Followers

Tuesday, March 19, 2013

simple makeup yang tak berapa nak segak kahkah

aku memang tak reti makeup tapi kalau nak conteng muka sendiri tu bolehlaa dari bogel tak bercolour kan kahkahkah,,,,
buat masa sekarang aku menggamalkan simple makeup yang orang tak nampak aku makeup ,,sebab aku malu nak makeup tebal2 dan nampak sah2 kau tu makeup,,,aku pernah la belajar makeup sekali dulu ,,jadi ilmu shading shading makeup tu ada la sikit,,,tapi aku tak amalkan pun,,,aku just kalau makeup pakai faundation ,,mascara ,,,lipstick,,,eyeshadow,,,bedak,,,blusher,,,paling aku suka blusher sebab muka aku kalau tak pakai blusher memang kusam la ,,,bila pakai tu nampak la bentuk sikit dan ceria ja muka tu,,kalau tak pucat jugak,,,jenama yang aku pakai sekarang simply siti dan elianto sebab halus jer tekstur dia,,,
tak banyak pun koleksi yang ada sekarang ,,,tak mau membazir sebab tak banyak event pun yang memerlukan aku makeup ,,,jalan2 jer la kalau nak bergaya lebih pun ,,,sekarang ni aku tengah tertarik dengan jenama korea etude house ,,,nak beli nanti 

ni muka tampa makeup ,,muka aku ni tinggal parut lagi,,kat dahi dia naik bintik2 ler plak,,,ni semua sebab panas ,,,



yang ni simple paling2 simple,,,letak eyeshadow colour soft pink,,,


yang ni makeup rainbow namanya kahkahkah,,,main hentam buh tiga colour

gambo gelap je kan,,ker laptop aku yang gelap,,,
sory yer aku tau aku tak segak tapi tempek jugak muka aku yang tak segak ni,,,,
korang kalau pandai makeup meh sini ajarin aku dong ,,,
dah ar merapu betul aku ni ,,tehee,,

have a nice day,,

2 comments:

AyueJean AJ said...

banyakkan praktis...
nanti mesti okay..
AJ pun tak pandai sangat... =D

reyna said...

hee,,,ayuhh,,