Followers

Sunday, October 7, 2012

shopping at hanoi

assalammualikum

shoppingggggggg! ampa suka dak?? ,,suka dakk??? mesti suka kan bab2 shopping ni ,,mohong sangat tak suka ,,hee,,hotel tempat kami menginap tu tengah2 pekan ,,,memang dekat gila nak shopping ,,keluar hotel ja  ada butik ,,,jalan kaki ja ,,,hotel kami duduk tu angel palace hotel so boleh google kalau nak info ,,,korang kalau datang vietnam jangan lupa shopping kain ,,bling bling kain  dia ,,,siap ada yang baldu lagi,,mula2 aku heran jugak tak kan nak buat baju kurung dengan kain baldu ni kot,,,rupanya fesyen depa baldu tu dok kat depan,,belakang tak de la baldu ,,tak panas la ,,,kalau kita baju kurung dorang baju tradisi dorang  ala2 baju punjabi ,,,lagi kat sana korang boleh beli lukisan dorang lukis sendiri memang cantik gila,,,aku pun ada beli gak,,nanti aku tunjuk ,,,harga dekat butik memang mahal la,,,bukan ori pun,,,lagi best beli kat pasar malam ,,kat pasar malam aku beli t-shirt rm9 je duit kita,,,hotel kami dekat dengan dong xuan market tempat murah untuk shopping ,,kami jalan kaki je,,tapi kalau korang malas nak jalan kaki ,,korang boleh naik teksi or beca,,,best lagi jalan kaki boleh tengok butik2 boleh singgah jamu mata,,boleh shopping apa yang patut,,tapi kalau orang tua2 tu better korang suruh naik teksi la,,sebab nak kata dekat sangat tu memang tak la,,

cantik kan,,boleh tak aku nak kahwin pakai macam ni,,hee,,

ohh! nak tawinn,,,

untuk satu set ni aku tak tahu harga dia berapa sebab tak tanya,,so korang kalau pergi tanya je,,tawar bagi terok2 sikit ,,,baru beli,,

cantiknyaa,,

cantik kan?

silap aku tak beli banyak2 jual kat malaysia hee

time aku pergi tu dorang tengah dalam persiapan nak sambut mooncake,,,kat atas ni semua pic sepanjang kami jalan kaki nak pergi dong xuan market 

haa kat sini la tempat shopping best,,murah2,,,boleh beli kain kat sini ,,kasut,,tapi kasut aku tengok lekeh2 ja,,lekeh tu maksudnya tak berapa tahan lama la,,,so aku nak beli mak aku tak bagi,,,

banner kat atas tu bukan nama tempat tu tau ,,,tempat ni namanya dong xuan market korang boleh google k,,
see bling blingg,,

sori la pic gegar sebab snap sambil lalu je hee,,

mak aku je beli ,,n beli untuk kakak aku jugak ,,aku tak nak beli sebab aku rasa baju kurung aku belambak dah ,,membazir je,,tapi bila balik malaysia aku teringin la plak,,so kena marah dengan mak aku hee,,,kain yang mak aku beli dapat duit kita rm60 je,,murah kan,,kain yang aku bekenan duit kita jatuh rm200 ,,so tak dibenarkan beli,,,sedih gila aku ,,uwaa nanak! 

kain ni aku bekenan tapi tak beli pun,,

topi ni aku bekenan tapi makcik tu taknak bagi murah ,,,jadi aku taknak beli ,,

art belambak lambak kat sana ,,memang dorang kreatif kan,,,harga boleh la tawar2,,,aku memang bekenan dengan semua lukisan2 ni,,,aku beli 2 size kecik je,,nak beli yang besar mak aku tak bagi,,finee!,,

cantik kan nampak hidup ,,,tapi ada yang lagi nampak hidup ,,gambar bogel pompuan ,,lukisan tu memang betul2 nampak hidup,,aku nak beli tapi tak ley besar sangat n mahal ,,dan satu lagi memang sah2 la mak aku tak bagi beli heee,,,

salah satu butik di hanoi,,ha yang aku pegang tu lukisan aku beli ,,dorang gulung supaya senang kita nak bawak balik,,

ha ni time malam dorang sambut mooncake ,,ni malam last kami kat hanoi,,bantal kat belakang tu aku beli nak habiskan duit ,,ni kat pasar malam ,,kat sini korang boleh beli macam2,,murah2,,shopping sampai lebam ,,,

salah satu butik tepi jalan,,

ni buah pelik yang aku jumpa ,,,tak tahu la buah apa ni,,

mooncake ,,mula2 aku ingat apa benda la tu ,,kotak colour2 ,,,rupanya mooncake,,





snap sambil jalan ,,tu pasal la jadi gini ,,
ahh,,kawaii yang ni aku suka,,sebab comell,,

aku cakap kat dorang,,jom la masuk situ,,teringin nak g,,dorang buat dono je,,,,

jalan-jalan habiskan duit,,hee

tak larat nak shopping ha,,sepanjang jalan butikk  je,,



gegar lagi,,

dress,,

yang ni murah ,,4us je,,aku nak tapi berat la,,so tak ley la beli,,kan bagus ko boleh lipat kecik2 hai la pasu,,hee

the face shop pun ade,,



jual patung ,,kot2 nak balik buat bantal peluk kan,,






pesanan untuk shopping kat sana ,,korang kena pandai tawar k,,,vietnam tak macam kat china,,china korang boleh tawar gila2,,tapi kat vietnam tak boleh ,,,nak tawar tu kena tengok jugak la jangan tawar murah sangat
kena pandai2 la,,satu lagi mata wang dorang pakai dong ,,beribu2 dapat tukar duit dorang,,,tapi aku tak reti guna duit dorang so kami pakai usd je,,senang nak kira,,,kat sana usd dorang terima ,,tapi kan dalam tak pandai guna duit dong tu ,,aku terpaksa jugak guna bagi habis sebab kat langkawi duit dong tak diterima kat moneychanger ,,,rugi je kalau bawak balik,,,duit dong yang boleh ada pun sebab membe aku bagi dia pergi hanoi sebelum aku ,,,dorang lagi teruk langsung tak guna duit dong sebab tak reti guna,,,
nanti aku buat entry pasal vietnam ,,food,,hotel,,

the end
luv reynabali

6 comments:

AyueJean said...

Seronoknya kamu gi Hanoi....
Banyaknya part "mak tak bagi"...
Comel betul... =D

reyna said...

^_^

zOeY zAu YaH said...

comel2 gak brg2 depa yee..

reyna said...

Aa..comey2....

MaTa HaTi said...

rindu nyaaaa....plan next year plak no...pi skali lg besttt group kita..heee

reyna said...

yeahh! jom2,,,