Followers

Monday, April 9, 2012

apalah sangat yang di taksubkan dengan jenama tu

anyong
assalammualaikum

 dulu aku selalu  nak benda semuanya yang berjenama bukan belagak tapi terpengaruh dengan kak aku kot ,,kak aku dulu barang2 dia semua berjenama tapi dia simpan duit sendiri  beli benda2 tu,,,duit lebih2 yang ayah bagi time pegi sekolah tu la dia simpan bila cukup dia beli la baju la apa la,,time keja pun dia still beli benda2 berjenama ,,,but now dah tak boleh sebab dia dah ada anak ,,anak laa pulak ambik alih kan,,nak susu of course yang terbaik mahal pun nak buat macam mana kan untuk anak,, 
baju anak pun mesti nak yang nampak cantik segak bergaya kan ,,bila dah segak bergaya mesti yang berjenama ,,yang tak berjenama mana cantik doh!,,harap tengok luar je cantik bila pegang mak oii kainnn keras and kasar ,,untukk anak tak pe tak kisah hehehe,,semua untuk anak tapi makayah pakai yang tak berjenama  hehehe,,aku pulak dulu time study memang tak kisah jenama tak jenama aku bantai je semua 
ye la time study kena jimat  mana bulan2 nak bayar duit rumah sewa makan minum,,,dulu zaman sekolah memang aku mewah ye la duduk asrama makan minum semua kerajaan tanggung makan 5 kali sehari 

time tu aku tak gemuk tapi berisi aku suka sebab aku kan kurus orangnya,,
zaman sekolah memang best sebab aku form 4 n 5 aku duduk teknik duduk asrama ,,seronokkk duduk pulak dekat pekan,,dekat dengan tesco hahaha,,duit ayah aku bagi aku buat shopping hehe beli baju la tedybear la ,,bantal comey2 la,,macam2 ,, bila balik kampung time tu memang best,, naik bas ,,naik bot ,,barulah feeling2 budak skull  cuti jumaat saptu jangan harap la aku nak balik langkawi ,,minggu ni aku pergi rumah kawan no2 ,,minggu depan rumah membe no1 ,,merata la aku p ,,sekitar kedah la,,,kampung NAKA pun aku pernah pergi tau ,,aku tak tahu pun yang NAKA tu jauh pendalaman ,,hehe,,tapi kampung pendalaman pun ok makan beso tau sedapp,,
zaman sekolah beli bra dekat hari2 je ,,borong sakan ,,kedai2 jenis macam tu la,,ah! maklumlah tak kisah pun tak berjenama time tu ,,tapi sekarang jangan harap aku nak pakai yang tak berjenama pakaian dalam

ada sebabnyaa bukan berlagak ok! tapi untuk keselesaan ,,yang biasa2 tak tahan basuh 2 tiga kali dah terkeluar benang la senget lah ,,kalau ko nak ke pakai bra yang span dia senget eiiii,,kang orang kata tetek ko senget bahahabhahaha! ops!
daripada aku dok beli yang tak berjenis 2 tiga kali tukar baik beli yang berjenis means berjenama or yang berpatutan laa,,,tapi sekarang bila dah merasa cari duit sendiri aku jadi malas nak pikir benda2 yang semuanya nak nampak luxurious berlagak je suma tu  baju2 yang tak berjenama pun ok sebenarnya pandai2 la pilih ,,pilih la kain yang ko rasa sedap lembut je bila pakai ,,yang terok2 tak yah la beli,,,kadang2 aku rasa macam kita ni diperbodohkan oleh jenama sebab sikit2 nak yang jenama ,,,memang la yang jenama tu ok kainnya elok ,,bagus ,,tapi janganla sampai ko tu tak cukup makan ,,ukur baju dibadan tu dulu boleh tak,,,,aku pun minat beg LV,,PRADA,,teringin nak pakai SKII taw ,,tapi harga dia angka ++++ ambek kau ,,tapi kalau ko kaya mampu dipersilakan tak der saper2 nak halang ,,kalau aku duit banyak pun aku beli segala jenama2 yang aku minat ,,ahmaklumlah duit banyak kan ,,

sekarang ni ramai sangat yang berlagak ,,eiii tolong laa nak buat apa la berlagak ,,,aku! berlagak ke?? ermm,,kalau korang rasa aku berlagak mintak maaf lah ,,tak perasan kot hehehe,,,baru2 ni aku jumpa entry dekat fb remaja cina sanggup jual buah pinggang gara2 nak kan iphone eis2,,,korang janganlah jadi macam tu,, iphone tu bukan bagus sangat pun ,,jatuh pecah tak tahan kot,,,tak pun nak sangat teringin gila2 kumpul la duit,, pelan2 dapat la iphone tu ,,,bagi aku iphone tu sama ja fungsi dia macam nokia experia ,,samsung s2 ,,,cuma jenama ja yang buatkan dia mahal ,,korang tak rasa bodoh ke??,,beli benda tu dengan harga mahal padahal korang boleh dapat benda tu dengan harga yang murah ,,jangan terlalu taksub sangat dengan jenama tak kemana pun,,,boleh pakai benda2 jenama tapi janganlah sampai taksub sangat ,,terok sangat ehh,,aku pun ada yang aku pakai berjenama ada yang tak,,,ikut dan aku ja ,,,
pendek kata ukur baju dibadan sendiri

2 comments:

kai said...

biase org yg bli brg yg bjenama utk kualiti.

reyna said...

memang diakuii sangat2,,tapi jgn terlalu taksub ,,sya pun pakai yg berjenama ,,,