dua dress aku beli ,,,yang ni kain dia lembut jer,,,comey sangat dia pakai ,,,gerammm,,,

raya kali ni aku rasa agak awal juga la aku buat persiapan hehe,,,aku beli kat zalora jer,,, tak sangka padan haha ,,,lepas ni boleh beli lagi,,,raya kali ni ada 2 baju ,,,kat thai dorang punya baju2 lagi meriah,,,,banyak dress datang dari indo ,,,,cantik2 ,,,,design memang lawa2,,,kena pandai pilih jer,,, aku beli 1 dress yang simple sikit,,,tak nak la over sangat ,,,aku dok malaysia bukan thailand,,,haha,,,,
beg ka kasut ka tak der lagi,,,teringin juga nak beli beg kasut raya ,,, uptown raya kali ni kat langkawi semua cantik2  ,,, ala2 jovian pon ader,,,kelas kau ,,,nanti aku nak pergi lagi,,,mana la tau ada yang padan,,,boleh caras 1 hehehe,,,


ORAIT DONE !

1 comment:

Nadya Bubble said...

Singgah sini kejap, hai :)

Al-Quran comel ni tinggal 4 corak je~~~
http://nadyabubble.blogspot.com/2014/08/rainbow-al-quran-madina.html